-
-
wakacje z host family?
KaTe_18 > 18-02-2011, 2:06
Dziewczyny co sadzicie o wakacjach z host rodzina?
Moi chca wziac mnie na wakacje ze soba na tydzien w sierpniu i juz sa w 100% pewni ze z nimi jade wynajeli juz nawet caravan nad morzem :|. Ale nie jestem do tego przekonana za bardzo, a nie wiem za bardzo jak im to powiedziec. Jakies rady? please -
Re: wakacje z host family?
aniolek > 18-02-2011, 2:58
a co mamy Ci doradzic??? my nie znamy tych ludzi :? ale ja bym pojechala co mi tam moi tez planuja ze mnie wezma... :mrgreen: ale ja wiwem ze mam najwspanialsza rodznke na swiecie jak moglaby sobie au pair wymarzycheh -
KaTe_18 > 18-02-2011, 16:09
to fajnie ze znalazlas swietna rodzinke dla siebie, moja nie jest az tak ok hostka nie placi w terminie, za nadgodziny tez nie, mam pod opieka 2 chlopcow mlodszy jest w miare ok czasami marudzi i nie slucha, ze starszym sa wieksze problemy ze az sie cierpliwosc konczy, chodzi mi tylko o opinie innych au pair co myslicie o spedzaniu wakacji ze swoja rodzina?.. -
aniolek > 18-02-2011, 17:21
eee to ja bym chyba nie pojechala zapytaj czy bedziesz pracowac czy to beda twoje wakacje bo to istotne! jeszcze gotowi Cie wykozystac :evil: a poza tym przeciez mozesz miec swoje plany co nie -
Aśśśś > 18-02-2011, 18:10
Myślę że są plusy jak i minusy.
No bo jak Cię chcą zabrać ze soba, możesz zobaczyć fajne miejsca za free, co jest mega plusem :mrgreen: , i jeśli rodzinka jest w miarę znośna to i spędzisz fajne wakacje, gorzej kiedy mają w planach przy każdej okazji zostawiać Cię z dziećmi. W tedy to raczej nie wymarzone wakejszon.
Moi chcieli mnie zabrać ze sobą na tydzień do USA, i wiedziałam ze będą mnie potrzebować gdyż mieli tam ważne sprawy do załatwienia, jednak dla mnie nie liczyło sie to, że będe pracować, a to, że w ogóle stanęłabym nogą, ręką, na ziemi Amerykańskiej. Niestety nie udało się.
A wracając do tematu - jesli jada do jakiegoś fajnego miejsca, które za wszelką cenę byś chciała zobaczyć, to bym sie zgodziła.
Takie moje zdanie , jak zwykle zwięźle, krótko i na temat :lol: :lol: :lol: -
awmygod > 18-02-2011, 20:47
Ja tam nie miałabym nic przeciwko, oczywiscie po uzgodnieniu pewnych warunków (np nie chciałabym spać z dzieckiem w pokoju). Zawsze to kawałek świata wiecej do zwiedzenia -
malaika > 19-02-2011, 1:09
[quote name="aniolek"]eee to ja bym chyba nie pojechala zapytaj czy bedziesz pracowac czy to beda twoje wakacje bo to istotne! jeszcze gotowi Cie wykozystac :evil: a poza tym przeciez mozesz miec swoje plany co nie[/quote]
dziwne podejście. jedziesz po to, żeby pomagać. tak czy siak jesteś "w pracy". jak oni wyjeżdżają to też jedziesz. nie po to mają au pair prawda? chyba, że wyraźnie ci mówią, ok wyjeżdżamy na wakacje, jak chcesz możesz jechać z nami. dlatego praca au pair jest dosyć niewdzięczna. -
sgalazka1985 > 19-02-2011, 2:30
zapytaj czy beda cie tam potrzebowac. jesli tak to jedz a jak tylko po to zebys sie mogla przejechac to im powiedz ze zostaniesz w domu. -
martyna > 19-02-2011, 22:08
wakacje to zazwyczaj nie nasz wybór. Jeżeli rodzina postanowi Cię zabrac bo cie potrzebuja do opieki nad dziecmi to nie masz wyboru. Nie możesz odmówić, bo to Twoja praca. Muszą Ci jednak zapewnić osobny pokój i płacone też masz za te dni. -
monti89 > 20-02-2011, 16:32
Witam.
Moja familja zaproponowała mi wyjazd na 8 dni, na wakacje w kwietniu, z jednej strony spoko, ciesze sie itd, wiem ze rodzinke mam spoko itd. Ale z drugiej strony... bede miala pokoj z 2 dzieci ;/ lipa, oni będą szalec, a ja nie bede mogla spac masakra. Ale pocieszam sie ze jakos wytrzymam te 8 dni, w końcu to nie wieczność, i przy okazji zwiedzę kawałek świata. Są plusy i minusy, ale jak już się zdecydowałam być au pair, to muszę to jakoś znieść. Mam nadzieję ze na "wycieczce" wszystko będzie spoko, i ze dzieciaki będą się mnie słuchać... mam nadzieję że ten wyjazd nie będzie udręką. Heh. Pozdr.