• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

laptop notebook internet

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• laptop notebook internet

chorągiewka > 24-01-2011, 21:19

Witam

Od jakiegoś czasu czytam to forum. Jestem w trakcie załatwiania wyjazdu do USA jako au pair (dziś moje dokumenty dotarły do biura). Nie znalazłam nigdzie podobnego tematu więc napiszę tutaj. Mam kilka pytań:

-czy warto zabierać ze sobą swój laptop? czy lepiej sobie kupić coś na miejscu? jak jest z internetem za granicą? w sensie czy jest on podłączany tak jak u nas na USB czy jest jakiś inny? (radiowy)? kompletnie się na tym nie znam... a chciałabym oczywiście korzystać z internetu za granicą, mieć swój laptop, żeby nie być uzależnionym od hostów

-słyszałam też, że rodziny czasem zapewniają aupairce komputer i dostęp do internetu?

opiszcie jeśli możecie

pozdrawiam
  • Re: laptop notebook internet

89dzoana89 > 24-01-2011, 21:40

Za granica praktycznie wszyscy maja wireless ( bezprzewodowy internet) albo maja brodbandy ( czyli te wtyczki na usb)

Niektore rodzinki rzeczywscie oferuja au pairce korzstanie z kompa i neta ale zadko ktora rodzina daje np laptopa na wlasnosc ( moja pierwsza familia specjalnie dla mnie kupila laptopa )

89dzoana89 > 24-01-2011, 21:44

Ja swojego laptopa zabieram ze soba, sprawdzilam czy bedzie chodzil bez zarzutow na tamtym ich mniejszym napieciu i powinno byc git;P potrzebna tylko przejsciowka a kupowac narazie nowego sprzetu nie zamierzam bo mam kupionego kilka miesiecy temu wiec po prostu szkoda kasy

Wole zainwestowac w cell phona albo jakis wypasiony aparat :mrgreen:

Kachaaa > 25-01-2011, 13:58

ja mialam swoj pierwszy raz .

drugi raz nie moglam wziac ale Hostka wiedziala ze nie mam lapa wiec moglam z ich kompa korzystac w domu a dodatkowo dala mi Blackberry na czas aupairowania i bylam stale w kontakcie ze wszytskimi i wszyscy byli zadowoleni

ania12get > 26-01-2011, 22:53

Ja też swój wziełam. W każdym większym centyrum jest WiFI

chorągiewka > 01-03-2011, 23:26

hej goskagt za ile kupiłaś tego laptopa?

jak tam jest z windowsami itp? sama to instalujesz czy mają już wgrane?

tez bym tak zrobiła najchętniej ale boję się, że nie poradzę sobie w ichnim systemie, za cienka jestem w te klocki

girlonblack > 12-03-2011, 3:51

ja kupilam tutaj maca .wszytsko jest wgrane ,mozesz bez problemu zmienic jezyk ,jesli nie potrafisz zawsze mozesz poprosic w sklepie.prawdą jest ,że tu komputery są tanie .

a co do windows to tak samo .kazdy komputer ma wgrane oprogramowanie

aniolek > 12-03-2011, 19:40

no ja kupowalam w usa zaplacilam za toschibe 600$ wiec uwazam ze to nie jest az tak tragicznie tymbardziej ze to mies naszej pracy i mialamtam cale oprogramowanie, mcrosoft , kaspersky-anty a net to rodzinka mnie podlaczyla do swojego

chorągiewka > 20-03-2011, 1:25

Hej

W jakich cenach są na dzień dzisiejszy laptopy, netbooki i telefony komórkowe bez umowy w USA?

Nie mam teraz swojego laptopa i zastanawiam się, czy kupić sobie go przed wyjazdem w PL czy może dopiero na miejscu....

piotrek0999 > 20-03-2011, 1:52

Teraz laptopy tak jak telefony są bardzo tanie. Byłem miesiąc temu w Nowym jorku i Los Angeles gdyż wygrałem ogólnopolską olimpiadę z informatyki i kupiłem 3 laptopy z odbrym oprogramowaniem i full wypas za niecale 1800$ gdyż są różne rabaty i promocje tylko trzeba się o to ubiegac przy kasie. Ja mam zamiar w lipcu lub sierpniu jako Au Pair wyjechac do USA nawet papiery poszły. Zobaczymy co będzie jak odpowiedzą. juz nie mogę sie doczekać
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia