• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Wasze doświadczenie przed au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Byłam Au Pair

• Wasze doświadczenie przed au pair

Katka > 02-09-2010, 17:52

Tak się zastanawiam... Jakie miałyście doświadczenie z dziećmi decydując się na program au pair? I nie mówię tu o tym co mówiłyście swojej host rodzinie
  • Re: Wasze doświadczenie przed au pair

Yoanna > 02-09-2010, 18:03

zerowe cale szczescie mojej pierwszej rodzinie nawet do glowy nie przyszlo zeby zapytac o doswiadczenie :lol:

mloda > 02-09-2010, 20:56

Moj kuzyn ma synka, wiec od czasu do czasu sie nim opiekowalam. Poza tym w czasie studiow pracowalam jako opiekunka wieczorami, wiec troche mi sie tego nazbieralo.

WhiteDove > 02-09-2010, 21:05

Pare razy opiekunka calodobowa na obozie i biwaku harcerskim(ale dzieci juz calkiem spore- 8- 10lat) no i sporadyczna zabawa z mlodszym kuzynostwem(mala ma teraz 4 a maly 5) no i cotygodniowe zbiorki Nie moglabym jechac do obcej rodziny jako Au pair majac zerowe doswiadczenie...No ale ekspertem to ja i tak nie jestem

Yoanna > 02-09-2010, 21:15

[quote name="WhiteDove"] Nie moglabym jechac do obcej rodziny jako Au pair majac zerowe doswiadczenie...[/quote]

dlaczego nie?

WhiteDove > 02-09-2010, 21:25

Bo nie jestem odwazna I balabym sie,ze sobie nie poradze z dziecmi, bo nigdy nie probowalam, wiec nie wiem jak to jest. Poza tym przychodzi tez kwestia jezyka... Czasem to baardzo utrudnia prace z dzieckiem. Jak jestem zdenerwowana i chce cos mu dosadnie powiedziec, to nasuwaja mi sie same polskie slowa i nie moge znalesc odpwiednich angielskich...

dorotaj > 02-09-2010, 22:08

moje faktyczne doświadczenie pokrywa się z tymi na papierku, czyli wyszło jakieś 5 tysięcy i mimo to, mam obawy czy sobie poradzę

marika299 > 02-09-2010, 22:39

ja wgl nie mialam doswiadczenia.tzn raz chyba byl u mnie syn kuzynki na wakacje i ja z 2 razy u nich i to tyle.dopiero po raz pierwszy zmienialam pampersy dzieciakowi u host rodziny,a takie robilam halo przed wyjazdem ze sobie z tym nie poradze,teraz tylko sie smiac z tego

zlosnica > 03-09-2010, 0:30

Niewielkie, opieka nad bratankami jedynie i pomoc w nauce małej sąsiadce. Ale opieka nad dzieckiem to nie operacja mózgu, nie trzeba mieć specjalnego doświadczenia, żeby wiedzieć jak się z dzieckiem bawić, na co mu pozwolić a na co nie. Trzeba po prostu być rozsądnym i odpowiedzialnym, to wystarczy

au pair_ala > 03-09-2010, 10:55

moje doświadczenie niewielkie :mrgreen: kilka razy opiekowałam się kuzynki dzieckiem ale nic szczególnego :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna