• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

19 lat dam rade ??

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• 19 lat dam rade ??

• 19 lat dam rade ??
  • 19 lat dam rade ??

milenka3991 > 07-01-2011, 22:36

na au pair chce wyjechać odrazy po liceum czyli będę już miała 19 lat .

dlaczego ....

1. kończę jeden etap życia a nie wiem jak zacząć drugi ( jakie studia itp)

2 au pair to Bardzo dobra szkoła życia a ja takiej potrzebuje ...hmm 18 lat przy nodze rodziców

3 podszkolenie języka

i jest dużo więcej argumentów ....

Ale czy tez tak mieliście ze baliscie

chce wyjecha do USA .

Czy wieku 19 lat to dobra dezyzja czy moze zaprędko ??? :?

zanam angileski podstawy dobrze ale mam jeszcze rok więc podszkole ale czy to wystarzczy ?? :oops:

myslalam o tym juz gdy miałam 16 lat to była tak pierwsza mysl potym jak ktos mi zadal pytanie a co po liceum ??

wiem lekko nie bedzie ale zawsze tak jest na poczatku ...

jestem osoba lubiaca towrzystwo jak to jest to mnie ciekawi czy poznajecie ludzi w sensie amerykanów francuzów itp czy raczej jakos obcujecie z polakami jak tojest czy jest w ogóle tak mozliwość ???

Kurcze ma setki pytan ale to moze póżniej
  • Re: 19 lat dam rade ??

young_lady_88 > 09-01-2011, 2:58

ale tak konkretnie to o co pytasz? wybacz ale piszesz troche chaotycznie (przynajmniej jak dla mnie).

Wyjezdzajac jako au pair wyjezdzasz do pracy. W Stanach au pair pracuja wiecej godzin niz w Europie. Caly czas musisz sie liczyc ze swoja host rodzina i z tym, ze dla nich pracujesz. To odpowiedzialnosc. Takie rzeczy jak imprezy, zwiedzanie, podroze i nauka jezyka moga towarzyszyc Ci podczas calego pobytu za granica, ale wyjezdzasz do pracy. Jesli sie boisz to widocznie nie jestes pewna i trzeba wszystko jeszcze raz dobrze przemyslec.

rosario > 09-01-2011, 4:43

też planowałam wyjechać do USA od razu po maturze, zrobić sobie rok przerwy...

ale zniechęciło mnie to, że aby wejść tam do jakiegokolwiek klubu, a często nawet pubu, kupić alkohol itd trzeba mieć ukończone 21 lat. a nie wyobrażam sobie być w stanach i nie korzystać w pełni z możliwości tego kraju : P

więc chyba na razie wybiorę europę, a może ewentualnie podczas dziekanki USA ? ; ))

milenka3991 > 10-01-2011, 1:05

Wiem że jadąc tam jadę do pracy a nie na wypoczynek

A nauka języka i poznanie danego kraju to jeden z pozytywnych aspektów wjazdu

rosario

Wiesz da się przeżyci bez ciągłych imprez i alkoholu ... mi nie przyszło przez głowę to ze chce zrezygnować z

au pair USA przez to ze nie wpuszcza mnie do klubu i nie kupie alkoholu ( a jestem osoba lubiąca imprezy )

young_lady_88 > 10-01-2011, 1:22

w kazdym razie tutaj na forum masz wiele przydatnych informacji i wsparcie innych Au Pair ktore juz byly lub sa w Stanach. Glowa do gory, jak spiewa jeden z moich ulubionych zespolow "Ma sie udac i uda sie-e. " chodzi o to, zeby dobrze wiedziec czego sie chce, dobrze wiedziec czego sie nie chce i znalezc rodzine ktora odpowiada tym oczekiwaniom.

rosario > 10-01-2011, 1:26

"Wiesz da się przeżyci bez ciągłych imprez i alkoholu"

nikt nie mówi, o ciągłych imprezach....

ale jeśli lubisz imprezy, to pewnie w miarę często imprezujesz, to łatwo by było ci przez rok tego nie robić? jeśli naprawdę lubisz, to wiesz co mam na myśli...

a poza tym, jesteśmy młodymi ludźmi i jeśli chcemy "naprawdę poznać kraj" to właśnie między innymi przez zabawę się go poznaje ;D

ja sobie np. nie wyobrażam być w stanach i nie móc wyjść do klubu i zobaczyć jak tam wyglądają imprezy, bo na pewno to byłoby mega ciekawe doświadczenie i świetna rozrywka

milenka3991 > 10-01-2011, 19:00

W sumie racja

sama bym chciała zobaczyć czy te murzynki tak świetnie się ruszają haha ;p

rosario > 10-01-2011, 19:21

no więc właśnie

a poza tym - ja z tego powodu nie rezygnuję z wyjazdu do USA - ja po prostu go troszkę odkładam w czasie

milenka3991 > 11-01-2011, 18:03

Ok Żeby nie było przyznaje ci racje

i wielkie dzięki

rosario > 11-01-2011, 18:05

nie ma sprawy

a nie myślałaś o tym, żeby wyjechać na początku gdzieś do europy?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna