• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kościół a host family

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Ciekawostki

• Kościół a host family

• Kościół a host family
  • Kościół a host family

marika299 > 17-10-2010, 15:39

tak sie zastanawiam czy bedac au pair chodzicie do kosciola zawsze/czasami/wogole?

ja bedac w pl zawsze ale to zawsze chodzilam,nie bylo innej opcji.a teraz przyznam ze jak jestem w holandii to chodze czasami oczywiscie do polskeigo kosciola,no tak powiedzmy co drugi raz.ogolnie staram sie uczeszczac ale jezlei jest byle pretekst to nie ide.

a jak to jest z Wami?
  • Re: Kościół a host family

tosia_ > 18-10-2010, 2:09

Nie mam tego problemu - od paru już lat nie chodzę kościoła. Wychodzę z założenia, że jeżeli chcę się pomodlić to mogę to zrobić w domu, nie muszę klepać tych samych formułek co X osób (takie na pokaz to dla mnie jest). Zresztą nie zgadzam się z wieloma (o ile nie wszystkimi) doktrynami i zasadami naszego kościoła.

au pair_ala > 18-10-2010, 17:34

popieram tosie

Klarasek > 18-10-2010, 19:13

Ja znalazlam w Valencii misje polska i to calkiem preznie dzialajaca. A ze w Polsce tez chodze co niedziele na msze to dobrze mi z tym I nawet fajnych ludzi mozna spotkac

Metallinka > 20-10-2010, 13:41

No ja jestem ateistką i uprzedziłam Margaret że mnie na kościół proszę nie namawiać

WhiteDove > 20-10-2010, 20:30

Ja do kosciola przeszlabym sie tylko z ciekawosci jak wyglada masza po angielsku

divine21 > 20-10-2010, 22:22

Ja w Polsce nie chodzę za często, ale we Francji zostaje na święta bożego narodzenia i wielkanoc więc pójde do kościoła jak rok temu byłam. Tylko niestety w mojej okolicy same kościoły francuskojęzyczne niestety

marika299 > 20-10-2010, 23:18

jaaa no to mi szczena troche opadla.nie zebym miala kogos obrazac za niechodzenie badz przekonywac ale naprwade myslalam ze wiekszosc z Was chodzi do kosciola.oczwscie to jest sprawa indywidualna.ja np nie wyobrazam sobie zycia bez tego.w wielku sytuacja naprawde czerpie z tego sile do walki z roznymi problemami i wgl.ale co lubie w polskich kosciolach za granica,to to ze ludzie tam ida z wlasnej woli,potrzeby,a nie bo "wypada" albo "mama mi kazala" jak to jest w polsce-tam przynajmniej polowa ludzi to jedna wielka szopka

ila > 21-10-2010, 21:47

[quote name="marika299"]jaaa no to mi szczena troche opadla.nie zebym miala kogos obrazac za niechodzenie badz przekonywac ale naprwade myslalam ze wiekszosc z Was chodzi do kosciola.[/quote]

marika299, nie każdy jest z NS, miasta dresów i kościołów LOL.

marika299 > 22-10-2010, 15:02

[quote name="ila"]
    [quote name="marika299"]jaaa no to mi szczena troche opadla.nie zebym miala kogos obrazac za niechodzenie badz przekonywac ale naprwade myslalam ze wiekszosc z Was chodzi do kosciola.[/quote]

marika299, nie każdy jest z NS, miasta dresów i kościołów LOL.[/quote]

a co ma do tego ns?!helol po pierwsze to mieszkam 20km od sacza i to bardzo niedlugo bo przez 17lat mieszkalam w poznaniu.wiec poznan to tez miasto dresow i kosciolow "LOL"?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia