-
-
Wyjechać jako au pair i zostać na dłużej po programie?
butterfly23 > 05-11-2010, 22:18
Chciałabym pojechać jako au pair na początku roku do Anglii, ale na ok.3 miesiące. Potem, natomiast chciałabym zostać tam na dłużej- spróbować znaleźć pracę jako kelnerka czy coś, wynająć pokój etc. Czy Waszym zdaniem jest możliwe coś takiego? Czy może któraś z Was tak zrobiła? -
Re: Wyjechać jako au pair i zostać na dłużej po programie?
juuustynaaa > 05-11-2010, 22:24
Jest możliwe bo ja właśnie tak zamierzam zrobić. Jade w styczniu na au pair na 3-6 miesięcy i w między czasie rozglądam sie za normalną pracą....Mam nadzieje że sie uda -
butterfly23 > 05-11-2010, 22:26
Justyna, a jedziesz przez agencję czy na własną rękę? Byłaś juz kiedyś au pair?
Zastanawiam się czy pojechać przez agencję, ale 3 miesięczne wypady na początku roku...nie wiem czy
dają radę kogoś znaleźć. -
juuustynaaa > 05-11-2010, 22:31
napisz do mnie na gg 2267811 -
karolinka > 05-11-2010, 22:34
jak jedziesz do Europy to jasne, ze jest latwo zostac.. i sporo dziewczyn tak wlasnie robi.. kombinowanie zaczyna sie, gdy jestes np w USA... -
butterfly23 > 05-11-2010, 22:44
Łatwo zostać? a te historie o braku pracy, wielkim kryzysie? -
karolinka > 05-11-2010, 23:08
no latwiej zostac w Europie pod wzgledem zalatwiania papierow.. z praca wszedzie jest ciezko -
Metallinka > 06-11-2010, 2:07
Ja tak zrobiłam. Ale miałam od początku ustalony plan działania: wyjechać jako au pair na rok, a później szukać pracy. Jednak zrobiłam to szybciej i tak oto jestem CREW MEMBER w McDonald's w Cork. Nie narzekam: kase mam, mieszkanie mam... Zresztą, moja mama się na taki plan zgodziła więc git. Co mogę Wam poradzić: OSZCZĄDZAJCIE!!Przed wynajem mieszkania trzeba zapłacić zaliczkę... Ja całą kasę przewaliłam na urlopie, więc pożyczyłam od kumpla... ;P -
au pair_ala > 12-11-2010, 20:55
[quote name="Metallinka"]Ja tak zrobiłam. Ale miałam od początku ustalony plan działania: wyjechać jako au pair na rok, a później szukać pracy. Jednak zrobiłam to szybciej i tak oto jestem CREW MEMBER w McDonald's w Cork. Nie narzekam: kase mam, mieszkanie mam... Zresztą, moja mama się na taki plan zgodziła więc git. Co mogę Wam poradzić: OSZCZĄDZAJCIE!!Przed wynajem mieszkania trzeba zapłacić zaliczkę... Ja całą kasę przewaliłam na urlopie, więc pożyczyłam od kumpla... ;P[/quote]
No to Ci się udało:-) W sumie dlaczego nie spróbować, jak już ktoś przyjechał do UK:-) A tak prawdę mówiąc au par to najlepszy początek, tak mi się wydaję. Co do pracy to jest cięko ale i tak często ktoś znajduje prace, więc raczej to od szczęścia zależy -
butterfly23 > 12-11-2010, 21:24
Ale czy to jest możliwe załatwić wszystkie formalności (NIN, ubezpieczenie zdrowotne itd) w czasie kiedy jest sie jeszcze u rodzinki, albo szukac pracy kiedy jeszcze sie tam u nich jest?