• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Rozmowa telefoniczna.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Rozmowa telefoniczna.

• Rozmowa telefoniczna.
  • Rozmowa telefoniczna.

monti89 > 06-12-2010, 18:37

Witam was.

Jestem tu nowa i moj temat może wydac się smieszny ;P

Ale... jak wyglądały wasze pierwsze rozmowy telefoniczne z proponowaną rodzinką?

Do mnie ma dzis, albo jutro zadzwonić moja (być moze) przyszla hostka, i troche sie stresuje, bo moj niemiecki ( wyjezdzam do Austrii), jest bardzo kulawy.

O co zazwyczaj pytają i co mówią?

Help help!
  • Re: Rozmowa telefoniczna.

aniolek > 06-12-2010, 19:19

nie ma czego sie bac tak naprawde bo rozmowa jest spontaniczna o d.. marynie, cos tam sie zapytaja ale nie da sie chyba zaplanowac takiej rozmowy bo kazda rodzina pyta o co innego takze wiesz, ja mialam tyle rozmow i z kazda rodzina o czyms innym nigdy nie dostalam takich samych pytan, pozdrawiam i trzymam kciuka

Flower.Power.Diva > 06-12-2010, 19:25

Baardzo spontaniczna jest taka rozmowa. I tak jak juz Ci kolezanka powiedziala, nie przygotujesz sie do tego, ale jak chcesz od razu zadac jakies pytania, to pospisuj je sobie na kartce, zeby miec pewnosc, ze o niczym nie zapomnialas No i nie denerwuj sie, jestem pewna, ze bedzie dobrze, trzymam kciuki

monti89 > 06-12-2010, 19:54

Przed chwilą dzwoniła do mnie hostka. I po niemiecku mowilam tylko "tak", "nie", "nie rozumiem". W końcu ona zaczęła mówić po rosyjsku, ja po polsku i jakoś sie dogadałyśmy

Nie było tak źle. )

au pair_ala > 06-12-2010, 21:20

[quote name="monti89"]Przed chwilą dzwoniła do mnie hostka. I po niemiecku mowilam tylko "tak", "nie", "nie rozumiem". W końcu ona zaczęła mówić po rosyjsku, ja po polsku i jakoś sie dogadałyśmy

Nie było tak źle. )[/quote]

No to rozmowa udana w 100 % :mrgreen:

monti89 > 07-12-2010, 0:57

Raczej tak, zobaczymy co będzie dalej. )
  • Starszy wątek Nowszy wątek