• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

2 pytania ;)

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• 2 pytania ;)

• 2 pytania ;)
  • 2 pytania ;)

lolka > 25-02-2011, 23:09

Cześć dziewczyny !

Po pierwsze: forum genialne, wielkie uznanie dla założycieli !!

Czytam i czytam posty i nie mogę się oderwać.

A teraz do rzeczy...

Jakieś dwa tygodnie temu zgłosiłam się do agencji i wczoraj dostałam propozycje rodziny z Enfield ( btw. ktoś coś wie na temat tego miasteczka? )

Napisali, że kieszonkowe będzie wynosić £90+,30-35h tygodniowo, dwójka chłopców 6 i 7 lat... A zapomniałam dodać, że to wyjazd wakacyjny. Czy to są normalne stawki ? Niezależne są od liczby dzieci ?

Z góry dziękuję za odpowiedź !!

Pozdrawiam
  • Re: 2 pytania ;)

zlosnica > 26-02-2011, 0:17

Stawka przyzwoita, zazwyczaj jest to 70-100f na tydzien, zaleznie od liczby godzin (max 45.). Chlopcy sa w fajnym wieku, pewnie beda sie sami zajmowac soba... Moim zdaniem wyglada to niezle A co do miasta, to zupelnie nie kojarze

Yoanna > 26-02-2011, 2:23

enfield to obrzeza londynu, polnocny wschod.

89dzoana89 > 26-02-2011, 3:09

Tak mnie sie wlasnie zdawalo ze to jeszcze Londyn

Sprawdz transport do centrum!! I autobusy nocne...haha

Ojjj...jak ja tesknie za Londynem...zachcialo mi sie 2giego konca swiata :mrgreen: :roll:

lolka > 26-02-2011, 13:24

Dziękuję za odpowiedź...

Autobusy niby jakieś jeżdżą, ale strasznie długo :?

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz: host mama pracuje tylko 2 razy w tygodniu wyjeżdżając do miasta...więc szczerze powiedziawszy zastanawiam się jaka byłaby tam moja rola, skro tylko 2 dni tygodniowo byłabym sama z dziećmi...

A czy nie orientuje się ktoś może, czy "sezon" na szukanie wakacyjnych au pair się już na dobre rozpoczął, czy jeszcze za wcześnie i rodziny będą poszukiwać dopiero gdzieś w okolicach kwietnia ?

Lepiej poczekać na inną propozycje, czy brać pierwszą lepszą ? Jakie są wasze doświadczenia ?

zlosnica > 26-02-2011, 16:11

Stay at home mum... Spore wyzwanie, to zależy od tego czy Ci to pasuje czy nie. To, że mama jest w domu nie znaczy, że nie pracujesz, ona może leżeć tyłkiem do góry a Ty będziesz biegać za dzieciakami różnie to bywa. Musisz zapytać hostki jak miałby wyglądać twój dzienny schedule, wtedy będziesz miała szkic swojej pracy.

Sama przeglądam oferty i jeszcze nie ma zbyt wielu na wakacje, póki co rodzinki potrzebują kogoś asap, więc myślę, że właśnie kwiecień/maj jest najlepszym czasem na szukanie.

Nie bierz pierwszej lepszej, bierz tą, z którą czujesz "chemię". Rodzin jest dużo i na pewno znajdziesz odpowiednią.

Yoanna > 26-02-2011, 21:09

[quote name="lolka"]Autobusy niby jakieś jeżdżą, ale strasznie długo :? [/quote]

mowisz o nocnych mam nadzieje? bo w dzien to wiadome, ze do centrum sie autobusem nie jezdzi, od tego sa pociagi i metro. a autobusy to w nocy. i przygotuj sie ze na powrot busem trzeba ta godzine liczyc, ja np musze tyle jechac z centrum i pozniej jeszcze 15min isc. w londynie odleglosci sa duze i jak ktos nieprzyzwyczajony to sie moze przestraszyc :wink:

lolka > 27-02-2011, 16:07

[quote name="Yoanna"] w londynie odleglosci sa duze i jak ktos nieprzyzwyczajony to sie moze przestraszyc :wink:[/quote]

No i chyba się przestraszyłam, bo do najbliższej stacji metra za blisko to nie jest, a jazda busem 50 min do centrum troszkę mnie przeraża. Z drugiej strony myślę sobie, że to chyba nie jest powód do rezygnacji, bo prawdopodobieństwo że dostane kogoś z centrum jest raczej nikłe...

Yoanna > 27-02-2011, 19:25

skoro do metra masz kawalek to w takim razie moze pociag masz? bodajze z enfield do liverpool street jezdza. poza tym zawsze mozna do metra busem dojechac i wtedy nie jest tak zle

89dzoana89 > 27-02-2011, 19:27

Wiesz do czasu az jestes w Londynie to nie masz co narzekac!! Dostac sie do centrum zawsze dostaniesz;P A w samym centrum ciezko jakakolwiek rodzinke znalezc...ja mieszkalam w 6 strefie i bylo ok Pamietaj ze najwaxzniejsza jest rodzinka!!
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna