• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kalifornia- łączmy siły!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Spotkania

• Kalifornia- łączmy siły!

anko > 14-03-2011, 18:42

Czytając ostatnie wpisy, natknęłam się na wiele osób, które ruszają na podbój słonecznej Californii ! Z czego ogromnie się cieszę :mrgreen: Jest nas na tyle dużo, że można się pogubić kto co i jak, także łączmy siły w tym oto miejscu Piszcie skąd dokładnie jesteście, od kiedy jesteście lub będziecie, co zamierzacie zwiedzić w Kalifornii lub co polecacie ( pamiętajcie też o tych "niepełnoletnich" :mrgreen: ).

Więc może na początek zacznę od siebie: od 13 czerwca w Hermosa Beach, jakieś 30 min od LA i blisko oceanu. Oczywiście chce zwiedzić LA, Beverly Hills, Hollywood, Las Vegas, San Francisco, ale to chyba jak każdy :lol:

znacie jeszcze jakieś ciekawe miejsca w CA?
  • Re: Kalifornia- łączmy siły!

aniulekn > 30-03-2011, 6:49

Hey!

Jestem au pair w Kalifornii 7 m-cy mieszkam w LA a dokladniej Burbank, jakies 15 min od Hollywood. Po pierwsze chcialbym zaznaczyc ze Las Vegas NIE JEST w Kalifornii tylko w Newadzie, jakies 5 godzin od LA, po drugie dziewczyny, prawda jest okrutna, ale musze to powiedziec, nie warto przyjezdzac tutaj, wszystko jest przereklamowane - Hollywood to tylko jedna ulica z "namalowanymi" gwiazdami znanych ludzi, Downtown LA to tylko 5 budynkow na krzyz, kiedy to zobaczylam - sie zalamalam, oczekiwalam czegos bardziej pokaznego. Beverly Hills - moze tylko Rodeo Drive - znana ulica, i sam znak Beverly Hills przy ktorym fajnie jets miec zdjecie, poza tym to zwykle miasto. Fakt, polecam wyjazd do Las Vegas, wrazenia sa niesamowite.. To by bylo na tyle. chcialbym tez podkreslic, ze LA i wszytskie rzeczy z nim zwiazne sa daleko w tyle za NYC w ktorym mieszkalam jakis czas znaim stalam sie au pair. Prawde mowiac zaluje ze tu jestem, bo tu nic sie nie dzieje, to nie prawda z emozna spotkac jakas gwiazde telewizyjna na ulicy, to sie zdarza raz na milion, a oferty turystyczne tylko przyciagja klientow mowiac ze mozna spotkac gwiazde na ulicy. No moze jak ktos interesuje sie zyciem mafii i gangow, zapraszam, na wlasne oczy doswiadczylam jak policja aresztowala gang okolo 20 czarnych ludzi na srodku ulicy prawie w bialy dzien (ok 21.00). Jesli ktos ma jakies pytania odnosnie tego, co ewentualnie warto zoabczyc w CA, piszcie!!

martyna > 01-04-2011, 23:42

hej, ja na początku chciałam tylko i wyłącznie do CA ale nie miałam rodzin więc ostatecznie zdecydowałam się na Phoenix- pomyślałam, duże miasto, fajna pogoda przez cały rok, w miarę blisko do CA. I co? to był ogromny błąd! Nic się nie dzieje, dojazd do Vegas zajął mi 5h, do CA też jakieś 7h jazdy. To jest miasto pośrodku niczego, wszędzie daleko. I teraz o CA myślę podobnie. Jedyne miasto, do którego mnie ciągnie to NYC. I tam też mam nadzieję, że trafię w maju.

pozdrawiam

psc0 > 02-04-2011, 5:39

No dzieje sie dzieje, ale czy az tak duzo... ;-) Ps. powiem za 2 tyg jak tam pojade w koncu (3h autobusem a od 5mc sie ybrac nie moge.... :/ )

julita883 > 02-04-2011, 11:06

W ubiegłe wakcaje bylam w USA i pozwiedzałam co nie co. I musze przyznac ze Martyna ma racje. Zachodnie stany są urocze często widoki zapierają dech w piersiach, kusi wysoka temperatura i ocean. Ale tak naprawde jest tam kiepska komunikacja miejska jeżeli au pair nie ma auta przepadła..., wszędzie daleko odległości sa olbrzymie i powiedziałabym że drożej niż na wschodnim wybrzeżu. Jak dla mnie taka California to idelane miejsce na wakacje, ferie itp A preferuje środkowe stany czy właśnie wschodnie wybrzeże gdzie jest większa możliwość wyskoczenia na weeknd chociazby do innego miasta, jeżeli nie sie dotsępu do auta komukiacja na wysokim poziomie szczególnie kolej,no i przedewszystim mnóstwo au pair w okolicy

anko > 02-04-2011, 15:13

wiadomo NY to nie to samo co CA, ale to zależy też od upodobań,jedni się zachwycają a drudzy nie :lol: trafię akurat do miasta w którym jest dużo rzeczy do robienia i mieszka też tam polka,która jest zadowolona :wink:

Julita.a > 27-04-2011, 2:32

hej wszystkim !

tu taj Julita jestem a może moge powiedzieć ze byłam au pair bo w maju mój program wygasa.zostaje tu taj z wiza studencka f1. no ale nie o tym mowa.

dziwne jest to co napisała aniulek ...

Kalifornia jest piękna ocena góry i klimat ,w jeden dzień możesz pływać w oceanie i uprawiać snowboarding w górach. ludzie są otwarci i uśmiechnięci osobiście nie zmaieniła bym mojego miasta na zadne inne z otwartymi ramionami czekam na Anie w Hermosa beach !

ps ja nie mam samochodu i radze sobie doskonale ! zycze powodzenia i więcej optymizmu .... !

Julita.a > 27-04-2011, 2:37

hej wszystkim !

tu taj Julita jestem a może moge powiedzieć ze byłam au pair bo w maju mój program wygasa.zostaje tu taj z wiza studencka f1. no ale nie o tym mowa.

dziwne jest to co napisała aniulek ...

Kalifornia jest piękna ocena góry i klimat ,w jeden dzień możesz pływać w oceanie i uprawiać snowboarding w górach. ludzie są otwarci i uśmiechnięci osobiście nie zmaieniła bym mojego miasta na zadne inne z otwartymi ramionami czekam na Anie w Hermosa beach !

ps ja nie mam samochodu i radze sobie doskonale ! zycze powodzenia i więcej optymizmu .... !

kasiexa > 27-04-2011, 21:05

hey dziewczyny jestem teraz na wschodnim wybrzezu juz 8miesiac! zastanawiam sie nad przedluzenime pobytu moze w CA! a jesli nie to czy ktos planuje trip po zachodnim wybrzerzu?? maj czerwiec?

ell > 08-09-2011, 22:13

Jestem teraz operką w Rancho Palos Verdes (Los Angeles County - rejony Long Beach, Hermosa Beach itp.) Gdyby ktoś był w okolicy, proszę o kontakt
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia