-
-
Ruch lewostronny
kangoo-girl > 11-09-2003, 1:01
mam pytanko do au pair-kierowców w Anglii. mam prawko ze 2 lata i uważam sie za dobrego kierowcęale jak pomyslę o pędzeniu po lewej stronie drogi to mam w?tpliwo?ci czy nie wyl?duje na autostradzie pod pr?d ze zwykłego przyzwyczajenia :? czy nie mieli?cie sporych problemów z orientacj? na pocz?tku swojej "rajdowej kariey"? choć, z drugiej strony, bior?c pod uwagę londyńskie korki, to niby jest mnóstwo czasu na zastanowienie sie :?: , na który pas trzeba sie skierować...to jak? podzielicie się wrażeniami? -
Re: Ruch lewostronny
mlody > 26-09-2003, 18:48
szczerze mowiac to ja nie mialem problemow z tym - gdzie jechac i po ktorej stronie. Najwiecej problemu mialem ze zmiana biegow lewa reka - koszmarPozdrawiam -
kangoo-girl > 02-10-2003, 21:45
dzięki mlody za info! wła?nie-dobrze, że piszesz o tych biegach, bo też mnie zastanawiało, gdzie one s?... heh... czy potrzebne jest międzynarodowe prawko? wyrobiłam sobie, że ale nie wiem czy słusznie... pozdrawiam! -
karolina i paulina > 12-10-2003, 1:43
czesc
ja juz jezdze samochodem. pierwsza jazda byla straszna, nogi mialam jak z waty. a teraz to juz idzie jak po masle. kwestia tygodnia i czlowiek juz zapomina jak sie jezdzi w polsce. zadnych problemow,a co do prawka to nie musisz nic miec. jakby cie policja zatrzymala to tylko podajesz dane i pozbniej musisz sie zglosic ze swoim prawkiem gdzies tam. miedzynarodowego nie musisz miec przez pierwsze 12 miesiecy. potem powinnas zdac egzamin tutaj ale ze bedziemy w unii to ominie nas to wszystko -
Jane_Doe > 19-10-2003, 1:16
mialam dzisiaj moja pierwsza jazde, nie bylo tak zlew sumie problemy z myleniem stron nie isnieja, ale te biegi brrr, prawie za kazdym razme probowalam prawa reka )) i glupio bo kierunkowskaz i biegi zmienia sie ta sama reka, nie wiem dokladnie dlaczago ale to bardzo irytujace. I te ronda, tu gdzie jestem prawie kazde skrzyzowanie to rondo, jeszcze ich nie rozgryzlam, ale dam rade -
kangoo-girl > 25-10-2003, 3:22
dzięki, laseczki, za wszelkie komentarze! ja niestety wci?ż pozostaję użytkownikiem polskich dróg... ;( mam, nadzieję, że w końcu się to zmieni, bo powoli w domciu wariuję... -
kangoo-girl > 25-10-2003, 3:26
dzięki, laseczki , za wszelkie komentarze! ja niestety nadal jestem użytkowniczk? polskich dróg, ale mam nadzieje, że się to w końcu zmieni -
Kachaaa > 08-04-2009, 21:56
ja mam prawko rok, ale nie decydowalabym sie w UK prowadzic -
dominikan@ > 31-05-2009, 23:41
Nie ważne ile ma się prawko. Jadac po drugiej stronie czesto można się zapomniec (co zdazało się niejednokrotnie moim koleżanka au pairką - na szczęście w porę się ogarneły!). Znajomi moich hostów (którzy mają prawko kilkadziesiat lat) pojechali do Francji na wakacje i mieli wypadek - czołówka! - samochód zezłomowali (na szczesci ani im ani dziecim sie nic nie stalo)i co z tego że mają doświadczenie w jezdzi i wogóle to trzeba cały czas myśleć i się kontrolowac. -
Summertime > 01-06-2009, 13:56
Zgadzam się z moją poprzedniczką. W zyciu nie zdecydowałabym się na prowadzenie w UK, ja tu prawie na ulicy bym zginęła przechodząc przez pasy, co dopiero jeżdżąc