• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Handel au-pair,niewonictwo.Angielskie strony podaja

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Handel au-pair,niewonictwo.Angielskie strony podaja

aneczka364 > 08-02-2011, 14:25

Po wpisaniu w google hasla :
  • Re: Handel au-pair,niewonictwo.Angielskie strony podaja

WhiteDove > 08-02-2011, 15:45

Myślę, że każdej rozsądnie myślącej dziewczynie od razu przychodzi to na myśl, ale nie można wpadać w paranoje! Wystarczy zachować pewne środki ostrożności i nawet wyjazd na własną rękę może być bezpieczny...

karolinka > 08-02-2011, 20:29

wiesz rownie dobrze mozna szukac pracy wakacyjnej,np. przy zbieraniu owocow i wszystko sie wydaje ok, a po przyjezdzie zabieraja cie do domu publicznego..

i zgadzam sie z WhiteDove.. nie popadajmy w paranoje..

Schmetterling > 09-02-2011, 23:26

Ja sama pojechalam jako au pair we wakacja na 2 tyg. bez zadnej agencji. Tyle tylko, ze ogloszenie znalazlam u siebie na uczelni, Gastmutter powiedziala, ze zna mojego wykladowce i wymienila go z imienia i nazwiska. Te 2 rzeczy troche mnie uspokajaly, aczkolwiek strach byl wielki. Mial mnie odebrac jej maz, wiec ja sobie powiedzialam, ze jak bedzie wygladal jakos podejrzanie, to nie wsiade z nim do samochodu i probuje wracac do kraju. Wiem, ze mozna sie tak z ocena czlowieka przejechac. Wzielam wszelkie mozliwe namiary na moja rodzine w Niemczech (bo tam jechalam), ze w razie czego moge sie tam z kims skontaktowac.

Wyjazd byl po prostu swietny !

young_lady_88 > 11-02-2011, 0:01

to jeden z powodow, zeby jechac przez agencje au pair. Jesli do Anglii, to jest mnostwo agencji zrzeszonych w BAPAA, na stronie BAPAA sa adresy, maile i namiary na wszystkie renomowane agencje. Wyjazd przez taka agencje to rzecz jasna nie jest gwarancja, ze bedziemy zadowolone, ale mysle, ze agencje ktore naleza do BAPAA traktuja sprawe powaznie i maja powaznych klientow. przed wyjazdem bylam w kontakcie z kilkoma, wszystko bylo ok, znalezli mi rodzine, na ok. 30 Au Pair ktore tutaj spotkalam, ktore przyjechaly przez agencje tylko dwie sa niezadowolone. aha, zeby jechac przez angielskie biuro nie musimy nic placic. chyba tylko dwie czy trzy agencje pobieraja oplaty, zdecydowana wiekszosc bierze pieniadze od rodzin, nie od Au Pair.

Flower.Power.Diva > 13-02-2011, 0:27

200 marek? To kiedy to bylo?!

A tak powaznie, tak jak dziewczyny zauwazyly, nie popadajmy w paranoje. Po za tym, Ja wychodze z zalozenia, ze w wiekszosci (nie mowie, ze kazde z takich "propozycji pracy") jestes wstanie zweryfikowac na ile sa prawdziwe. A przynajmniej rozgarnieta dziewczyna z realnym podejsciem. Przy okazji nie bez powodu na forach powstaja watki ostrzegajace przed rodzinami i podejrzanymi ofertami. I tak jak juz ktos zauwazyl ryzyko zawsze jest przy takich wyjazdach. Dlatego warto zawsze na tyle ile sie da, zapobiec temu. Mozna sie tez umowic ze swoja rodzina, w Polsce, na jakis sygnal, haslo, ze cos powaznego sie dzieje. Moze przesadze, ale sadze, ze na 90% jestesmy w stanie zapobiec takim sytuacja.

Flower.Power.Diva > 13-02-2011, 16:02

Cytat:jesli cos nam sie nie podoba lub tez czujemy ze oferta "smierdzi" lepiej sobie odpuscic... dziewczyny jest maaaaasa rodzin szukajacych Au Pair, czasem naprawde lepiej poczekac tydzien, dwa czy piec i jechac do bardziej pewnej rodziny

Amen!
  • Starszy wątek Nowszy wątek