-
-
Jaki bank wybrać?
Agusska > 25-01-2011, 14:05
Hej,
Mam pytanie do dziewczyn z UK.Chodzi o bank w jakim macie konto. Ktory jest najlepszy Waszym zdaniem i co najważniejsze jakie dokumenty musze miec ze soba? Wystarczy paszport? -
Re: Jaki bank wybrać?
89dzoana89 > 25-01-2011, 14:29
Ja mam w BarclaysNie mialam problemow z zalozeniem konta, potrzebny byl dowod i paszport albo tylko dowod...juz nie pamietam
Na bank nie narzekam, wszystkie transakcje zalatwianie sa szybko, obsluga mila i dbaja o klienta :mrgreen: Ale moze inni mieli jakies problemy...ja nie
Aaaa i plusem jest to ze czesto posiadaja polskiego konsultanta wiec nie na problemow ze zrozumieniem hehe
Wiem jeszcze ze Lloyds czy jak to sie pisze tez sporo osob chwaliPonoc sa najpopularniejszym bankiem w UK ale ja mialam z nimi przykre doswiadczenie :roll: -
Yoanna > 25-01-2011, 19:10
bank jak bank, nie ma zbytniej roznicy miedzy nimi i tak... najlepiej taki co ma oddzial blisko ciebie
a do otwarcia konta zawsze potrzebowalam paszport i potwierdzenie adresu (barclays, lloyds) -
ila > 25-01-2011, 22:05
Ja też mam konto w Barclays tak jak Dżoana. Z tego co pamiętam to potrzebny był mi tylko dowód. Bank bez zastrzeżeń, nie mam żadnych problemów, wiekszość rzeczy załatwiam przez internet. -
tosia_ > 27-01-2011, 21:16
Ja również słyszałam wiele dobrych opinii o Barclays i niedługo zamierzam założyć sobie tam konto. Dam wtedy znać, jak poszło i czego wymagali. -
Aśśśś > 30-01-2011, 18:59
Ja mam konto w Lloyds, i żeby założyć konto ( w moim przypadku było to konto dla au pair na rok czasu ) potrzebowałam listu od rodziny goszczącej oraz mój paszportBank jak bank, jedyny minus że czasem nie moge sie zalogować na moje konto w necie - nie wiedzieć czemu no ale jak na razie jestem zadowolona -
Yoanna > 31-01-2011, 2:58
ja nigdy nie mialam problemow z logowaniem sie na lloydsa -
Agusska > 01-02-2011, 23:35
no i mam juz kontoPostawiłam na Barclays Potrzebny byl tylko paszport. Wszystko poszło szybko i sprawnie -
Yoanna > 02-02-2011, 1:45
to fajnie bo ode mnie 3-4 lata temu w barclaysie chcieli tez potwierdzenie adresu.. a wiadomo, ze operce o takie cos ciezko bo rachunki na nas nie przychodza.. cale szczescie mialam konto w lloydsie wtedy to moj statement byl uzyty jako potwierdzenie adresu. a konto mi chyba z godzine otwierali! wypytywali o wszystko - gdzie pracuje, ile zarabiam, ile i na co wydaje.. jak na przesluchaniu jakims.. :roll: -
Agusska > 02-02-2011, 18:10
miej wiecej tak samo wyglada to terazmasa pytan... czasami to az bylam bardzo zdziwiona na jak dlugo, ile zarabiam, ile wydaje na przejazdy, ile na wieczorna wyjscia itp itd... Ale ogolnie rozmowa bylam mila