• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA pytania!!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• USA pytania!!

• USA pytania!!
  • USA pytania!!

jolieparis7 > 19-12-2010, 2:42

Hej,

zastanawiam się nad wyjazdem, czytałam trochę to co piszecie, więc dzięki wam trochę już wiem

Mam nadzieję, że jak pojadę trochę mi tu pomożecie na forum na początku przygody. Trochę się boję na jaką rodzinę trafię, poniewać byłam kiedyś na kursie językowym i nie byłam zadowolona z mojej host family

Takie pytanko:

Czy jak się tam żyje, uczy się, zajmuje się dziećmi to jest szansa na zawarcie kontaktów nie tylko z osobami z innych krajów, ale też z amerykanami, mam na myśli młodych ludzi, studentów itp.? :lol:

I o co chodzi z tymi studiami i kursami? czy można od razu zajmować sie dziecmi i uczyc sie na prawdziwym uniwersytecie to co chcesz dalej robic, wiecie o co mi chodzi, czy to jest tylko tak ze jakis kurs np. angielski czy fotografia?
  • Re: USA pytania!!

aniolek > 19-12-2010, 3:01

witam

ta jasne studia... to tylko oni to tak nazywaja w usa chodzisz na jakies badziewne kursy a czy Ci sie to w ogole przyda to ja niewiem... :evil: ale taki jest program i to jest troche wkurzajace ze oni to nazywaja studia... dlatego ja wybralam angielski moze mi sie przyda :mrgreen:

a i jeszcze jedno ja tam trzymam sie z polakami :mrgreen: i amerykaninami, meksykow i ciapatow sie boje nie mowiac juz o czarnuszkach :evil:

ibiego > 19-12-2010, 3:56

Ryzyko rodzinki jest awsze duze,albo Ci sie trafi,albo nie,alewtedy zawsze masz mozlwos zmniany rodziny zadawaj tyle pytan im ile mozesz,a wtedy choc w malym % sie dowiesz,prawda i tak jest na miejscu .Zwroc uwage na samochod,czy masz swoj w US bez samochodu jak bez reki,i na godziny limitow powrotu,zeby Ci ich w weekendy nie dawali cz cos.

Z kazdym mozesz zawrzec znajomosc,tylko to zalezy od Twojej inwencji Tworczej haha,mozesz pozac na couch surfing,fb,w skole,wszedzie.Ludzie sa tu otwarci.

Mozesz wybrac co chcesz,ja akurat chodze na ang 4x wtyg...aktualnie juz skonczylam.

Jesli chcesz wiedziec na biezaco ,masz jakies pytania zapraszm : ibiego.blogspot.pl

anulkaa2 > 19-12-2010, 17:44

ibiego mam do Ciebie takie pytanie, jeżeli już skończę wybrany kurs to muszę zapisywać się na następny kiedy np. zdecyduję się zostać w Stanach na drugi rok?

jolieparis7 > 19-12-2010, 18:47

Mam jeszcze pytanie, bo jak tak czytam to większość au pair ma tak, ze mają rodzinę za miastem albo w miasteczkach niedaleko tych dużych jak Ny. A czy nigdy nie zdarza sie tak że jest sie w w samym Ny lub La lub innym duzym miescie?

ibiego > 19-12-2010, 19:04

Tak,trzeba sie zapisac na nastepny kurs,jesli przedluzasz swoj pobyt

No jasne,ze sie zdarzaja w centrum,mam kolezanke ktora mieszka na Manchatanie,duzo ktore mieszkaja w centrum DC.Tez sie zdarza,chociaz najczesciej sa to przedmiescia duzych miast

anulkaa2 > 19-12-2010, 22:34

czyli jeden kurs na jeden rok? a Tobie ile zajęło ukończenie kursu?

Sake > 19-12-2010, 22:38

a propos kursów

Jak kurs nie ma kredytów to się liczy?

Noemi.best > 20-12-2010, 1:56

Tak, wtedy licza sie godziny.W AuPair in America trzeba zrobic 6 kredytow albo ok 80h, w AuPair Care ponoc wystarczy 60h.

ibiego > 20-12-2010, 3:52

Ja slyszalam,ze jesli kurs nie ma kredytow to sie nie liczy

Mi zajelo dokladnie 2 miesiace zrobienie kursu,tyle,ze chodzilam 4 w tyg,i kurs mial 7,2 kredyty.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna