• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

rozbilam auto hostow:(

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• rozbilam auto hostow:(

aniolek > 06-10-2010, 17:31

Rozbialam auto hostow i jestem tak zalamana ze szok w do tej pory nie moge dojsc do siebie;( wczoraj jak wracalam z dziecmi ze szkoly stalam na swiatllach przede mna stala dziewczyna i gdy zmienilo sie swiatlo wszyscy ruszyli ona tez ale sie zatrzymala a ja w nia walnelam;( ona wiedziala ze to jej wina ale i tak jest to moja wina;( jestem tak zalamana ze po 2 mies operkowania chce wracac do domu=( najgorsze ze jest to porsche cayanne z 2006 r i rodzina wiedziala ze ja chce swoj samochod( bo uzywalam jej samochodu albo jego) i naprawa bedzie kosztowala min 3000$ w dodatku nie wiem czy ja za to nie zaplace...;[

pozdrawiam
  • Re: rozbilam auto hostow:(

ila > 06-10-2010, 19:32

Ojjjjjj ciężka sprawa. Z jednej strony to wina tej babki bo po co hamowała ale z drugiej strony Ty powinnaś być czujna i zachować bezpieczny odstęp.

Jak byłam operką to też miałam nieprzyjemności z autem, zahaczyłam o mur i porysowałam strasznie bok auta, naprawa wyniosła niby "tylko" 500 funtów, z czego hości zdecydowali, że ja im oddam połowę tej kwoty i spłacałam ich 10 funtów tygodniowo do końca mojego pobytu.

Porozmawiaj na spokojnie z hostami. Najważniejsze, że nikomu nic się nie stało.

Jaka była reakcja hostów jak im powiedziałaś?

aniolek > 06-10-2010, 20:41

ogolnie to spokojnie to przyjeli hostka jest zla ale co z tego? powiedzieli ze trzeba jak najszybciej auto naprawic i kazali dzisiaj jezdzic i szukac servisu i potrzebny im estimate? cos takiego wiec nie wiem jestem zalamana;/

ell > 06-10-2010, 21:11

jeśli jesteś w USA normalnie z agencją to nie mają prawa żądać od Ciebie więcej niż 500$. Obojętnie ile wynosi naprawa

aniolek > 06-10-2010, 23:31

no wlasnie nie wiem niby z tego co lcc mowil to nic nie powinnam plaacic ale co oni beda chcieli zrobic to ja nie wiem;/

mloda > 07-10-2010, 0:14

skoro lcc powiedziala, ze w ogole nie poinnas placic to chyba bedzie cie bronic?!

aniolek > 07-10-2010, 17:17

wiecie co teraz? nie chce zakladac nowego watku ale hosci nie chca au perki ani mnie ani zadnej innej i zastanawiam sie teraz co bedzie? czy znajda mi nowa rodzine? tylko czy po tym wypadku mam szanse jakies w co watpie;/ jak myslicie? niby oni powiedzieli ze to nie ma nic wspolnego z wypadkiem bo wszyscy cali w samochodzie trzeba zderzak wymienic i ze mi wystawia bardzo dobre referenje ale ja mam gdzies ich referenje bo mogli mi wczesniej to powiedziec a nie po wypadku przeciez wiadomo ze to o te rozbite auto chodzi;/ dlatego nie nawidze amerykanow;/

au pair_ala > 08-10-2010, 12:02

wiadmo, że nie jest to twoja wina...ale i tak smutne to jest. Cytat " Pamiętaj, że zawsze po burzy wychodzi słońce" :mrgreen: więc głowa do góry 8)

quaantaa > 08-10-2010, 12:27

mam nadzieje, ze rodzinka po rematchu będzie bardziej ludzka!!! głowa do góry aniołku trzymamy kciuki za Ciebie i rematch!!!

mloda > 08-10-2010, 14:00

nie przejmuj sie tym! Skoro oni chca zmiany to mysle, ze Tobie wyjdzie to na plus, bo ten wypadek nie ebdzie sie za Toba ciagnac! Głowa do gory
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna