• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

i co mam teraz zrobic?co w przypadku checi zerwania umowy?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• i co mam teraz zrobic?co w przypadku checi zerwania umowy?

Swislo > 27-11-2003, 0:20

hej!

mam pewien problem. jestem w anglii 4 miesiace, rodzinka jest po prostu fantastyczna, ale mnie juz zrzera tesknota za domem! w dodatku tam, w polsce nie uklada sie wszystko najlepiej, no i najlepiej dla mnie by bylo spakowac sie i wracac. postanowilam sobie ze po swietach przyjade tu tylko na miesiac i wtedy zbiore sie do domu. ale nie wiem czy dobrze robie. doradzcie mi cos! wiem ze mieszkam u wspanialych ludzi ale ja juz po malu nie wytrzymuje psychicznie!

co sie dzieje w sytuacji wczesniejszego wyjazdu i zerwania umowy?

pozdrawiam

czekam na kontakt

<a href="mailtowislowa@interia.pl">swislowa@interia.pl</a>

marta
  • Re: i co mam teraz zrobic?co w przypadku checi zerwania umowy?

uparta > 27-11-2003, 1:16

Hej!

To zalezy, gdzie jestes. Jesli wyjechalas do USA i musialas wplacic depozyt w postaci kilkuset dolarow - depozyt ten przepadnie po zerwaniu umowy. Jednak generalnie - jesli NAPRAWDE czujesz, ze nie wytrzymasz, wroc do Polski. Nic na sile. Tyle, ze odpowiednio wczesniej porozmawiaj z rodzina, tak zeby Twoja decyzja nie byla dla nich zaskoczeniem, i aby mogli kogos znalezc na Twoje miejsce.

Jednego nie rozumiem: jesli tak Ci zle, czemu chcesz wrocic po Swietach na kolejny miesiac?

Pozdrawiam cieplo

Agnieszka

Karlaa > 27-11-2003, 20:41

Ja zrywalam umowe 2 razy.

Wyglada to tak, ze informujesz rodzine i nastepnie swoja angielska agencje (w tej kolejnosci) o checi powrotu do domu.

Oni wtedy zaczynaja poszukiwania nowej au pair,a Ty pracujesz dla nich do momentu jej przyjazdu (ok 3-8 tygodni).

Swislo > 29-11-2003, 1:27

jestem w anglii. a czemu chce wrocic? bo mam obiecany wyjazd z moja rodzinka do irlandii, kraju, w ktorym chcialam byc au pair. oni sa irlandczykami i pojedziemy w odwiedziny do ich rodziny. powod nastepny, oni kupili dla mnie bilet na swieta do domu na samolot i on jest w obie strony, wiec to nie byloby zbyt milo zeby go nie wykozystac. a poza tym to do samolotu moge zabrac tylko 1 duzy bagaz, a ja bede miala wiecej.

no i o mojej decyzji chce im powiedziec dopiero po swietach. wiedza ze o tym mysle, ale powiedzieli zebym nie podejmowala zadnej decyzji przed powrotem do domu. tak tez zrobie, tzn. decyzje juz podjelam, ale...

pozdrawiam

marta

edytau > 30-11-2003, 9:20

bardzo szkoda ze tak chcesz zrobic!nie bedzie ci zal!mi by bylo chyba ze przyczyna jest powazna!moja siorka jest w angliiod kilku miesiecy niejst jej dobrze bo nie trafila do dobrej rodziny no ale powiedziala ze wytrzyma bo chce sie nauczyc jezyka i anglia jej sie podobawiec moze poczekaj??edyta

gg3686730

OKTAWIA > 04-12-2003, 15:48

CZESC.JA JESTEM W USA OPERKA.CO SIE STANIE JESLI ZERWE UMOWE ALE BEDE CHCIALA ZOSTAC W USA.CZY MOGE ZOSTAC TU LEGALNIE.

MALA USA > 05-12-2003, 11:45

CZESC OKTAWIA1JA JESTEM TU (USA) DOPIERO MIESIAC,A JUZ ROZNE MAM MYSLI!NAPISZ PRZOSZE W JAKIM STANIE JESTES?MOZE SIE DOGADAMY CO DO TEJ "SPRAWY"!POZDRAWIAM!

Gość > 07-12-2003, 7:58

[quote name="MALA USA"]CZESC OKTAWIA1JA JESTEM TU (USA) DOPIERO MIESIAC,A JUZ ROZNE MAM MYSLI!NAPISZ PRZOSZE W JAKIM STANIE JESTES?MOZE SIE DOGADAMY CO DO TEJ "SPRAWY"!POZDRAWIAM![/quote]

JA JESTEM W KALIRORNI.MOJ EMAIL TO <a href="mailto:OKTAWIAMONET@WP.PL">OKTAWIAMONET@WP.PL</a>

POZDRAWIAM.PA
  • Starszy wątek Nowszy wątek