• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

rodzina w anglii, proszę o radę

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• rodzina w anglii, proszę o radę

natasza22 > 08-10-2010, 14:17

cześć dziewczyny,

jestem nowa i tak od razu proszę o pomoc, trochę głupio ale szybko muszę jakoś podjąć decyzję bo gadam z hostem ponad tydzień i już bym chciała wiedzieć co zamierzam i oni pewnie też.

to forum to rzeczywiście skarbnica wiedzy i dlatego szukam swoich hostów sama na au pair world.

Rodzina w Anglii, 5 dzieci, pokój + ensuite shower-room, nie płacą ani za przelot ani za kurs ang., do niczego się nie dokładają, pocket money 60 pounds / week, godziny pracy 7-9 i 15 - 19, w sumie 30 godzin na tydzień plus jakiś babysitting czasem, może 2-3 razy w miesiacu.

Niby wszystko jest uczciwie powiedziane, ale te 60 funtów za opiekę nad piątką dzieci, wiem że w wyjeździe nie chodzi o kasę ale czy mając takie warunki nie czułybyście się wykorzystywane? Może się mylę, ale wydaje mi się, że to skąpa rodzina. Nie oczekuję nie wiadomo czego, bo jestem au-pair pierwszy raz, ale z kolei boję się, że skoro teraz żałują pieniędzy to potem mogą mi żałować innych rzeczy, jedzenia, czasu wolnego itd. wiecie, co mam na myśli? z góry dzięki za wszystkie opinie, serio jestem w kropce.
  • Re: rodzina w anglii, proszę o radę

au pair_ala > 08-10-2010, 14:31

5 dzieci to naprawdę wyzwanie, tak naprawdę to 60 funtów to jest nie wiele za taką gromadkę. Wiadomo, że masz tylko 30 godzin tygodniowo, ale same wiecie mieszkając pod jednym dachem nie zawsze może wydzielić czas wolny od ten w "pracy". Bo ja często oglądam filmy z dzieciakami wieczorem u mnie w pokoju (takich przypadków można mnożyć) i nie doliczam sobie togo dnia pracy a w twoim przypadku jest ich 5 ....więc jak dla mnie to za dużo do ogarnięcia.... jestm na nie :wink:

Aśśśś > 08-10-2010, 17:30

Piątka dzieci to strasznie dużoooo, nie boisz sie tego wyzwania?;> wydaje mi sie ze sa baaaardzo skąpi, bo mimo wszystko mogli by sie dołożyć do kursu ja też jestem na nie...

mloda > 08-10-2010, 17:57

nie! 5 dzieciakow? zwariowac mozna! I nei za taka kase

WhiteDove > 09-10-2010, 1:29

60£ to malo jak na au pair... nawet pracujac z jednym dzieckiem te 30 h mozna dostac wiecej kasy, a co dopiero z piatka! Wiec moja droga szukaj dalej, a napewno znajdziesz duzo korzystniejsza oferte

Zazwyczaj nie warto rzucac sie na pierwsza lepsza rodzine...

natasza22 > 09-10-2010, 12:52

cześć, i dzięki. tak naprawdę nie czułam "tego czegoś" podczas kontaktów z nimi, nie błysnęła mi w głowie żadna żarówka, że "to jest to". jestem nastawiona na ciężką pracę i macie rację, że mogę oczekiwać więcej. będę szukać dalej.

pozdrawiam i powodzenia wszystkim

89dzoana89 > 31-10-2010, 0:13

Nie z kazda 5-latka jest duzo pracy:p Ja na swoja nie narzekam w sumie nic nie robie bo potrafi bawic sie sama, maluje albo oglada bajki, czasem powyglupiam sie z nia albo wezme na spacer i tyle

Tez zarabiam 60£, to nie jest duzo ale da sie wyzyc;P No i mialam oplacone polowe kursu angielskiego czyli jakies 150£

Yoanna > 31-10-2010, 0:57

dzoanaaaaaaa nie 5-latka ale 5 dzieci

89dzoana89 > 31-10-2010, 10:21

Hahaha tak to jest jak sie nie czyta dokladnie :mrgreen:
  • Starszy wątek Nowszy wątek