-
-
Au pair in america
Mala Mi > 16-09-2010, 22:03
Witam was bardzo gorąco
Czy ktoś z was był z ową agencją? Szukam w necie opinii na temat tej agencji ale jakoś nic konkretnego wujek Google mi nie znajduje. A tylko ta agencja ma program EduCare.
Za wszystkie odpowiedzi z góry bardzo dziękuję)
Pozdrawiam
Mała Mi -
Re: Au pair in america
efffce > 16-09-2010, 22:38
Ja wyjechalam z Au Pair in America, ale nie z programem EduCare tylko standardowym. Oplaca Ci sie wybierac ten wlasnie program? Dostajesz mniej kasy, a kursy w USA nie sa az tak wartosciowe zeby rezygnowac z wyzszych zarobkow.
Co do samej agencji to mysle, ze dziala tak jak kazda inna. Jedyne co jest o wiele lepsze moim zdaniem to to, ze mozesz miec kilka rodzin naraz i jestes nadal widoczna dla innych zainteresowanych. Pytaj, jak chcesz wiedziec wiecej -
Mala Mi > 16-09-2010, 23:02
Tylko że ja nie dla kasy do tych Stanów tylko po ty by uczyć się języka, jeść lunch w międzynarodowym towarzystwie i znaleźć kandydata na męża <joke> choć z tym to nigdy nie wiadomo. Czy twoja LCC zawsze pomaga jak masz jakiś problem? Długo czekałaś na swój szczęśliwy traf? -
efffce > 17-09-2010, 2:53
Moja lcc to najgorsza lcc na swiecie, nie odbiera telefonow, nie odpisuje na maile, ma operki w dupie, ale to moze zdarzyc sie w kazdej agencji, nie ma reguly. ja niestety trafilam na takie babsko, ale slyszalam, ze wiekszosc lcc sie obija. co do perfect match to ja czekalam jakis miesiac....znaczy pierwsza rodzinke mialam juz po tygodniu od zaakceptowania mojej aplikacji, ale pojechalam do trzeciej chetnej rodziny.
Nie chce Cie absolutnie zniechecac, ale jadac na standardowy program, tez uczysz sie jezyka, tez jesz lunche w miedzynarodowym towarzystwie, tez chodzisz na kursy, tez masz szanse poznac przyszlego mezaplus wiecej zarabiasz i z tego co wiem EduCare jest drozsze, wydaje mi sie, ze wiecej placisz za ten wyjazd niz za normalne au pair, no ale decyzja oczywiscie nalezy do Ciebie -
mooi > 19-09-2010, 20:26
hej, ja również zainteresowałam się tą agencją, bo jako jedyna oferuje program extraordinaire. słyszałyście coś o tym programie? internet przekopuje już od jakiegoś czasu z marnym skutkiem. zastanawiam się czy będą w ogóle jakieś rodzinki chętne na taką au pair... -
pest21ka > 01-10-2010, 10:40
też chcę wyjechać z tą agencją. choć chcialabym poznać kogoś kto z nimi wyjechal. jakie sa wrazenia. jakie koszty? -
szuszuvp > 01-10-2010, 15:22
ja też chcę wyjechać z Au Pair in America ale jedyne co wiem z opinii innych to że koleżanka koleżanki była baardzo zadowolona ;D także niewiele.