-
-
Rozmowa telefoniczna.
monti89 > 06-12-2010, 18:37
Witam was.
Jestem tu nowa i moj temat może wydac się smieszny ;P
Ale... jak wyglądały wasze pierwsze rozmowy telefoniczne z proponowaną rodzinką?
Do mnie ma dzis, albo jutro zadzwonić moja (być moze) przyszla hostka, i troche sie stresuje, bo moj niemiecki ( wyjezdzam do Austrii), jest bardzo kulawy.
O co zazwyczaj pytają i co mówią?
Help help! -
Re: Rozmowa telefoniczna.
aniolek > 06-12-2010, 19:19
nie ma czego sie bac tak naprawde bo rozmowa jest spontaniczna o d.. marynie, cos tam sie zapytaja ale nie da sie chyba zaplanowac takiej rozmowy bo kazda rodzina pyta o co innego takze wiesz, ja mialam tyle rozmow i z kazda rodzina o czyms innym nigdy nie dostalam takich samych pytan, pozdrawiam i trzymam kciuka -
Flower.Power.Diva > 06-12-2010, 19:25
Baardzo spontaniczna jest taka rozmowa. I tak jak juz Ci kolezanka powiedziala, nie przygotujesz sie do tego, ale jak chcesz od razu zadac jakies pytania, to pospisuj je sobie na kartce, zeby miec pewnosc, ze o niczym nie zapomnialasNo i nie denerwuj sie, jestem pewna, ze bedzie dobrze, trzymam kciuki -
monti89 > 06-12-2010, 19:54
Przed chwilą dzwoniła do mnie hostka. I po niemiecku mowilam tylko "tak", "nie", "nie rozumiem". W końcu ona zaczęła mówić po rosyjsku, ja po polsku i jakoś sie dogadałyśmy
Nie było tak źle.) -
au pair_ala > 06-12-2010, 21:20
[quote name="monti89"]Przed chwilą dzwoniła do mnie hostka. I po niemiecku mowilam tylko "tak", "nie", "nie rozumiem". W końcu ona zaczęła mówić po rosyjsku, ja po polsku i jakoś sie dogadałyśmy
Nie było tak źle.)[/quote]
No to rozmowa udana w 100 % :mrgreen: -
monti89 > 07-12-2010, 0:57
Raczej tak, zobaczymy co będzie dalej.)