• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Summer Au Pair, a doswiadczenie...

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Summer Au Pair, a doswiadczenie...

greta211 > 16-10-2010, 1:01

Czesc dziewczyny,

Powiedzcie mi, bo biore pod uwage mozliwosc takiego wyjazdu. Jak to jest z tym doswiadczeniem. Czy na summer au pair tez trzeba miec duzo wyrobionych godzin? bo ja dopiero zaczynam i nie wiem w sumie jak sie za to zabrac. A wydaje mi sie ze takie summer au pair na wyspach czy innym eurpoejskim kraju to dobra zaprawa przed wyjazdem np. do USA jako au pair.

Ktos moze udzielic jakis informacji lub kilku rad?

Tak naprawde moje doswiadczenie opiera sie na tym, ze od zawsze zajmowalam sie mlodszym kuzynostwem w rodzinie, bo bylam najstarsza dziewczyna sposrod kuzynostwa. Dziecmi sasiadow czasem pilnowalam czy dzieci kuzynostwa. Mam skonczony kurs kolonijny, ale na kolonii jakos wychowawca nie bylam, bo kurs dopiero ukonczylam. Niby jakies doswiadczenie jest, ale zeby zebrac referencje czy opinie to ciezko ;/

A jak to bylo u Was?
  • Re: Summer Au Pair, a doswiadczenie...

dosiunia > 16-10-2010, 12:48

Ja przed summer au pair wogóle nie pracowałam jako opiekunka zarobkowo, dopiero tam zaczęłam, ale w sumie od 10 lat zajmowałam się młodszym kuzynostwem od niemowlaków i chyba wogóle mam podejście do dzieci x) Także się nie martw, weź sobie takie dzieci, żebyś się nie musiała bać że im się krzywda stanie, chodzi o bobaski i niemowlaki powodzenia!
  • Re: Summer Au Pair, a doswiadczenie...

greta211 > 18-10-2010, 0:39

Aha czyli w sumie nie ma az takiego problemu ;]

dzieki za pomoc kamien z serca hehe
  • Starszy wątek Nowszy wątek