-
-
Święta Bożego Narodzenia - Sylwester
au pair_ala > 30-11-2010, 14:23
Dziewczyny co robicie na święta oraz sylwestra ja chyba zostaje z rodzinka, bo poprosili mnie abym pracowała 23 grudnia i już nie opłaca mi się jechaća u was jak to wygląda? -
Re: Święta Bożego Narodzenia - Sylwester
WhiteDove > 30-11-2010, 17:09
U mnie to wygląda tak jak w moim podpisie pod postem, i szczerze nie wyobrazam sobie inaczej... A uzgadniałas z nimi co ze świętami wcześniej czy jak? -
rajtuzy > 30-11-2010, 17:17
Ja zostaje z moją HF. Był to mój pomysł, wymyślony na samym początku mojej "kariery" tutaj. Wtedy widziałam same plusy, a teraz coraz bardziej uświadamiam sobie, że to chyba nie było do końca idealne rozwiązanie, ale cóż - tak bywa. Jak na razie staram się wbijać w głowę same pozytywy - zobaczę, jak obchodzi się święta z granicą, więcej kasy zostanie w kieszeni etc. Bo trza twardym być, nie "mientkim" ;-) -
Klarasek > 30-11-2010, 17:51
ja od początku wiedziałam, że do domu nie pojadę ale świąt z host rodziną spędzać też nie będę. Dwa tygodnie podczas których dzieci siedzą 24h w domu...dziękuję ja wysiadam...
Dlatego też wyszukałam z moim przyjacielem...tanie bilety do Rzymu. Zatrzymujemy się tam w mieszkaniu mojego znajomego, który na ten czas leci do Polski i robimy sobie wspólną wigilię we dwojebędzie gotowanie, smażenie i pieczenie ciasteczek hehe
A potem sylwester w Rzymie. Mam nadzieje, że sie dzieci stesknia! -
aniolek > 30-11-2010, 18:09
[quote name="Klarasek"]ja od początku wiedziałam, że do domu nie pojadę ale świąt z host rodziną spędzać też nie będę. Dwa tygodnie podczas których dzieci siedzą 24h w domu...dziękuję ja wysiadam...
Dlatego też wyszukałam z moim przyjacielem...tanie bilety do Rzymu. Zatrzymujemy się tam w mieszkaniu mojego znajomego, który na ten czas leci do Polski i robimy sobie wspólną wigilię we dwojebędzie gotowanie, smażenie i pieczenie ciasteczek hehe
A potem sylwester w Rzymie. Mam nadzieje, że sie dzieci stesknia![/quote]
zazdroszcze Ci :evil:fajna masz opcje ja zostaje tutaj z moja rodzina -
girlonblack > 30-11-2010, 20:16
a ja tam np sie ciesze ze spedze z hostami swieta [bo nawet tez nie ma mowy zebym wydala 1000$ na bilety do polski].zobacze jak oni je obchodza,jak cala rodzina bedzie rano leciec po prezenty w takich samych pizdzamach[ bo maja tu tradycje w rodzinie ze co roku kazdemu kupuja taka sama pizdzame ;d].a wiem tez ze sylwester na florydzie wiec odpowiedz moze byc tylko jedna przy wyborze swiat tutaj lub w polsce-USA!
a juz mialam namiastke swiat wswieto dziekczynienia wiec wiem jak sie czuje z cala rodzina przy stole.wszyscy traktuja mnie jak normalnego czlonka rodziny;nie ma mowy o wstydzie czy jakiejs niesmialosci -
au pair_ala > 30-11-2010, 20:56
[quote name="WhiteDove"] A uzgadniałas z nimi co ze świętami wcześniej czy jak?[/quote]
W sumie to tak i nie.. Coś tam wcześniej napominałam, ale zupełni mi to z głowy wypadło...wiem, że święta z hostami moga być fajne i fakt zobaczę jak obchodzi sie swięta w innym kraju no i sylwester w Londynie nie brzmi całkiem kiepsko:-) ale zawsze jest ta tęsknota, rodzina, przyjaciele id. zawsze spedzałam święta z rodziną (która mam liczną tz. w święta wszyscy spotykamy sie u mnie w domu,babcie, kuzynki itd) no i sywester w gronie znajomych) ale coż już nic nie zmienię, no i po przeczytaniu postów jest mi o niebo lepiej, że tylko nie jestem w domu z hostami na swieta :mrgreen: dzięki -
Aśśśś > 30-11-2010, 22:57
Ja miałam w planach pozostanie w Anglii caluuutki rok, w ogóle nie myślałam o tym żeby wracać, chciałam zobaczyć jak tutaj świętują itp., a dwa nienawidzę lotnisk!! NOooooo aleeee że wyszło jak wyszło, no to powracam w błogiej nieświadomości wszystkich moich znajomych, i całej mojej rodziny ;] jak na razie trzymam twardo język za zębami -
aniolek > 30-11-2010, 23:19
[quote name="Aśśśś"]Ja miałam w planach pozostanie w Anglii caluuutki rok, w ogóle nie myślałam o tym żeby wracać, chciałam zobaczyć jak tutaj świętują itp., a dwa nienawidzę lotnisk!! NOooooo aleeee że wyszło jak wyszło, no to powracam w błogiej nieświadomości wszystkich moich znajomych, i całej mojej rodziny ;] jak na razie trzymam twardo język za zębami[/quote]
a dlaczego? jesli mozna wiedziec? -
young_lady_88 > 01-12-2010, 13:34
wracam do Polski chociaz wcale nie mam ochoty, z anglii do polski samolotem to pol biedy, ale pozniej caly dzien w pociagu zeby sie dostac do domu i w drodze powrotnej to samo i pewnie jeszcze nocowanie na lotnisku tak jak ostatnio bo lot o 6 rano czy jakos tak, wcale nie mam ochoty leciec. ale host rodzina wylatuje do swojej rodziny wiec zostalabym sama to juz lepiej leciec do domu
mam nadzieje ze swieta beda warte tej koszmarnej podrozy i ceny wszystkich biletow ktore juz kupilam i ktore kupie w Polsce. Poza tym, nie planuje wracac do domu predzej niz na wiosne/lato wiec ten jeden raz moge sie poswiecic.