• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Ile za dodatkowe babysittingi?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Ile za dodatkowe babysittingi?

WhiteDove > 13-10-2010, 23:36

Dzis kolezanka hostki zapytala mi sie czy nie chcialabym od czasu do czasu sobie dorobic dodatkowymi babysittingami u niej, albo u jej znajomej,ja sie chetnie zgodzilam, bo przyda mi sie dodatkowa kasa, a siedzenie wieczorem kiedy dzieci juz w lozkach trudne chyba nie jest Mam tylko jeden dylemat, a mianowicie jakiego wynagrodzenia oczekiwac? Czy ktoras z Was ma doswiadczenia z babysittingami? Ile dostawalyscie np za godzine?
  • Re: Ile za dodatkowe babysittingi?

WhiteDove > 15-10-2010, 12:29

Nikt minie odpowiedzial, to sama sobie odpowiem

Pogrzebalam troche w necie z racji braku odpowiedzi i okazalo sie, ze generalnie srednia stawka to 20-25£ za wieczor. To oczywiscie zalezy od tego,co trzeba przy dzieciach zrobic i ile trzeba czasu byc tam, ale to taka przecietna suma, tak dla orientajiMam nadzieje, ze komus sie kiedys jeszcze przyda

au pair_ala > 15-10-2010, 13:59

ja dostaje 6 funtów za godzinkę :lol: i jest to obojętne czy dzieci śpią czy nie.

Yoanna > 28-10-2010, 0:10

5.73 bodazje to minimalna stawka w uk i ponizej tego nie schodzcie!!!

Yoanna > 30-10-2010, 20:25

roznie placa bo dziewczyny sie na to godza. jakby zaczely odmawiac pracy za takie pieniadze to i stawki by byly normalne. zazwyczaj rodziny mysla, ze jk jestes au pair to mozna ci malo zaplacic, z tym ze au pair sie jest u swojej rodziny, inne powinny placic normalnie!

Aśśśś > 31-10-2010, 19:27

Ja dostaje zwykle 5 na h... z czego zwykle sa to babysittingi wieczorne i w sumie nocne.. więc, więcej sie nawet nie spodziewam

Yoanna > 02-11-2010, 2:34

no niestety... ale nawet te 6 bylo by milo dostac

Yoanna > 05-11-2010, 13:44

ze sprztaniami to tez roznie.. kiedys host proponowal mi sprzatanie u kolegi za 5 za godz :lol: nie wiedzialam czy smiac sie czy plakac, zwlaszcza ze wtedy mialam dodatkowe sprzatania za 9-10 i w dodatku duzo tam nie robilam. a najbardziej mnie rozbawil podkreslaniem, ze podatku od tego nie musze placic :lol: i tak chyba az z 3 razy mnie nachodzil i pytal czy oby na pewno nie chce, lol

martyna > 24-11-2010, 12:01

a jak jest w USA, wie ktoś?

rajtuzy > 14-03-2011, 23:38

[quote name="WhiteDove"]Dzis kolezanka hostki zapytala mi sie czy nie chcialabym od czasu do czasu sobie dorobic dodatkowymi babysittingami u niej, albo u jej znajomej,ja sie chetnie zgodzilam, bo przyda mi sie dodatkowa kasa, a siedzenie wieczorem kiedy dzieci juz w lozkach trudne chyba nie jest Mam tylko jeden dylemat, a mianowicie jakiego wynagrodzenia oczekiwac? Czy ktoras z Was ma doswiadczenia z babysittingami? Ile dostawalyscie np za godzine?[/quote]

Ja mam ten sam problem..tylko w Irlandii. Jak myślicie, ile mogę im zaproponować? Nie mam totalnie w tym rozeznania :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna