• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Da się jakoś przygotować?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Da się jakoś przygotować?

OleÄąpa€žka > 25-12-2003, 20:46

Mam pytanko, aktualnie mam 17 lat i ostatnio bardzo zainteresował mnie program au-pair. My?lę tylko i wył?cznie na tym wyjazdu do Niemiec bo mieszkam w zachodniej polsce w miejscowo?ci przygranicznej i ewentualny wyjazd tam znacznie zaoszczędziłby moje fundusze Ale! Mam 17 lat więc jeszcze mam czas, żeby przemy?leć i dowiedzieć sie jak najwięcej na temat tego typu wyjazdów. Gdybym jednak zdecydowała się na taki wyjazd i juz powiedzmy za miesi?c byłabym pewna że jak tylko skończe 18 lat będę chciała tam pojechać to czy mogłabym sie jakos już teraz przygotować? Dodam że uczę się angielskiego oraz niemeickiego od 6 lat i dogadam się bez problemu z niemcami. Ale nie wiem.. znacie jakies kursy? albo ksi?żki o tej tematyce? żebym wiedziala na co się przygotować...hmm. Może i Wam do?wiadczonym operk? takie pytania ydaj? się smieszne, ale dla mnie to wazne i byłabym wdzieczna gdyby ktos udzielil mi odpowiedzi POzdrawiam Wszystkich
  • Re: Da się jakoś przygotować?

Jane_Doe > 26-12-2003, 0:46

wyjazd au-pair to jest nic takiego do czego trzeba sie latami przygotowywac no ewentulanie bardzo pomaga doswiadczenie z dziecmi, i wlasnie nad tym moglabys popracowac, jakies babysittingi, moze jakies zajecia w przedszkolu, domu dziecka itp

pozdrawiam i zycze powodzenia

OleÄąpa€žka > 26-12-2003, 1:37

dzięki Jane Doe za informacje, hmm ja wiem że nie trzeba na to przeznaczać kilka lat ale im więcej wiem tym mniej mam w?tpliwo?ci, a ja należe do takich osób których drobny szczegół może przesłonic cał? t? ideę jaka jest program au-pair Jak wygl?dał Twój pierwszy raz Jane? (chodzi mi oczywi?cie o wyjazd jako operka) )

Mlody > 26-12-2003, 2:49

Olenka mysle, ze najleprzym zapleczem informacyjnym jest to forum. Poswiec ze 3-4 godziny i Poczytej posty, te starsze i nowsze. Dowiesz sie naprawde bardzo wiele o samym programie. Jesli chodzi o praktyczna strone to podzielam zdanie Jane Doe - dom dziecka, przedszkole, swietlica przy kosciele, szpital, kazde z tych miejsc przyjmuje wolontariuszy, a daje rowniez swietna praktyke :wink:

Powodzenia mlody

Jane_Doe > 26-12-2003, 9:50

i ja podzielam zdanie Mlodego, warto poswiecic chwile. a to jest moj pierwszy raz wlasnie prawde mwiac ja sie wcale szczegolnie nie przygotowywalam

WAMPIREK > 01-08-2005, 23:30

Zgadzam sie !Dobrym informatorem jest to forum...mozesz rowniez popytac osob ,ktore sa lub byly na takim programie ! Zycze powodzonka

kasik > 03-08-2005, 0:47

:lol: Ania (jesli dobrze pamietam) spojrz na date tych postow

Alison H. > 03-09-2005, 22:08

hihihihihi to sie ladnie nam WAMPIREK w archiwa zassal :lol: :lol: :lol:

Yoanna > 04-09-2005, 15:58

hehe ale to dobrze, wszyscy co tu wpadaja powinni poprzegladac wszystkie posty
  • Starszy wątek Nowszy wątek