-
-
Doświadczenie...
greta211 > 22-09-2010, 13:29
Witam wszytskie au pair'ki,
Jestem nowa na forum, ale nie znalazlam nigdzie takiego tematu. Za dwa lata zamierzam rowniez starac sie o wyjaz do USA jako au pair. Narazie zostaly mi dwa lata studiow. Chcialam sie zapytac jakie macie/mialyscie doswiadczenie w opiece nad dziecmi. Moze macie jakies porady jak zdobyc doswiadczenie w opiece nad dziecmi i godziny, ktore trzeba potem podac w zgloszeniu. Jak wygladaly wasze zmagania? -
Re: Doświadczenie...
WhiteDove > 22-09-2010, 13:47
Hej
Na forum jest pewnie troche na ten temat informacji, ale ja sie wypowiem za siebieMozesz np zrobic kurs wychowawcy kolonijnego i pojechac z dzieciakami na jakas wycieczke, mozesz popytac w przedszkolach, swietlicach dla dzieci, czy nie potrzebuja wolontariuszy, no i oczywiscie mozesz zajac sie dziecmi znajomych, czy rodziny,albo pracowac jako niania wieczorami...Aaa i jeszcze jedno, jak juz sie zalapiesz na cos to koniecznie pomysl o robieniu zdjec w trakcie, bo na pewno sie przydadza -
89dzoana89 > 22-09-2010, 13:53
Dokladnie!!!
Duzo fajnych, kolorowych zdjeci na ktorych jestes z dziecmi!!! Najlepiej podczas zabaw, wycieczek, nauki itp -
greta211 > 24-09-2010, 2:41
No właśnie jestem w trakcie robienia kursu na wychowawce kolonijnego.
Teraz jeszcze przydałoby sie gdzies zalapac na jakies kolonie w lato 2011, ale slyszalam, ze ciezko jest znalezc prace wychowawcy swiezo po kursie. Jakie sa wasze doswiadczenia w tej dziedzinie? -
aniolek > 24-09-2010, 2:58
mozesz pracowac jako opiekunka tzn znajdz rodzine na niania.pl i tam mozesz sopbie poszukac -
Klarasek > 24-09-2010, 9:09
świeżo po kursie wychowawcy to chętnie Cię wezmą na kolonie -za darmo...wiem bo sama byłam dwa razy. I większość biur twierdzi, że za pierwszy wyjazd nie płacą bo to jak praktyka. 24h odpowiedzialności za niekoniecznie grzeczne dzieciaczki.