-
-
Hostka mi chyba nie chce placic
honeczka > 31-08-2010, 20:07
Juz drugi tydzien chyba bede musiala sie upomniec o pieniadze, ostatni tydzien dwa dni po, musialam jej zwrocic uwage, udawala, ze zapomniala, to troszke dziwne, bo w ciagu 3 miesiecy ,ani razu jej sie to nie zdazylo a teraz nagle dwa tygodnie pod rzad. Chce przypomniec, ze jestem u tej rodziny, od ktorej zamierzam wyjechac, bo zrobili ze mnie sprzataczke, niby mili a fałszywi, bo obgaduja mnie do swoich przyjaciół. -
Re: Hostka mi chyba nie chce placic
au pair_ala > 31-08-2010, 20:22
może masz racje, skoro wyjeżdzasz to może twoja hostka coś tam kombinować.....radzę szybciutko upomnieć się o swoje kieszonkowe, im pożniej tym gorzej :mrgreen: -
Metallinka > 02-09-2010, 16:47
Wiecie co, mi Marg założyła konto w banku i powiem wam, że to jest najlepszy sposób. Ma zrobione chyba zlecenie przelewu i ja co tydzień w piątki dostaję kasę... -
aniolek > 02-09-2010, 17:04
zostaw ta rodzine, wez pieniadze i zjezdzaj z tamtad! chyba jak chcieli operke to musz placic??? proste jak drut! -
honeczka > 02-09-2010, 17:06
No zaplacila mi ,ale sie cos ociaga do tego. Jeszcze nie cale trzy tygodnie i mam moj lot do mojej kochanej Polski, oj jak dobze -
mloda > 02-09-2010, 20:49
Mettalinka, ale ty zostajesz na rok a nie na pare tygodni.... a po 2 jakos tak jak mam kase w reku to zawsze wiem, ze ja mam. -
Yoanna > 02-09-2010, 21:00
i nie musisz sprawdzac czy oby na pewno kasa wplynela ci na konto.. -
Metallinka > 02-09-2010, 23:48
No zostaję na stałe :-) A kasa mi przychodzi zawsze w piatek przed południem... -
mloda > 03-09-2010, 11:55
[quote name="Metallinka"]No zostaję na stałeA kasa mi przychodzi zawsze w piatek przed południem... [/quote]
ty tak, ale wiekszosc z nas nie... dopuki szystko jes to ok.. gorzej jak cos sie zacznie psuc, to wtedy takie bajki mozesz uslyszec, ze a to bank opuznia przelw, a to jeszcze jakis inny problem... -
natalia.z > 15-09-2010, 21:56
najgorsze co moze byc to kasa..jejku jak ja nie lubie upominac sie o kase..my na razie z hostami nie rozmawialismy na ten temat, ale pewnie zaplaca mi pod koniec miesiacasa uczciwi tak wiec nie boje sie chociaz wiadomo zawsze komus moze sie odwidziec, ale musze zapytac ich byla au pair ktora przyjechala ich odwiedzic i mieszka ze mn jak to bylo u niej
zycze szczesliwego i szybkiego powrotu do polskiz doswiadczenia wiem jak to jest beznadziejnie gdy atmosfera pomiedzy toba a hostami nie jest za fajna..3mam kciuki aby wszystko u ciebie bylo dobrze:*