-
-
Wasze doświadczenie przed au pair
Katka > 02-09-2010, 17:52
Tak się zastanawiam... Jakie miałyście doświadczenie z dziećmi decydując się na program au pair?I nie mówię tu o tym co mówiłyście swojej host rodzinie -
Re: Wasze doświadczenie przed au pair
Yoanna > 02-09-2010, 18:03
zerowecale szczescie mojej pierwszej rodzinie nawet do glowy nie przyszlo zeby zapytac o doswiadczenie :lol: -
mloda > 02-09-2010, 20:56
Moj kuzyn ma synka, wiec od czasu do czasu sie nim opiekowalam. Poza tym w czasie studiow pracowalam jako opiekunka wieczorami, wiec troche mi sie tego nazbieralo. -
WhiteDove > 02-09-2010, 21:05
Pare razy opiekunka calodobowa na obozie i biwaku harcerskim(ale dzieci juz calkiem spore- 8- 10lat) no i sporadyczna zabawa z mlodszym kuzynostwem(mala ma teraz 4 a maly 5) no i cotygodniowe zbiorkiNie moglabym jechac do obcej rodziny jako Au pair majac zerowe doswiadczenie...No ale ekspertem to ja i tak nie jestem -
Yoanna > 02-09-2010, 21:15
[quote name="WhiteDove"] Nie moglabym jechac do obcej rodziny jako Au pair majac zerowe doswiadczenie...[/quote]
dlaczego nie? -
WhiteDove > 02-09-2010, 21:25
Bo nie jestem odwaznaI balabym sie,ze sobie nie poradze z dziecmi, bo nigdy nie probowalam, wiec nie wiem jak to jest. Poza tym przychodzi tez kwestia jezyka... Czasem to baardzo utrudnia prace z dzieckiem. Jak jestem zdenerwowana i chce cos mu dosadnie powiedziec, to nasuwaja mi sie same polskie slowa i nie moge znalesc odpwiednich angielskich... -
dorotaj > 02-09-2010, 22:08
moje faktyczne doświadczenie pokrywa się z tymi na papierku, czyli wyszło jakieś 5 tysięcyi mimo to, mam obawy czy sobie poradzę -
marika299 > 02-09-2010, 22:39
ja wgl nie mialam doswiadczenia.tzn raz chyba byl u mnie syn kuzynki na wakacje i ja z 2 razy u nich i to tyle.dopiero po raz pierwszy zmienialam pampersy dzieciakowi u host rodziny,a takie robilam halo przed wyjazdem ze sobie z tym nie poradze,teraz tylko sie smiac z tego -
zlosnica > 03-09-2010, 0:30
Niewielkie, opieka nad bratankami jedynie i pomoc w nauce małej sąsiadce. Ale opieka nad dzieckiem to nie operacja mózgu, nie trzeba mieć specjalnego doświadczenia, żeby wiedzieć jak się z dzieckiem bawić, na co mu pozwolić a na co nie. Trzeba po prostu być rozsądnym i odpowiedzialnym, to wystarczy -
au pair_ala > 03-09-2010, 10:55
moje doświadczenie niewielkie :mrgreen: kilka razy opiekowałam się kuzynki dzieckiem ale nic szczególnego :wink: