• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair Kanada?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Inny kraj

• Kanada

• Au Pair Kanada?

• Au Pair Kanada?
  • Au Pair Kanada?

stokrotka007 > 12-10-2010, 11:37

Hej dziewczyny!

z uwagi na to ze mam totalna cisze z rodzinami z usa, a już jestem trochę na roomie, mam pytanie odnośnie wyjazdu jako aupair do Kanady. Czy np jak się zaloguje na GreatAuPair to moża wylecieć "swobodnie" tak jak np do UK czy trzeba coś załatwiać w ambasadach czy coś takiego (niby mamy zniesioną wizę do Kanady).

Jak to wygląda w ogóle, jak ktoś się orientuje. W sumie od dziecka marzyła mi się Kanada więc czemu nie skorzystać z tego jak byłaby taka możliwość

Pozdrawiam
  • Re: Au Pair Kanada?

karolinka > 12-10-2010, 19:53

ja sie kiedys interesowalam wyjazdem jako live in caregiver, tym bardziej, ze daje o wiele lepsze mozliwosci po zakonczeniu programu.. koszt takiego wyjazdu szacuje sie tak mnej wiecej jak koszt do USA, z tym, ze rodziny maja wiecej formalnosci do zalatwiania.. musisz tez sie wykazac dobra znajomoscia angielskiego, chyba, ze masz jakis certyfiakt np toef, musisz zdac test jezykowy ielts..

jesli chodzi o opeike na dziecmi musisz sie wykazac ze masz 24 miesiace dosiwadczenia w pracy na pelny etat ALBO 3900 godzin pracy rowniez w pelnym wymiarze godzin

ale po zakonczonym programie czyli po 2latach mozesz sie ubiegac o or permanent residence

stokrotka007 > 12-10-2010, 21:12

no to wychodzi na to, że to nie jest taka prosta sprawa jak się myśli :/

karolinka > 12-10-2010, 22:31

no jest dosc sporo dokumentow do zalatwnia i trzeba sie pytac rodzin, czy one chca sie bawic w formalnosci, bo to oni wykonuja pierwszy ruch, bo musza wyslac dokumenty do jakiegos urzedu, zeby potwierdzic, ze nie ma innej osoby w kanadzie, ktora moglaby pracowac u nich.. i ogolnie duzo formalnosci.. ale wydaje mi sie, ze gra jest warta swieczki.. musisz sie powaznie zastanowic.. jest tez troche wydatkow.. bo musisz zrobic ten test, badania medyczne wyznaczonym miejscu, ubezpieczenie i chyba we wlasnym zakresie kupuje sie bilet, chyba ze sie umowisz z rodzina, do tego dochodzi jeszcze oplata za pozwolenie na prace..

anek1987 > 24-04-2011, 22:03

Dziewczyny, co myślicie o wyjeździe na wakacje do Kanady? Czy któraś z Was probowała, jak nie ma juz wizy? Czy na te 3 miesiące można sobie wyjechać ot tak? Myślicie, że opłaca się to?

alusss > 25-04-2011, 5:10

Hej. Ja jestem teraz aupair na Florydzie a 24 pazdziernika wylatuje z tad prosto do Kanady ) tydzien temu zakceptowalnismy sie z rodzina i teraz zaczna sie wszystkie formalnosci... :lol: oczywiscie formalnosci jest sporo jak to przy takich wyjazdach noo ale nie ma nic za darmo :mrgreen: :!:

alusss > 25-04-2011, 5:14

dodam ze jade jako caregiver i przez agencje :wink:

karolinka > 25-04-2011, 12:00

a powiedz mi wlasnie jak to jest z tymi formalnosciami? oni juz dostali potwierdzenie, ze mozesz u nich pracowac?

anek1987 > 25-04-2011, 14:21

Czyli to nie jest tak, że można sobie wyjechać bez agencji do Kanady, na własną rękę tak jak do UK np?

alusss > 25-04-2011, 15:52

"karolinka" formalnosci to zupelnie to samo co przy procedurze aupair, wiec rodzina potwierdza ze chce kandydate wysylaja tam papiery itp. tyle ze oprocz wizy musisz dostac pozwolenie na prace tak jak ktoras dziewczyna wspomniala iii do tego sa potrzebne badania lekarskie ktore wykonuje sie w wyznaczonym punkcie przez ambasade Kanadyjska z tego co widzialam to w PL mozna w Wawie , Poznaniu, Wroclawiu i innych wiekszych miastach (ja najprawdopodobniej bede robic je w Miami)

"anek1987" pewnie i da sie przez takie strony jak "aupairworld" etc. ale zapewne bedziesz miala wiecej biegadnia za tym wszystkim
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna