-
-
Hallo Holland..czyli przygoda Natalii w Holandii :)
natalia.z > 10-09-2010, 11:53
Witam Witam
Z tej strony NataliaOd 05.09.2010 au pair w Holandi Coz jakby to zaczac ladnie?
Wiec tak.
Z dziecmi uwielbialam spedzac czas od kad pamietam. Zawsze w bloku bylam "niania"dla dzieciWszyscy sasiedzi mowili iz powinnam byc przedszkolanka, bo mam podejscie do dzieci. Coz wyszlo tak ze jednak ta przedszkolanka nie zostalam z pewnych powodow, ale nigdy nic nie wiadomo, co bedzie w przyszlosci
Decyzja zostania au pair byla spontaniczna. W koncu w czerwcu zapisalam sie na studia zaoczne. Jesli miesiac temu ktos by mi powiedzial, ze 10 wrzesnia bede siedziec w Holandii i opiekowac sie dziecmi to bym tylko popukala mu w glowehehe
Samej mi troche ciezko uwierzyc ze to wszystko sie tak szybko wydarzylo.
Zaczynajac od poczatku. Z pewnych powodow musialam zrezygnowac ze studiowania i stwierdzilam czemu by nie wyjechac za granice i sprobowac tam. od lutego do kwietnia w tym roku bylam au pair w Wiedniu, ale musialam zrezygnowac poniewaz po prostu nie czulam sie tam dobrze ze wzgledu takich iz tata dziecka nie za bardzo chcial aby ktos inny oprocz jego zony zajmowal sie dzieckiem. Tak wiec atmosfera nie byla za fajna ;/ I stwierdzilam ze wroce, bo to byla Polska rodzina tak wiec nawet sobie jezyka nie podszkolilam. No ale coz bylo minelo, teraz to juz nie wazne
A wiec gdzies okolo 2 tyg temu otworzylam konto na uapair-world.net, pamietam jak jeszcze w ostatniej klasie sredniej otwieralam tam konto po raz pierwszyI byl odzew, i to praktycznie natychmiast. Na poczatku rozwazalam Szwajcarie i Norwegie. Jednak pozniej stwierdzilam czemu by jeszcze nie sprobowac z Holadia? Tak wiec zaznaczylam iz tam tez moge jechac Zaznaczylam to w sobote, a w niedziele juz mialam kolejne oferty. W niedzielne popoludnie zobaczylam iz mam wiadomosc w SPAM-ie. Patrze jakis email od rodziny Holenderskiej. 4 dzieci i rodzice. Mieszkaja na wsi w polnocnej Holandii. Ze zdjec wydaja sie naprawde sympatyczni tak wiec mysle, czemu by nie odp. Zobaczymy co to bedzie Z Pania Ellen wymienilysmy chyba z 3 emaile, a w poniedzialek juz byla rozmowa telefoniczna. O moj boze jak ja sie wtedy denerwowalam, rece mi sie trzesly, glos drzal, nie wiedzialam w ogole co jak i gdzie bo szczerze telefon byl znienacka Ale z rozmowy wywnioskowalam iz naprawde sympatyczna kobieta, ale oczywiscie w glowie wiesz pozory zawsze moga mylic, no ale stwierdzilam ok zaryzykuje. Pojade, zobacze i Pani Ellen powiedziala iz odda mi pieniadze za bilet tak wiec czemu by nie? Nawet jesli nie wypali to chociaz Holandie zobacze Tak wiec ustalilysmy ze najlepiej bedzie jak przyjade w weekend, bo mieli au pair ale ona bardziej byla wainteresowana konmi niz opieka dzieci, tak wiec stwierdzili iz to nie ma sensu. I teraz ta dziewczyna jest u przyjaciolki Pani Ellen, ktora zlamala sobie noge i pomaga jej ze zwierzetami. Tak wiec czy to przypadek ze te sprawy tak sie potoczyly nie wiem , ale jakby bylo inaczej to by mnie tu nie bylo
ojjj rozpisalam sieI wkurza mnie to okienko co sie w nim pisze :evil:
Tak wiec chyba sobie jednak bloga zaloze bo tu to ja oszaleje xD
Ok na razie lece
Reszta potem
3majcie sie cieplutko :*:*: -
Re: Hallo Holland..czyli przygoda Natalii w Holandii :)
Katka > 10-09-2010, 14:30
no! nareszciepisz pisz, jak najwięcej ;d -
natalia.z > 13-09-2010, 15:40
Stwierdzialam, że lepiej będzie z blogiem tak więc jesli ktos ma ochotę to zapraszam http://kocham-cie-jak-holandie.blogspot.com/
Pozdrawiam :*:* -
Klarasek > 13-09-2010, 15:55
przeczytałam na koniec Twoje "Doei!" i wspomnienia wróciły...
wrzucaj zdjęcia - chętnie pooglądam -
natalia.z > 13-09-2010, 20:43
Niestety nie mam aparatu, ale sprobuje na telefonie cos porobicMam nadzieje ze nastepny weekend bedzie ladny to pojade nad "morze" -
Metallinka > 13-09-2010, 21:10
[quote name="natalia.z"]Stwierdzialam, że lepiej będzie z blogiem tak więc jesli ktos ma ochotę to zapraszam http://kocham-cie-jak-holandie.blogspot.com/
Pozdrawiam :*:*[/quote]
Hahaha xD Jaki piękny adres bloga! -
Katka > 13-09-2010, 21:14
widziałam ze gdziś mi się coś podobnego już obiło o oczy! -
natalia.z > 14-09-2010, 15:25
[quote name="Katka"]widziałam ze gdziś mi się coś podobnego już obiło o oczy![/quote]
a co dokladnie?? -
Katka > 14-09-2010, 16:08
blog Matallinki: http://www.kochamciejakirlandie.blog.pl -
natalia.z > 14-09-2010, 21:08
A no widzisznie wiedzialam ze ktos ma taki adres a moj adres mial byc wlasnie zabawa slowna z tym tytulem