• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

ile razy można jechać jako au-pair?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• ile razy można jechać jako au-pair?

eowina16 > 29-12-2003, 7:07

Mam jeszcze jedno pytanie czy jako au-pair można jechać kilka razy czy tylko raz?
  • Re: ile razy można jechać jako au-pair?

EWa Castricum > 12-01-2004, 20:40

jak bedziesz za kazdym razem zmieniac biuro,to chyba dopoki ci sie nie znudzi,choc moge sie mylic,jesli potrzebujesz wizy(ja jestem w Holandii i nie mam).a w jednym biurze chyba nie mozna dwa razy do tego samego kraju.zreszta mozna juz po skonczonym kontrakcie albo zostac u tej rodzinki albo szukac wczesniej czegos na wlasna reke,najlepiej z kolezanka.idzie sie utrzymac ze sprzatania i babysittingow,wiem bo mam kilka kolezanek tak zarabiajacych.

Mlody > 16-01-2004, 7:02

Ewa - no prawie. Niektóre biura nie maja takich wymogów. Tzn. Jest możliwo?ć wyjazdu do jednego kraju kilka razy. Jest jeden wyj?tek - minowicie Stany Zjednoczone, z tego co mnie wiadomo ich przepisy wizowe nie zezwalaja na kolejny pobyt jako AuPair. S? jednak inne możliwo?ci wyjazdu za ocean, nie będę tu o nich pisał bo jak wiadomo forum odnosi sie do samego programu AuPair.

Proponuje dopytywać sie w konkretnych burach lub ambasadach,

pozdrawiam mlody

Beata Szukalska > 15-02-2004, 4:25

Witam,

Wyjeżdzaj?c jako au pair i otrzymuj?c wizę jako au pair może wyjechać do każdego takiego kraju TYLKO raz. Np. je?li kto? byl już w Niemczech to po raz drugi nie otrzyma już wizy na wykonywanie czynnosci operk w tym kraju, ale może jechać np. do Austri czy Holandi (je?li znajdzie rodzinę niemieckojezyczn?). Podobnie ma się to do USA - tam jako oper też można być tylko 1 raz, nieważne czy jedziesz z różnych biura polskich. Takie zasady. Ale krajow anglojęzycznych jest wiecej, wiec je?li kto? byl w USA to proponuję jeszcze cał? Skandynawie 9Dania, Szwecja, Norwegia). NORWEGIA jest CUDOWNA - polecam. Anglię - chociaż w Angli jest mnóstwo operek Polek i operów-Polaków, ale jest to jeden z najpopularniejszych ostatnio krajów wyjazdu, ale cudowna jest również SZKOCJA (chociaż osobiscie jej nie widzialam), ale jak donosz? mi moje operki i z fotografia, wiem, że warto rozważyć ten kraj, a nie gnać TYLKO do Londynu!!! i jeszcze wiele innych krajów macie do wyboru.

Dlatego operk? mozna być aż do 30 roku życia :-)) zaczynajac od 19 :-))

Mlody > 15-02-2004, 4:36

Pani Beatko,

na to to chyba nie ma jaki? uwarunkowań prawa międzynarodowego. Mówię to dlatego, że znam przypadek, znajoma, która wła?nie kończy pobyt w Niemczech - jest to jej drugi LEGALNY pobyt w charakterze Au Pair. Poprzednio była 12 miesięcy i po przyjeżdzie w przeci?gu 4 miesięcy złożyła wniosek wizowy i wizę otrzymała po raz kolejny.

Czy to jakie? niedopatrzenie ze strony Konsulatu Niemieckiego???

Pozdrawiam mlody

Beata Szukalska > 15-02-2004, 4:52

Oj teraz mnie zaskoczyłe? t? informacj?. Ja do dnia dzisiejszego byłam pewna, takie też mam informacje z Konsulatu, że bycie oper w Niemiec to jednorazowa przygoda i po raz drugi nie otrzyma się wizy, ale może rzeczywiscie, jakie? niedopatrzenie, albo co? się zmieniło w przepisach. Dowiem sie..

Mlody > 15-02-2004, 4:58

Będę wdzięczny - i chyba nie tylko ja :wink:

Ja też dowiem się dokładnie jak ona to załatwiała. Znaj?c mnie to Konsulat rónież odwiedzę :wink:

Skonfrontujemy czego się dowiedzieli?my.

Pozdrawiam mlody

Gość > 15-02-2004, 22:21

ojjj wycieczki do konsulatu niemieckiego nie polecam, postoisz sobie ze 3 godziny w kolejce po ceym cie odesla ))) ja i wiele moich znajomych mamy podobne doswiadczenia.

A czy jestes pewien, ze ten drugi pobyt jest na zasadach au-pair? Bo jesli twoja kolezanka znalazla sobie rodzine, chce do niej wrocic, rodzina da jej umowe o prace i zaproszenie, to bez problemu moze dostac zwykla wize do pracy. Moze to cos takiego bylo? Sama mieszkam w Niemczech i wiem, ze jest pelno sposobow na obejscie prawa ))) Bo o ile mi wiadomo, to au-apir mozna byc rzeczywiscie 1 raz w danym kraju.

Agusja > 15-02-2004, 22:54

Beato a czy mozesz cos opowiedziec o Szkocji co wiesz od operek?Ja sie tam wybieram

<a href="mailto:bogini_freya@wp.pl">bogini_freya@wp.pl</a>

Gość > 21-02-2004, 4:48

Z tego co wiem a jestem w Anglii moge tu byc do dwoch lat, wiec to znaczy ze jesli wroce odwiedzic dom rodzinny i bede chciala wrocic tu z powrotem to nie moge?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna