• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

dodatkowa praca- dorabianie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• dodatkowa praca- dorabianie

justine250 > 10-04-2011, 20:23

Hej!

Znalazłam rodzinkę koło Amersham i zastanawiam się czy nie znaleźć sobie tam jakieś pracy weekndowej, bo chcę troszeczkę odłożyć. Czy to jest w ogóle możliwe? Czy któraś zwas dorabia? Jak tak, to gdzie?
  • Re: dodatkowa praca- dorabianie

LINKA1 > 12-04-2011, 8:57

laska z całym szacunkiem ale co takie pytanie zadajesz...jak na moje oko to nie zależnie od tego co tu usłyszysz albo w jakim programie jesteś pierwsza i podstawowa rzecz to dogadać się z rodzicami dziecka..jeśli im to nie przeszkadza(a z tego co mówisz że się nudzisz )to chyba nie- to ja nie widzę przeszkód..wiele osób sobie tak dorabia jak ma możliwość.

Saiisuke > 17-05-2011, 0:21

Ciekawe czy mnie udałoby się coś dorobić... zastanawiam się jakie są szanse na to w Hiszpanii i do tego tylko ze znajomością angielskiego. Chociaż na kasie aż tak mi nie zależy, więc jak się nie uda to tragedii nie będzie

Aisling > 17-05-2011, 15:36

Ja sama jestem ciekawa jak to wygląda w Hiszpanii. Coś czuję, że nie zapowiada się na dodatkową pracę, jeśli chodzi o czas np, chyba, że jako colaborator, ale jestem ciekawa, czy tam trudno byłoby ewentualnie znaleźć pracę w Madrycie, w jakimś barze, czy gdzieś. To mogłoby byc fantastyczne przezycie

W sumie pewnie i tak podpytam, chyba, że wybitnie mi się nie będzie chciało w tym upale. No i wydaje mi się, że np. w UK tego typu rzeczy łatwiej jest załapać. Choć nie wiem skąd ta sugestia

juanita_90 > 17-05-2011, 16:06

Prace w barach w Madrycie już są zarezerwowane wszystkie od połowy marca. Wiem to stąd bo chłopak mojej przyjaciółki nadzoruje właśnie prace np ludzi którzy zapraszają do knajp barów itd.Rozdają te wejściówki na ulicy. Ludzie się do tego pchają drzwiami i oknami bo 35euro za 4godziny pracy to fajna cena. Wszystko już zajęte. Mi też to proponował ale ja odmówiłam i jego dziewczyna też nie jest za tym i jest to praca typu - potrzebujemy dzisiaj na wieczór dwie osoby(wieczó tzn od 23 a dzwonią do ciebie np o 20.30) masz dzisiaj przyjść. Praca w barach nie wygląda tak jak w Polsce ,że potrzebują ludzi więcej a jeżeli potrzebują najczęściej biorą kogoś z rodziny bo w Hiszpanii bary są prowadzone przez rodziny lub przyjaciół i trzeba umieć świetnie po hiszpańsku przynajmniej w Madrycie bo angielski z samym angielskim w barze nie zawojujecie.

Aisling > 17-05-2011, 17:28

A więc podobnie też przypuszczałam.

Mam nadzieję, że nie będę miała czasu ani potrzeby na dodatkową pracę.
  • Starszy wątek Nowszy wątek