-
-
SECURITY NUMBER
sikorkaxx > 06-01-2011, 15:53
hey ! wyrabialyscie go sobie jak juz przyjechalyscie do USA? -
Re: SECURITY NUMBER
Justi > 06-01-2011, 18:16
musisz go wyrobić. ja byłam usa na 3 miesiące na j1 i musiałam, więc ty tym bardziej. -
ibiego > 07-01-2011, 17:07
Sikorka ja wyrobilam doiero po 3 miesiaachwczeniej mi sie tam nie chciao jecha,w sumie on jest tylo potrzebny jak sie zdaj prawko. -
Ina7 > 11-01-2011, 7:21
Ja moj SSN wyrobilam w pierwszym tyg. pobytu. Prawidlowy czas oczekiwania 1.5-2tyg. niestety po dwoch tygodniach wciaz go nie dostalam, tylko wylacznie dlatego, ze moje naziwsko nie bylo umieszczone na skrzynce.
Musialam ponownie zameldowac sie w w tym biurze i laskawie upomniec o moj nr.
Ja go uzylam juz kilka razy m.in. do zakladania konta bankowego oraz wizyty u lekarza/w szpitalu.
Jest on wymagany. -
Justi > 11-01-2011, 13:31
[quote name="ibiego"]Sikorka ja wyrobilam doiero po 3 miesiaachwczeniej mi sie tam nie chciao jecha,w sumie on jest tylo potrzebny jak sie zdaj prawko.[/quote]
nie. on jest ogólnie wymagny, bo bez niego twoje ubezpieczenie jest niewazne. -
psc0 > 08-03-2011, 20:33
[quote name="Ina7"]Ja moj SSN wyrobilam w pierwszym tyg. pobytu. Prawidlowy czas oczekiwania 1.5-2tyg. niestety po dwoch tygodniach wciaz go nie dostalam, tylko wylacznie dlatego, ze moje naziwsko nie bylo umieszczone na skrzynce.
Musialam ponownie zameldowac sie w w tym biurze i laskawie upomniec o moj nr.
Ja go uzylam juz kilka razy m.in. do zakladania konta bankowego oraz wizyty u lekarza/w szpitalu.
Jest on wymagany.[/quote]
Przy zakladaniu konta w banku ??? pierwszy raz slysze.. konto w banku zalozylam po tygodniu bycia tu, natomaist moj Security number do dzis nie jest mi znany.. -
Sake > 08-03-2011, 20:42
Ja potrzebowałam SSN do wyrobienia konta w banku, a NAWET do wyrobienia karty w bibliotece... -
Sharon > 27-09-2012, 13:25
Jak się wyrabia taki SSN? O.o -
paulina1377 > 27-09-2012, 13:33
Też z chęcią się dowiem -
scatty1626 > 28-09-2012, 17:55
W każdym większym mieście jest biuro Social Security Number musicie się tam udać i poprosić o wyrobienie numeru, zabierzcie ze sobą paszport i DS form będzie bardzo potrzebnea i dodatko wypełniony formularz tu jest do pobrania http://www.ssa.gov/online/ss-5.pdf