• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

SECURITY NUMBER

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• SECURITY NUMBER

• SECURITY NUMBER
  • SECURITY NUMBER

sikorkaxx > 06-01-2011, 15:53

hey ! wyrabialyscie go sobie jak juz przyjechalyscie do USA?
  • Re: SECURITY NUMBER

Justi > 06-01-2011, 18:16

musisz go wyrobić. ja byłam usa na 3 miesiące na j1 i musiałam, więc ty tym bardziej.

ibiego > 07-01-2011, 17:07

Sikorka ja wyrobilam doiero po 3 miesiaach wczeniej mi sie tam nie chciao jecha,w sumie on jest tylo potrzebny jak sie zdaj prawko.

Ina7 > 11-01-2011, 7:21

Ja moj SSN wyrobilam w pierwszym tyg. pobytu. Prawidlowy czas oczekiwania 1.5-2tyg. niestety po dwoch tygodniach wciaz go nie dostalam, tylko wylacznie dlatego, ze moje naziwsko nie bylo umieszczone na skrzynce.

Musialam ponownie zameldowac sie w w tym biurze i laskawie upomniec o moj nr.

Ja go uzylam juz kilka razy m.in. do zakladania konta bankowego oraz wizyty u lekarza/w szpitalu.

Jest on wymagany.

Justi > 11-01-2011, 13:31

[quote name="ibiego"]Sikorka ja wyrobilam doiero po 3 miesiaach wczeniej mi sie tam nie chciao jecha,w sumie on jest tylo potrzebny jak sie zdaj prawko.[/quote]

nie. on jest ogólnie wymagny, bo bez niego twoje ubezpieczenie jest niewazne.

psc0 > 08-03-2011, 20:33

[quote name="Ina7"]Ja moj SSN wyrobilam w pierwszym tyg. pobytu. Prawidlowy czas oczekiwania 1.5-2tyg. niestety po dwoch tygodniach wciaz go nie dostalam, tylko wylacznie dlatego, ze moje naziwsko nie bylo umieszczone na skrzynce.

Musialam ponownie zameldowac sie w w tym biurze i laskawie upomniec o moj nr.

Ja go uzylam juz kilka razy m.in. do zakladania konta bankowego oraz wizyty u lekarza/w szpitalu.

Jest on wymagany.[/quote]

Przy zakladaniu konta w banku ??? pierwszy raz slysze.. konto w banku zalozylam po tygodniu bycia tu, natomaist moj Security number do dzis nie jest mi znany..

Sake > 08-03-2011, 20:42

Ja potrzebowałam SSN do wyrobienia konta w banku, a NAWET do wyrobienia karty w bibliotece...

Sharon > 27-09-2012, 13:25

Jak się wyrabia taki SSN? O.o

paulina1377 > 27-09-2012, 13:33

Też z chęcią się dowiem

scatty1626 > 28-09-2012, 17:55

W każdym większym mieście jest biuro Social Security Number musicie się tam udać i poprosić o wyrobienie numeru, zabierzcie ze sobą paszport i DS form będzie bardzo potrzebne a i dodatko wypełniony formularz tu jest do pobrania http://www.ssa.gov/online/ss-5.pdf
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna