• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MUSZE UCIEKAĄ!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• MUSZE UCIEKAĄ!

• MUSZE UCIEKAĄ!
  • MUSZE UCIEKAĆ!

purple2891 > 10-10-2010, 23:04

Nie wytrzymam już tutaj dłużej...

Myslalam ze trafilam na super rodzine. 1week wszytsko ok.

Ja nie wiem, może ze mną jest coś nie tak... Ta rodzina traktuje mnie dziwnie. Niby są mili, uprzejmi a jakże, ale jak np. chciali zebym przez weekend bardziej zblizyla sie do dzieci (jetsem tu od 2tyg) to zaprosili mnie na kręgle. Niby wsyztsko super fajnie przy kasie Rayan - host pyta czy mam 20 funtów... no maskara. mysle no ok. dalam im. dzis to samo. chcieli isc na ryby. anita masz 6f? ja wkurzona... no ale ok. potem kolacje/obiad w restauracji... Anita wybieraj co chcesz... masz 10f?

No ja tu nie wytrzymam.... moze ze mna jest cos nie tak? Te dzieci tez niby ok. przy rodzicach. Ten may Callum jeszcze ujdzie ale Holly... dlaczego wydaje mi sie ze jets to najbardziej nadeta osoba jaka znam? dlaczego to dziecko sie nigdy nie usmiecha? Chodzi dumna caly czas. jaka mila przy rodzicach... a jak ich nie ma.... maskara... nei wiem czy dluzj to ciagnac... niby jetesm tu 2 tyg ale chodzenie codziennie z nimi 3km pod gorke do szkoly, potem jazda autobusem z malym do nursery, i do domu sprzatac potem po malego i po nia ja codziennie 10km robie piechota! moze to tak ma wygladac moj rok au pair... a jak przyjdzie zima? ;/;/;/

uciekac cY poczekac?

btw. mieli zaplacic mi za szkole... i juz 2 tyg i mowia ze za droga i nie kwapia sie do zaplaty.....

jechalam z agencji.

moze poszukac sama na www??

pomozcie... to moj pierwsyz raz..

sorry za bleddy zdenerwowana jestem juz................ :9;(;(
  • Re: MUSZE UCIEKAĆ!

Katka > 10-10-2010, 23:43

skoro jechalas z agencji to wlasnie po to, by Ci w takim przypadku pomogla. Zagadaj do swojego koordynatora czy kogos takiego i walcz o swoje - a) dostajesz kieszonkowe, jak chca cie gdzies zabrac to niech uprzedzaja ze masz za to placic, b) mialas w umowie kurs? jak tak to musza sie z tego wywiazac!

carly15 > 11-10-2010, 0:25

no dokladnie, bez przesady ze masz za siebie placic ;/ jak bys miala za siebie placic to napewno bys wolala isc sama albo ze znajomymi niz z 'rodzinka'

a jak z tym kursem mialas? w umowie zaznaczone ze maja Ci oplacic?

jak zle sie tam czujesz to zmien rodzinke, nie ma po co sie meczyc...bo watpliwe zeby bylo lepiej zazwyczaj tylko gorzej.

trzymaj sie

purple2891 > 11-10-2010, 1:28

szczerze mowiac to myslalam ze to oczywistte ze jak mnie gdzies zapraszaja to oni placa... tak. mialam w umowie napisane ze pokryja koszty kursu... i co z tego? ;/ nie wiem czy za 70f mam sie meczyc.... (

mloda > 11-10-2010, 12:57

skoro mialam w umowie napisane o kursie to w te pedy dzwon do nich i sie upominaj o swoje! a jak nie beda sie kwapic do zapalty to szukaj innej rodizny! To tobie ma byc dobrze, a nie rodzince ktora znalazla tania gosposie/kierowce/opiekunke! Tak samo z tym chodzeniem- pogadaj z hostami!

purple2891 > 11-10-2010, 15:24

No tak... dzwonilam do tego calego proworku to mi powiedzieli ze rodizna nie ma obowiazku pkrycia ksoztow kursu!!!!! no jak to? w "zaproszeniu" jest napiane ze pokryja koszty.... dlatego sie zgodzilam na ta rodzina za jedyne 70f... ;/

nie wiem czy sie meczyc czy poszukac rodziny na wlasna reke... ;(;(;(

jest mi mega przykro bo myslalam ze to super rodzina!!

au pair_ala > 11-10-2010, 15:31

no jest to troszke dziwne, że w agencji powiedzieli Ci, że rodzina nie zapłaci za kurs skoro masz napisane w liście że opłacają ci kurs... może rozejrzyj się za inna rodzinką.

WhiteDove > 11-10-2010, 16:17

Ja bym na Twoim miejscu zrobila tak: powiedzialabym co mi lezy na watrobie, czego oczekuje i co bym chciala zmienic, jak by sie nic nie zmienilo w ciagu tygodnia to bym zaczela szukac nowej rodziny i tej bym podziekowala... no bo z tego co piszesz sa skapi i w dodatku zachowuja sie nie fair...

Katka > 11-10-2010, 21:54

podpisuje sie pod wypowiedzia whitedove!

purple2891 > 12-10-2010, 14:21

Rozmawialam z agencja. Do konca tygodnia maja mi pokazac oferty innych rodzin.

Uff... Rozmawialam z hostka o wszytskim, o tym placeniu za jedzenie itd. Powiedziala cos w stylu "nie mozesz miec wsyztskigo za darmo".

Ogolnie to byla mila rozmowa i jednak sie stad wyprowadze....

Glupio jej sie zrobilo i napisala mi dlugiego smsa potem. dzwonila do agencji i okazalos e ze z jedzeniem to ja mialam racje i chce mi oddac kase za to.

Lepiej bedzie jak stad pojade... boje sie ze trafie na gorsza rodizne;/

eh... mam mentlik w glowie... szczegolnie ze wczorajszy dzien z callumem byl taki przyjemny...
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna