• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kogo wolicie - hosta czy hostke?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Kogo wolicie - hosta czy hostke?

Klarasek > 23-11-2010, 23:23

Jak w temacie. Kogo wolicie?

Ja zdecydowanie wole hosta. Jest duzo bardziej wyluzowany i ogolnie fajniejszy. Zawsze cos milego zagada, posmieje sie. Jak jestesmy z dzieciakami to mi pomoe - tak naturalnie. Chce mnie uczyc hiszpanskiego. A hostka? Niby tez mila ale jest bardziej formalna...nigdy praktycznie nic do mnie po iszpansku nie powie bo twierdzi ze i tak nie rozumiem :roll: robila mi wyruty o zgubiony smoczek i o to ze plecak malej byl u niej w pokoju a powinien byc w dziecinnym..no i takie tam.
  • Re: Kogo wolicie - hosta czy hostke?

Yoanna > 24-11-2010, 2:14

ja mam tylko hosta wiec nie mam wyboru :lol: ale w poprzednich rodzinach zawsze wolalam hostow, jednak faceci sa bardziej normalni i sie nie czepiaja o byle co..

KaTe_18 > 24-11-2010, 2:51

moj host i hosta obaj sa fajni i zawsze moge z nimi pogadac, ale jesli mam wybierac wskazalabym hosta , jest bardziej wyluzowany i jak wczesniej wspomniane zawsze mi pomoze kiedy jest w domu. Na poczatku kiedy dzieci mialy tydz wolnego od szkoly, juz po pierwszym dniu hostka zostawila mi kartke a napisane bylo na niej ze dzieci nie dostaly wystarczajaco duzo napoju w ciagu dnia :O

Aśśśś > 24-11-2010, 13:13

To ja chyba będe wyjątkiem i napisze ze dużo bardziej wole Hostkę

Hosta nie ma czesto w domu, więc nie mam z nim takiej "więzi", po prostu jak jest w domu, to nie mamy o czym ze soba gadac, więc zwykle jest głucha cisza a z Hostką jest lajt, gadam z nią na różne tematy, raz nawet opowiadała mi o swoich byłych hehe :lol:

WhiteDove > 24-11-2010, 15:01

A ja mimo, ze czesciej mam kontakt z hostem i jest dla mnie bardzo mily, to nie mam za bardzo o czym z nim gadac. Natomiast z hostka jak juz sie widzimy chwile dluzej, to potrafimy gadac o wszystkim: O swietach, o dzieciach, podrozach, studiach, zyciu, facetach Takze fajnie jest

aniolek > 24-11-2010, 18:24

a dla mnie oni oboje sa tak mili ze az to jest podejrzane :? albo ja przesadzam :wink:

WhiteDove > 24-11-2010, 19:39

[quote name="aniolek"]a dla mnie oni oboje sa tak mili ze az to jest podejrzane :? albo ja przesadzam :wink:[/quote]

Ja tez ostatnio odnosze wrazenie, ze cos zbyt mili sa i duzo razy wyreczaja mnie w czyms tam... Np dzis praktycznie tylko zaprowadzilam dzieciaki, pozagarnialam i do tej pory mam wolne, bo hostka je odebrala i z nimi siedzi...Ostatnio byla ich babcia kiedy dzieci nie byly w szkole i caly czas sie nimi zajmowalam, a mnie znow przypadlo tylko zagarniecie i spacer z psem. Zawsze prosili w zamian o cos dodatkowego, np wyprasowanie czegos, czy dodatkowe odkurzanie, a teraz nic! Az sie boje, ze mi moze beda chcieli mniej zaplacic

Klarasek > 25-11-2010, 14:01

A dzis mnie hostka znow wkurzyla rano. Mala do mnie mowi a ja ¨si. si¨ Zrozumialam generalnie kontekst wypowiedzi ale nie wszystko oczywiscie bo jakby nie patrzec przyjechalam tu niecale 2 miesiace temu z zerowa znajomoscia jezyka praktycznie. Na co Elena ¨Nic nie zrozumialas prawda? Bo ona mowila to to i to a ty a wszystko odpowiedzialas ¨tak¨¨. Jak ona mi takie rzeczy mowi mam wrazenie ze to wrzut...

young_lady_88 > 27-11-2010, 15:17

oboje sa raczej wyluzowani, ale chyba wole hosta (chociaz widzimy sie tylko rano i wieczorem i troche czasu w weekendy), bo powiedzial, ze jak czegos chce to zeby od razu mowic, hostka tego nie powiedziala. host zapytal, czy jest jakies jedzenie, ktore specjalnie lubie i powiedzial, zebym upewnila sie, czy to co chce jest na pewno na liscie zakupow. hostka nie zaoferowala ze kupi cos co ja chce. ale jest mila, placi w terminie, jak wisiala mi 10 funtow to wieczorem tego samego dnia oddala i nawet nie musialam jej przypominac :twisted: no i wreszcie jak host cos mowi to lepiej rozumiem bo akcent hostki jest podobno irlandzki :lol:

malzielka > 02-12-2010, 17:19

ja mam rowniez tylko hosta, wie nie mam wyboru ale jest przeswietny, z poczuciem humoru. gadalam z nim juz chyba o wszystkim, o tym dlaczego sie rozwiodl, o jego bylych i przyszlych (obecnie jest na etapie zaproszenia jego znajomej na randke, o czym mi oczywiscie opowiada) o tym dlaczego ja rozstalam sie ze swoim chlopakiem zanim tu przyjechalam, o tym gdzie chce pojechac, co w zyciu zrobic, ja mu opowiadam o sobie on o sobie. hehe kiedys nawet zeszlo na temat palenia marihuany takze ogolnie z hostem u mnie wesolo...gorzej z dziecmi, ktore czasami zamieniaja sie w 3 potwory...:/ naszczescie mam pelne wsparcie ze strony hosta, wiec jakos daje rade.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna