• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy któraś au-pair wie co to MINI JOB w Niemczech?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czy któraś au-pair wie co to MINI JOB w Niemczech?

Glenda > 16-03-2011, 7:36

Hej dziewczyny,

Dostałam ostatnio fajną ofertę od hostki z Niemiec. Kilka razy rozmawiałyśmy przez telefon no i oni są na mnie zdecydowani. Hostka jest inżynierem, mąż też. Zaproponowali kursy niemieckiego na uniwersytecie, członkostwo w klubie sportowym (to był mój warunek) i własne mieszkanie tuż przy ich domu. W jednej z rozmów hostka powiedziała, że po roku pobytu u nich mogę zostać na stałe w Stuttgarcie a ona mi zaoferuje mini job. Czy któraś z was wie ile się za takie coś dostaje euro na miesiąc i na czym to polega? Będę wdzięczna za pomoc.
  • Re: Czy któraś au-pair wie co to MINI JOB w Niemczech?

kaasiaa128 > 16-03-2011, 13:55

Hej,

Mini job to jest praca do 400 euro na miesiąc. W sensie,że pensja nie może przekroczyć tego progu.Może to być mniej a może to być dokłądnie 400 euro. Problem polega na tym,że nie masz w tym ubezpieczenia. I musisz się ubezpieczać prywatnie. Ja z moimi też o tym rozmawiałam,stąd wiem.

Pozdrawiam )
  • Re: Czy któraś au-pair wie co to MINI JOB w Niemczech?

Glenda > 16-03-2011, 14:26

aaaaa.....no to lipa! Kto normalny będzie pracował za 400 euro bez ubezpieczenia?

Dzięki wielkie. Kurcze...zastanowię się teraz głębiej nad tymi Niemcami...Nie ukrywam, że 400 euro to za mało...
  • Starszy wątek Nowszy wątek