• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Trudna sytuacja!! Co robic???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Trudna sytuacja!! Co robic???

akuka442 > 24-03-2011, 4:49

hej dziewczyny, mam nadzieje, ze posluzycie mi jakas rada bo nie wiem co robic! jestem w usa od pol roku z agencja. dzis dowiedzialam sie ze moja mama nie za dobrze sie czuje, ma problemy z sercem i cisnieniem, dostala zwolnienie z pracy. ogolnie sytuacja jest nieciekawa. rozmawialam dzis z bratem, powiedzial, ze to ma byc moja decyzja i ze oni wiedza ze ten rok to moja szansa, ale ze nie ma co ukrywac mamie przydala by sie pomoc w domu i chca zebym rozwazyla decyzje o powrocie. ja decyzje juz rozwazylam! tu chodzi o moja mame wiec to oczywiste ze chce przerwac program i wrocic! nie darowalabym sobie gdyby cos jej sie stalo a ja bylabym tutaj. tylko teraz jest MEGA problem. bo nie mam kasy!! jestem splukana. wydalam czesc na wakacje i na kurs i zostalo mi raptem kilkadziesiat dolcow narazie! nie wiem czy biuro w takiej sytuacji oplaci mi bilet. co jesli nie?? sprawdzalam wlasnie ceny biletow i nieciekawie to wyglada. sa bardzo drogie. musialabym pracowac ze 2 miechy:/ a ja chce w 2 tyg. wrocic uprzedzisc rodzine dac jej ten czas dwoch tyg.na znalezienie kogos nowego i nara. co mi radzicie? aha przelew kasy z polski tez raczej nie wchodzi w gre bo cienko z kasa.

zla jetsem sama na siebie bo powinnam odlozyc jakas kase wlasnie w razie takich sytuacji.

aha i jesli to ma jakies znaczenie mam ubezpieczenie rozszerzone.
  • Re: Trudna sytuacja!! Co robic???

aniolek > 24-03-2011, 5:51

nie chce byc chamska ale podobny temat juz byl, po drugie nie latwiej i szybciej zapytac sie lcc? moja lcc powiedziala (odnosnie <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=3&t=5420">viewtopic.php?f=3&t=5420</a><!-- l --> ) ZE KAZDA SPRAWA JEST INDYWIDUALNA wiec jak chcesz pomocy PRAWDZIWEJ to zapytaj lcc albo w biurze. Na tym forum sa rozne domysly nikt Ci na 100 % nie powie co masz robic musisz sobie radzic sama. Mozemy Cie podtrzymac ew na duchu. Po 3 jesli Ty przerywasz program to Ty placisz za bilet , tyle moge stwierdzic ale radze zapytac lcc ew moge podac namiar na moja. a z jakiego biura jestes?

juanita_90 > 24-03-2011, 13:00

Czego ja najbardziej nie rozumiem to tego jak można nic nie zaoszczędzić przez pół roku...ja też wychodzę, jeżdże zwiedzam a już mam bilet do Polski na wakacje kupiony i zaoszczędzone pieniądze. Normalnie ja tego nie czaje...

No więc doradzam Ci zostać te dwa miechy i zarobić na ten bilet !!! I Twoja rodzina napewno to zrozumie. Buziaki i trzymaj się! Na drugi raz będziesz wiedziała,że jakiś grosz na czarną godzinę trzeba zawsze mieć odłożony...

rosario > 24-03-2011, 13:57

2 miesiace pracowac na bilet??? :O

To potrzebujesz na niego 1600$? ;O (rozumiem, ze przez te 2 m-ce bys odkladala kieszonkowe...)

W jakim jestes stanie?? Ostatnio 89dzoana89 pisala, ze kupila bilet ze wschodniego wybrzeza do londynu za 300$ wiec jesli nawet jestes w californii itp to chyba bilet do europy nie wyniesie cie prawie 5 tysiecy zlotych???? ;o

Sake > 24-03-2011, 16:23

Jeśli jesteś z CC i masz ubezpieczenie rozszerzone to zapłacą ci za przyjazd do PL na 2 tyg z powdu choroby osoby najbliższej. Po tym czasie masz oświadczyć czy zostajesz czy wracasz do USA.

akuka442 > 24-03-2011, 16:45

tak jestem z cc i mam ubezpieczenie rozszerzone. ale boje sie, ze oni w tym ubezpieczeniu maja tez jakies 'kryteria' chrorob, np. skoro moja mama nie przebywa teraz w szpitalu i po przymowaniu lekow jej stan jest ustabilizowany moga mi odmowic zakupu biletu. i o co chodzi z tym poinformowaniem ich czy zostaje czy wracam z powrotem?

aniolek > 24-03-2011, 17:13

no bilet do pl kosztuje okolo 600$ wiec 3 tyg i bilet jest (w najgorszym wypadku)

akuka442 > 24-03-2011, 17:25

najtanszy jakis znalazlam to ok. 700$ a naprawde przeszukalam wszyskie linie, + bagaz i nadbagaz, ktory bede miec napewno. a oplaty za nadbagaz sa bardzo wysokie.wiec wygaje mi sie ze minimum musze miec 1000$ dlatego musze zapytac biuro czy moga mi kupic bilet:/ napisalm do mojej lcc ale czekam na odpowiedz ciagle

rosario > 24-03-2011, 18:02

to moze taniej bedzie zamiast nadbagaz nadawac wyslac paczke do polski ? bo te nadbagaze to zazwyczaj maja b.wysokie ceny nawet na tanich liniach w europie, a co dopiero w locie transatlantyckim...

rosario > 24-03-2011, 18:03

a w ogóle możesz powiedzieć w jakiej jesteś miejscowości / do których lotnisk masz najbliżej ?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna