• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Szukanie rodziny przez agencję.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Szukanie rodziny przez agencję.

butterfly23 > 22-11-2010, 22:17

Otóż, agencja zaproponowała ofertę rodziny: jedyne co powiedzieli to gdzie mieszkają (miejsce nie pasuje, co w aplikacji zaznaczylam), wiek dzieci (nie mam doswiadczenia w opiece nad dziecmi akurat w tym wieku) oraz ilosc godzin (chetnie wzeilabym wiecej). I tyle o nich wiem. Agencja niesamowicie nalega na rozmowe z nimi przez skype. Dla nie ma celu. I tak w kołko. Przeciez wyraznie zaznaczone w agencji ze wiek od 4 lat, nie po ja wypisywalam. Czy tj normalne ze tak nalegaja? Ja nie mowie ze przebieram bo to 1 oferta ale jestem 100%pewna ze nie jest dla mnie.
  • Re: Szukanie rodziny przez agencję.

karolinka > 22-11-2010, 22:21

bo agencji zalezy na tym, zeby szybko zmatchowac operki z rodzinami.. lepiej szukac na wlasna reke.. bo sama sobie wybieraz do kogo chcesz jechac.. i masz wiekszy wybor rodzin

butterfly23 > 22-11-2010, 22:24

wiem, że im zależy ale skoro ja nie widzę już teraz sensu bo za duzo rzeczy "nie pasuje" to na tej rozmowie mam udawac ze mam doswiadczenie nad bobasami, nie przeszkadza mi zycie na wsi i pasuje mi tyle ile daja kasy? przeciez to i tak wyjdzie wiec ja bede sie upierac przy swoim. zaczynam zalowac ze wplacilam im ta kase.

blondi > 22-11-2010, 22:33

butterfly23- --> no niestety agencje tak robią, miałam to samo, poza tym mało ofert, długo czekałam, a jak w koncu dostawałam jakieś info o rodzince i mi nie pasowała ta rodzina, to zawsze była moja wina( a bo to ja zaznaczyłam w ankiecie, że nie chce małych dzieci, a same rodziny z maluchami, albo, że chce jechac na pół roku i tak cały czas). Później jak już się wkurzyłam zaczęłam szukać sama na necie i miałam wrażenie, że więcej wiem o rodzinach ze stron tematycznych, niż o rodzinach proponowanych z agencji. Ogólnie jedno wielkie DNO

NIE POLECAM

A ty musisz się uzbroić w cierpliwość i/albo z rezygnować z czegoś....ja zawsze marzyłam żeby mieszkać nad morzem/oceanem ...a gdzie wylądowałam w środku państwa...życie

butterfly23 > 22-11-2010, 22:39

No, ale co? Kobieta mnie zmusi do rozmowy z nimi? Dopiero po rozmowie zaczniemy szukac dalej. No sorry, 600 zeta sie im placi za co? ZA byle co (chociaz ja serio duzo nie wymagam), za byle ile i byle gdzie (tylko nie wieś!) i jak Cie beda wykorzystywac to Ci nie zagwarantuja zmiany rodziny i jestes sama jak palec. NIe do wiary. Wiec polowa kasy juz poszla ale sadzicie ze mam szukac na wlasna reke?

julita883 > 22-11-2010, 23:46

Dlatego ja jestem wielkiem przeciwnikeim Proworka!!! Jak ja ich poprosiłam o znalezienie rodzinki w Anglii a zależało mi na Londynie i wieku dzieci od 5 lat w góre to co zrobili dali mi 3 propozycje i to min 2,5 godzin od Londynu a najstarsze dziecko miało 3 lata. :/ Więc sobie obiecałam nigdy więcej Proworku to złodzieje ich tylko nasza kasa interesuje, a jak sie postawimy to mówią że wybrzydzamy i z takim nastawieniem nigdy rodziny nie znajde. I jak im odrzuciłam te 3 rodziny bo ja do mały dzieci jechać nie chciałam to więcej mi żadnej oferty nie przedstawili a kasa jaką wpłaciłam bodajże 300zł przepadła!!!!!

sikorkaxx > 22-11-2010, 23:53

jesli chodzi o europe to lepiej jechac na wlasna reke, co nie?

a te agencje sa ch** warte, w sumie ja z proworkiem nie mialam problemow, szybko znalezli mi fajna rodzine ( mowa o USA ) ale inne dziewczyny miały/mają problem z proworkiem. coz bywa i tak...;/
  • Starszy wątek Nowszy wątek