-
-
POMOCY JESTEM AU PAIR !!!
zalamana09 > 04-09-2010, 10:49
jbjbjbj -
Re: POMOCY JESTEM AU PAIR !!!
Ola19 > 04-09-2010, 11:33
??? możesz zwinąć się kiedy Ci się tylko podoba, a żeby być au pair nie trzeba mieć pozwolenia na pracę bo bycie au pair nie jest uznawane za pracę. Ja na Twoim miejscu szukałabym nowej rodziny na http://www.aupair-world.net/index.php/family_search/ i zwijała się od tych u których jesteś. pozdrawiam -
Ola19 > 04-09-2010, 11:39
hej, a podpisywałaś jakąś umowę i czy jechałaś na własną rękę czy przez internet??? -
zalamana09 > 04-09-2010, 11:40
......... -
zalamana09 > 04-09-2010, 11:43
.......... -
Ola19 > 04-09-2010, 12:00
agencje dlatego tak piszą bo one nie oferują wyjazdów na mniej niż 6 miesięcy nie w okresie wakacyjnym, także jeśli jedziesz przez agencje to deklarujesz wyjazd na co najmniej 6 miesięcy, ale to nie znaczy że musisz zostać w Niemczech tak długo, jeśli byś chciała to możesz powiedzieć rodzinie że za dwa tyg. odchodzisz no bo niby masz w umowie to wypowiedzenie i po dwóch tyg. zwijasz się gdziekolwiek chcesz. Nikt Cię nigdzie nie może zatrzymać. Wiele dziewczyn zwija się nawet bez wypowiedzenia i nic się z nimi nie dzieje, chyba nie wierzysz że jakaś rodzina mogłaby wytoczyć o to aupairce sprawę i ją wygrać. Nie dotrzymują warunków umowy więc zrywasz umowę- proste. -
mloda > 04-09-2010, 13:16
Zrob tak jak dzewcyzny pisaly- zmywaj sie jak najszybciej. Poszukaj nowej rodzinki a tamtym powiedz papa. -
Yoanna > 06-09-2010, 1:45
tylko ze w nastepnej rodzinie bedziesz nielegalnie, bo chyba w niemczech mozna byc au pair raz? z tego co piszesz to obecnie jestes zarejestrowana jako au pair u tej rodziny?
ale zmywaj sie stamtad bo ciebie wykorzystuja. zreszta wiele razy slyszalam, ze niemcy to robia ;/