-
-
Ludzie listy piszą?
Sake > 21-11-2010, 18:55
Lubicie pisać listy?
Lubicie dostawać listy/pocztówki?
Znalazłam ostatnio blog http://listownia-l.blogspot.com/
W wielkim skrócie: Wysyłasz maila ze swoim adresem. Czekasz na adres osoby, do której masz napisać... Piszesz list. Czekasz aż ktoś napisze do ciebie...
Co o tym sądzicie? -
Re: Ludzie listy piszą?
Yoanna > 21-11-2010, 19:54
pisze listy pisze i dostaje -
Sake > 21-11-2010, 20:04
Ja otrzymałam i wysłałam, jak dotąd, tylko jeden list.
Ale kartki pocztowe i urodzinowe wysyłam i dostaje. -
Yoanna > 21-11-2010, 23:48
ah chcialam tylko dodac, ze moje listy nie sa do osob ktorych nie znam.. kiedys jak bylam mlodsza to chyba z jakimis nieznajomymi mejlowalam troche ale to tyle lat temu, ze juz nawet nie pamietam :wink: -
Klarasek > 22-11-2010, 20:50
a ja pisze lidty i uwielbiam je dostawac! W domu mam cale pudlo pelne listow i kartek od znajomych i rodziny. Fajna sprawa potem po conajmniej 16(!) latach wziac taki list do reki i przypomniec sobie jak to kiedys bylo... -
Katka > 22-11-2010, 23:26
ja sie kiedys bawilam w postcrossing - wysylanie pocztowek.
fajna sprawa, poznalam mnostwo ludzi z calego swiata, bo przeniselismy kontakt na facebooka, dowiedzialam sie mnoooooostwa rzeczy, zobaczylam piekne miejscaI zakleilam sobie drzwi szafy wnekowej calkowicie pocztowkami - swietny rezultat
Poza tym przy stronie dziala forum na ktorym dzialaja tematy do tagowania herbat, czekolad, i czego tylko dusza zapragniepolecam.
postcrossing.com -
Sake > 23-11-2010, 0:02
wow... a ja myślałam, ze znajdując tego bloga, odkryłam Amerykę... :lol: :lol: :lol: -
Aśśśś > 24-11-2010, 13:19
Ja często pisze listy - lubię to bardzo, i kocham tez listy dostawać) lepsze to niż maile ( dla mnie przynajmniej) bo możesz miec je na wieczność ( jesli je zachowasz ) to tak samo jak ze zdjeciami - gdy je wywołasz i ładnie wkleisz do albumu czy cos, masz je do końca swych dni, jesli pozostawisz w kompie, prawdopodobieństwo ze najbliższy format Ci je zabierze, jest wielkie, tak jak porysowanie płyty na której owe zdjecia są zgrane. Ja to lubie sobie czasem wziąć i poczytać lub pooglądac takie moje starocie sprzed lat -
Yoanna > 24-11-2010, 15:21
ja zdjecia tez wywoluje, wkladam do albumu i pisze co gdzie i kiedybo mam swiadomosc, ze to co na komputerze jest mozna latwo stracic a poza tym swiat idzue do przodu i niedlugo nikt nie bedzie uzywal np plytek.. -
Sake > 24-11-2010, 21:51
Łatwiej jest wysłać smsa, maila czy zadzwonić. Szybciej i (o dziwo) taniej.
Byłam dzisiaj na poczcie. Wysłałam list, drugi w swoim życiu. Pierwszy ( i przez długi czas ostatni) napisałam do rodziców - żeby mnie zabrali z koloni. Mama ma go do dziś...
Pamiętacie, jak się kiedyś czekało aż wywoła się film z aparatu... To napięcie, czy zdjęcia wyszły, jakie mamy miny itd... heh...