• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

;(mam dola

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• ;(mam dola

• ;(mam dola
  • ;(mam dola

aniolek > 30-08-2010, 1:42

mam dola;( siedze w usa jako operka juz 3 tydzien i mam dola;( mam bardzo fajna rodzine bardzo ja lubie mam z nimi dobry kontakt a jednak tesknie za domem;( w dodatku mam rodzine i znajomych w innym stanie niby nie daleko a nie moge sie tam dostac;/ wszystko mnie wkurza ;( juz mam dosc;( czy wy tez tak macie?
  • Re: ;(mam dola

melissa > 30-08-2010, 1:46

.

PolarLights > 30-08-2010, 11:15

Aniolek! nie siedz przed kompem tylko zajmij się czyms!

wypelnij sobie tak dzień,by o tym nie myslec )

Ponczek > 30-08-2010, 19:36

Aniolek ja siedze a anglii trzy tygodnie i ez mam tu rodzine gdzies . i rowniez nie moge sie z nikim skontaktowac .No i czuje sie podobnie jak ty jednak mysle ze to okres przejsciowy trzeba sie przyzwyczaic chyba to normalne ze tak sie czujemy mam nadzieje .... nowy kraj wszysy mowia po angielsku no i to praktycznie obcy ludzie kazdy czul by sie niefajnie na poczatku przejdzie chyba :p

mloda > 31-08-2010, 12:04

Aniolku to minie... kazdy z nas takie cos przechodzi, predzej przy pozniej! Pamietam ja tez mialam taki okres, ale mi to sie wlaczylo po 7 miesiacach pobytu. Az do domu polecialam, bo juz nie moglam tam wysiedziec! A jak juz sie znalalzlam w domu to sie doczekac powrotu nie moglam! Moja rada jest taka: otworz oczy, zobacz gdzie jestes! To jest twoja jedyna zyciowa szansa wziac z tego wyjazdu wszystko co tylko mozna, wykorzystac ten czas na maksa! Wyjdz z domu, nawet na glupia kawe do Starbucksa! Usmiechaj sie do ludzi, Amerykanie sa bardzo przyjazni A jak nie to umow sie z jakimis operkami do kina, albo nawet na playday z dzieciakami. Zobaczysz to niedlugo minie! Trzymaj sie

aniolek > 02-09-2010, 17:08

bardzo wam serdecznie dziekuje posluchalam rady i prawie codziennie wychodze z dziewczynami operkami, a w sobote jade odwiedzic familie)

KaTe_18 > 02-10-2010, 22:46

Czesc dziewczyny,

jestem au pair 5 dzien w cleethorpes i sama nie wiem czy trafilam na odpowiednia rodzine.

Mam pod opieka 2 chlopcow jeden konczy 5 lat w listopadzie drugi ma 6 lat, czasami sa niegrzeczni ale w koncu to dzieci i w dodatku chlopcy .

No ale mam kikla minusow, mam wrazenie ze moja rodzina jest skapa, caly czas mowia ze to jest tanie tamto jest o polowe tansze, w sklepie kupija produkty np 2 w cenie 1 rozumiem ze moga nie byc bogaci no ale dobilo mnie to jak host mum powiedzila ze oplaca sie 16 lekcji plywania za £6 i ze to jest tanio wiec dlatego zapisze swojego synka na lekcje, lub np kupno kostiumu dla na urodziny £40 powiedzieli ze to dla nich drogo ;/.

Co mnie tez dziwilo sa bardzo religijni czego nei wiedzilam wczesniej, w pokoju mam pelno ksiazek i wczoraj chcialam poczytac ale na polkach nie znalazlam nic ciekawego oprocz Biblii i swietych ksiazek. Szczerze mowiac mam pieszane uczucia . Prosze o jakas rade z gory dzieki.

Pozdrowienia x

efffce > 03-10-2010, 3:37

... co w tym zlego, ze kupuja produkty typu 2 w cenie 1? Musisz byc strasznie niewrazliwa osoba, jezeli nie jestes w stanie pojac, ze sa ludzie, ktorych nie stac na najlepszej jakosci produkty czy kostium za 40 funtow. Poki Ci placa nie powinnas sie tym w ogole interesowac.

mloda > 03-10-2010, 9:33

Zgadzam sie z effice... to cih sprawa, nie Twoja. W koncu to ich dom, to oni zarabiaja a nie ty ich utrzymujesz. Co do tych ksiazek tez nic zlego wtym nie widze. Takze ich sprawa jesli sa religijni. Zaczela bym sie martwic dopiero gdyby i Tobie ta religijnosc narzucali jesli bys tego nie chciala. W koncu to kazego osobista sprawa. Tak wiec dziewczyno wrzuc na luz i zajmij sie swoimi sprawami

juuustynaaa > 03-10-2010, 14:20

Zgadzam sie z dziewczynami. I wydaje mi sie że troche przesadzasz. Przecież nie ma idealnych rodzin a z tego co piszesz rodzinka dla Ciebie jest wporządku a to przecież najważniejsze. Liczy sie atmosfera w domu no i dzieci.Twoje akurat są troche w takim głupim wieku bo sama miałam pod opieką 6 lataka i wiem jakie dzieci w tym wieku mają pomysły i jak bardzo potrafią być nieznośne.Ale z tym trzeba sie liczyć od samego początku bo nie ma dzieci idealnych.

Pozatym to co kupują i za ile nie powinno Cie wogóle interesować, ważne żeby bylo jedzenie w lodówce i mogłaś z niego korzystać. Na zachodzie przeważnie tak jest że ludzie kupują produkty 2 w 1 bo to sie opłaca a ludzie na słowo promocja czasmi głupieją i wykupują ile sie da i to nie dla tego że są skąpi tylko dlatego że jest OKAZJA!!! Ja sama jak ide do sklepu to często kożystam właśnie z takiej promocji.

Naprawde nie powinnaś sie przejmować z czasem sie przyzywczaisz bo wiadomo narazie wszystko dla Ciebie jest nowe i dziwne. Już nie długo nawet nie będziesz zwracać na to uwagi
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna