-
-
pytanie
z_t > 07-04-2011, 20:14
Witam
Za rok bardzo chciałabym wyjechać do USA na au pair.( tak od listopada) w wakacje planuje na CAMP AMERICa myślicie, że to da się pogodzic czy trzeba odczekac jakiś okres zeby znwou poleciec do Stanów? Przedłużą mi wizę?
Troche jestem niezoreintowana w tych sprawach i bardzo proszę o pomoc.
A moje 2 pytanie dotyczy języka- w Polsce jestem średnia powiem szczerze i tego się najbardziej obawiam. Możecie mi podpowiedziec jak w miare szybko nauczyliście się angielskiego zeby się dogadac? Nie jestem na najniższym poziomie, sporo rozumiem ale obawiam się, że to jest za mało jak na taki wyjazd. Nie wiem może jestem za tępa, ale w Polsce ciężko mi przychodzi nauka
POMOCY. -
Re: pytanie
zlosnica > 08-04-2011, 1:27
po campie możesz spokojnie jechać.
żeby nauczyć się dogadać musisz gadać. nie ma innego sposobu na obycie się z językiem. zakuwaj (czytaj, spiewaj, rymuj, rozmawiaj), nie musisz znac jezyka perfekcyjnie, zeby wyjechac. -
julita883 > 08-04-2011, 9:17
Ja jestem po campie i jade :d -
z_t > 08-04-2011, 13:27
Julita a z jakiego biura byłaś na campie?
Jak wrażenia, opowiadaj bo jestem ciekawa
No właśnie wzięłam się za ostrą naukęZa rok w wakacje USA WITAJ mam nadzieje. -
julita883 > 10-04-2011, 0:07
Wyjechałam z Camp Leaders i uważam że były to wspaniałe wakacje. Campa miałam w północnym Wisconsin totalne odludzie, ale z dziewczynami z Polski i ogólnie z ekipą campową dało sie przeżyć te 9 tygodnii. Po campie podróże i dobra zabawa, dlaego gorąco polecam takie wyjazdy -
z_t > 10-04-2011, 13:18
A można wyjechać z koleżanką? Dużo jest osób z Polski, chciałabym ze znajomą wyjechać. Mowię o Camipe czy to zmniejsza szanse? -
julita883 > 10-04-2011, 19:50
Jasne ze można tylko trzeba sie zgłosić wcześniej np październik/ listopad bo wtedy macie większe szanse. Najlepiej napisz do biura lub konsultanta z Twojego regionu on Ci pooże i doradzi... -
Piotr > 12-04-2011, 9:51
Hej
co myślicie o stronie http://www.expertaupair.com/
Pisałem z gościem z biura już we wrześniu 2010 bo wyjazd mnie interesował od jakiegoś czasu,ale dopiero ostatnio złożyłem papiery do CC.Pozwolę sobie zrobić kopiuj wklej zobaczycie koszty.
You pay for the Embassy (it's now $140).
We pay the flights, but it's a one year program and we do expect you to stay for the year to get your return flight. Typically, the au pair pays $450 plus the Embassy cost plus the cost of food (only) in training ($80), plus transport to and from the airport (we pay the flights).
Mark
Jeżeli zostanie się na rok płacą za powrotny bilet inaczej nie,i w czasie szkolenia jedzenie swoje znaczy za własną kasę.I tak wyjdzie mniej bo w CC naliczyłem z dodatkowym ubezpieczeniem wizą tid. aż 3800zł i jeszcze coś w kieszenie czyli z 5000zł.No a 5000zł-2000zł to aż 3000zł różnice przez 4 dni nie zjemy za tyle.Głównie Floryda inne stany też ale trzeba długo na rodzinę czekać.Zacznę z nim pisać ponownie jeżeli mnie przekona może bym się pisał,ale z drugiej strony amerykańska strona,jak byście m i polecili,chcę wyjechać jestem facetem dlatego takie zamieszanie robię,bo ciężko nam znaleźć rodzinę,dziewczyny mają trochę łatwiej.
Doradźcie mi coś bo 5000zł w CC naliczyłem z kieszonkowym nazwijmy to tak.Gawo jest tanie ale jak z rodzinami jeszcze takimi żeby faceta wybrali chyba mission impossible. -
Insula > 12-04-2011, 13:34
W GAWO podobnie jak w Proworku, bo współpracują z tymi samymi firmami w US (APC Interexchange) w Interexchange to nawet dziewczyny mają problemy znaleźć rodzinę a jeśli chodzi o APC wypowiadała się jedna użytkowniczka forum, że na jej szkoleniu było sporo chłopaków niestety teraz nie jestem w stanie odnaleźć tego postu
Jeśli chodzi o agencje o której piszesz to pierwszy raz słyszę. Czy Oni pomagają Ci załatwić wizę? Czy sam musisz się tym zająć? -
Piotr > 12-04-2011, 15:05
[quote name="Insula"]W GAWO podobnie jak w Proworku, bo współpracują z tymi samymi firmami w US (APC Interexchange) w Interexchange to nawet dziewczyny mają problemy znaleźć rodzinę a jeśli chodzi o APC wypowiadała się jedna użytkowniczka forum, że na jej szkoleniu było sporo chłopaków niestety teraz nie jestem w stanie odnaleźć tego postu
Jeśli chodzi o agencje o której piszesz to pierwszy raz słyszę. Czy Oni pomagają Ci załatwić wizę? Czy sam musisz się tym zająć?[/quote]
Czyli jaki program poleciła byś facetowi Gawo znajdzie rodzinkę?.
Ten program to link od osoby z ambasady amerykańskiej dostałem więc raczej nie ściema.Bo pytałem kiedyś tam czy można na własną rękę czy będzie legalnie,nie da się no i mi dał linki.Już pond pół roku temu,co do wizy to wiesz masz rodzinkę wszystko załatwione przez program umawiasz się z konsulem i wizę dają,tak myślę.Nie będę biernie czekał i się przyglądał jak mi CC rodzinę dopasuje zgłoszę się do gawo.Jak jest w gawo płacimy z góry??.Czy jak rodzinę się znajdzie?,dużo bym zaoszczędził,wolał bym tą kasę w kieszeni w $ mieć niż na program wydać.Samo ubezpieczenie 1700zł na rok, dużo i nie dużo,zależy dla koga ja worka z $ nie mam więc ja by było coś taniej tym lepiej.Jeżeli CC znajdzie rodzinę to pojadę z nimi,ale tak będę spokojniejszy,z dwoma programami,tym bardziej że na stronie gawo są opisy facetów,więc raczej mają takie oferty od rodzin.