-
-
o zaświadczeniu o niekaralności do UK
sgalazka1985 > 07-01-2011, 17:43
Szukałam na forum, ale nie rzuciło mi się w oczy: a mianowicie chodzi mi o zaśw. o niekaralności. wybieram się po takie zaśw ale chcę się dowiedzieć wszystkiego nt bo mam kawał drogi i chcę załatwić to sprawnie zeby mnie nie odesłąli z kwitkiem. no więc opłate już zrobiłam przez znajomego. w necie znalazłam formularz do wypełnienia, ale oprócz swoich danych nie wiem o co chodzi w kolejnych punktach 11-13. proszę doświadczone już AuPair'ki o pomoc. Co tam wpisałyście? jak długo się czeka na odpowiedź? czy takie wydane po polsku jest OK dla brytyjskich Hostów, czy jest coś takiego jak angielska wersja tego?
Z góry dzięki Girls za pomoc!!!
jeśli jest taki wątek to proszę o namiary na niego. -
Re: o zaświadczeniu o niekaralności do UK
au pair_ala > 07-01-2011, 20:07
mi wyrobili zaświadczenie od ręki. Niestety nie pomogę ci w wypełnieniu ponieważ już nie pamiętam co wpisywałam. A jeżeli jedziesz przez agencję to takie zaświadczenie jest ok dla rodzin, nie wiem jak jest w przypadku wyjazdy na własną rekę ale chyba dziewczyny pisały, że rodziny nie wymagają zaświadczenia. -
Noemi.best > 07-01-2011, 20:36
Urzad nie wydaje zaswiadczenia w jezyku innym niz polski. Jesli chcesz miec po angielsku to powinnas zrobic tlumaczenie przysiegle - czyli z pieczatka tlumacza zarejestrowanego przy ministerstwie sprawiedliwosci [sluze danymi kontaktowymi jakby co - pracowalam w tej branzy]. Moja agencja wymagala takiego tlumaczenia, ale jesli jedziesz do rodziny na wlasna reke to zapytaj czy styknie im sam polski papier, czy chca tlumaczenie. -
sgalazka1985 > 08-01-2011, 15:18
To jest formularz o wydanie takiego zaśw. Może komuś się przypomni co wpisał /lub nie/w punktach 11-13.
Data wpływu
..................
Data wystawienia .........................
ZAPYTANIE O UDZIELENIE INFORMACJI O OSOBIE *
Numer PESEL ............................
1. Nazwisko rodowe..........................................................................................................
2. Nazwisko ( w tym przybrane ) ............................................................................................
3. Imiona.......................................................................................................................
4. Imię ojca ..................................................................................................................
5. Imię matki ................................................................................................................
6. Data urodzenia ..........................................................................................................
7. Nazwisko rodowe matki ...................................................................................................
8. Miejsce urodzenia .............................................. ......................................................... 9. Obywatelstwo ..............................................................................................................
10. Miejsce zamieszkania .....................................................................................................
11. Wskazanie postępowania, o którym mowa w art. 6 ust.1 pkt 4-6 i 8-10 ustawy z dnia 24 maja 2000 r. o Krajowym Rejestrze Karnym (Dz. U. z 2008 r. Nr 50, poz. 292, z późn. zm.), w związku z którym zachodzi potrzeba uzyskania informacji o osobie..................................................................................... .....................................................................................................................................
……………………………………………………………………………………………………………………………………….
12. Rodzaj danych , które mają być przedmiotem informacji o osobie:
ï± 1. Kartoteka Karna
ï± 2. Kartoteka Nieletnich
ï± 3. Kartoteka Osób Pozbawionych Wolności oraz Poszukiwanych Listem Gończym**) .
13. Zakres danych, które mają być przedmiotem informacji o osobie .................................................................................................
...............................................
(podpis osoby uprawnionej)
*) Dane osobowe należy podać wyłącznie na podstawie dokumentów potwierdzających tożsamość.
**) W punkcie 12 należy wstawić X w odpowiednim kwadracie. -
au pair_ala > 08-01-2011, 15:39
12 - Kartoteka karna - reszty nie pamiętam :roll: -
rosario > 08-01-2011, 16:08
eeeeej, sluchaj ;d
ja mialam 17 lat jak to wypelnialam i poszlam sama do sadu, kupilam ten znaczek za 50 zł ,
i wypełniłam co wiedziałam, potem poszłam do tej pani u której się załatwia i czego nei wiedziałam to ona powiedziała mi co wpisać i tylea po 15 minutach już miałam zaświadczenie -
Flower.Power.Diva > 09-01-2011, 23:42
W 11 i 13 pani z okienka powiedziala: NIC
15 minut, ale fajnie ^^ Ja czekalam godzine -
rosario > 10-01-2011, 0:30
może kolejka była była po prostu?
ale ogólnie sprawnie to idzie..
chooociaż - ja byłam wtedy nieletnia, to może jakoś szybciej trwa wtedy sprawdzenie takiej osoby?
w każdym bądź razie, to raczej nic skomplikowanego ze zdobyciem tego zaświadczenia -
Flower.Power.Diva > 10-01-2011, 13:57
Nom, byla, byla ^^ Ale i tak jak na tyle ludzi poszlo raz dwa -
sgalazka1985 > 10-01-2011, 19:00
w punkcie 11 i 13 nic nie wpisują Au Pairki a w 12 zaznaczamy kartoteka karna( o ile pełnoletnią się jest). i to wszystko. od ręki wydają w Punkcie informacyjnym KRK.
I już wszystko wiemy.