• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

doradzcie mi w podjeciu tej decyzji czy sie zgodzic:))

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• doradzcie mi w podjeciu tej decyzji czy sie zgodzic:))

gadulec1234 > 08-12-2010, 21:08

Hej dziewczyny

Dawno tu nic nie pislalam bo moj wyjazd jako au pair jest ciagle w toku- od ok 2 lat motam sie z wyjazdem. Najpierw bylam w CC, teraz od lipca w Proworku. W miedzyczasieod lipca mialam 6 matchingów- 2 pierwsze trafily do spamu- nawet nie mialam okazji tych ofert poznac , 3 kolejne byly nie takie jak trzeba. Ale do rzeczy. Nadal chce wyjechac , tylko nie wiem czy czekam na oferte ze snow czy co bo ciagle mi cos nie pasuje. teraz mialam match wymarzony z NJ ale nic nie wiem co z ta kobitka, bo ma wiecej kandydate. Poza tym mam match z wymarzonej CALIFORNII z San Jose. Rodzinka- 5 dzieci- blizniaczki 4 lata, dziewczynka 6, dziewczynka 9 i chlopczyk 7 lat. Dzieci sa poodbno samodzielne, starsze do szkoly odwozi ojciec i ogolnie je wyprawia do szkoly. Moja opieka to glownie te blizniaczki- 2 razy w tyg trzeba je zawiezc na pare h do przedszkola, starsze odbierac ze szkoly i poswiecic im troche czasu po szkole-pomoc w zadaniach itp, pomoc w sprzataniu ich pokoi, pranie , etc. Gadalam z hostka, wydaje sie ok, b.mila. Udostepniaja operce 3 auta.. Dziewczyny czy ktoras z was opiekowlaa sie takim "małym przedszkolem"? Przeraza mnie troszke liczba tych dzieciaczkow Wczoraj dostalam 3 maile do poprzednich operek- moja decyzja bedzie tez uzalezniona od tego ci mi napisza. A do pt albo jesli biuro pozwoli-to do pon mam podjac decyje.

Nie ukrywam ze zacheca mnie ta Cali , ale i przeraza ta gromadka i czy podolam..

Poradzcie cos bo mi ja sama nie wiem, juz tyle miesiecy czekam i boje sie ze juz nic sie lepszego nie trafi
  • Re: doradzcie mi w podjeciu tej decyzji czy sie zgodzic:))

aniolek > 08-12-2010, 22:53

witam,

no raczej nikt Ci tu nie powie jedz albo nie jedz to jest Twoja decyzja. Ja mam niby 5 ale wszystkie samodziejne oprocz mojego maluszka :mrgreen: ma 2 i pol roku i ciagle beczy chociaz teraz jest juz lepiej wiec nie moge narzekac a jak masz duzo dzieci w sumie wszystkie chodza do przedszkola to i roboty za duzo nie bedziesz miala tak mnie sie wydaje oczywiscie to zalezy tez od dzieci jakie sa ale z taka gromada to ja bym wychodzila na podworko bo poco sobie w domu sprzatania robic? a pranie to wiesz na przemian pralka-suszarka i skaladanie do koszykow... :wink: a w jakich godzinach dziennie?

gadulec1234 > 09-12-2010, 0:54

Anioelk w jakim wieku sa twoje pozostale dzieci? Oczywoscie je tez musisz wozic do szkoly, przedszkoli itp?

aniolek > 09-12-2010, 1:09

mam 9 , 13 lat chlopcy i niby 16,18 lat dziewczyny ale nimi sie nie zajmuje bo sa dorosli i sami jezdza do szkoly ja tylko odbieram malego 2 i pol latka 3 rzy w tygodniu i piore jego ubranka :? to na tyle w sumie to nic nie robie 8O

ciesze sie ze trafilam na ta rodzine :mrgreen: po prostu lepiej byc nie moglo

Yoanna > 09-12-2010, 1:19

ja mialam kiedys czworke dzieci (18mies, 4 lata, 6 i 8 ) i nigdy wiecej tylu bym nie wziela! co z tego, ze starsza trojka byla w szkole/przedszkolu jak przed szkola i po szkole mialam ich wszystkich, to samo na bsitach, ktorych mialam duzo! i cala czworka to byly istne diably, nie przesadzam.. a ze nigdy nie wiadomo na jakie dzieci sie trafi to ja bym powyzej trojki nie brala. poza tym zawsze to wiecej sprzatania bo wiadomo, ze im wiecej ludzi w domu tym brudniej..

gadulec1234 > 09-12-2010, 2:20

no to ty aniolek masz w miare spoko ci powiem^^

aniolek > 09-12-2010, 2:46

no wiem ale jak zobaczylam ta rodzine na koncie to od razu chcialam ich wywalic mowie nie!!! nie moge malo co zawalu nie dostalam jak zobaczylam 5 dzieci, psa, zydzi, i w ogole!!

a tak naprawde trafilo mi sie jak slepej kurze ziarno :mrgreen:

mam nadzieje ze Ci tez sie tak trafi i bedzie dobrze :mrgreen:

ibiego > 10-12-2010, 5:42

szcerze nie zgodzilabym sie, ja mam niby 2 duzych dzieci 11 i 13 lat a tez mnie potrafia wykonczyc,kloca sie ,bija,potrafia pyskowac,to nie takie latwe,bo to jednak sa dzieci....dlatego na 5 w zyciu,nie wyrobilabym psychicznie juz chyba przy 3,opikujesz sie 5 i zarabiasz tylko co dziewzyny ktore maja 1 dziecko i gdzie tu sprawiedliwosc? gdyby placili 2x wiecej to moze...

gadulec1234 > 10-12-2010, 13:07

Alexandra toś mi pomogła
  • Starszy wątek Nowszy wątek