-
-
świadectwo zdrowia
ania86 > 29-08-2010, 14:32
Cześć. Znalazłam rodzinę we Włoszech i wszystko byłoby w porządku dopóki nie dostałam maila o tym, że muszę sobie załatwić świadectwa zdrowia (nie muszę go tłumaczyć na włoski). Jest to dla mnie trochę dziwne, ale że jadę pierwszy raz, to może po prostu o czymś nie wiem i jest to normane. Ponadto mam jeszce jedno pytanie - rozmawiałam z ich byłą au-pair, która ze wszystkiego była zadowolona, nie wymieniła żadnych minusów. Nie wiem, może jestem zbyt podejrzliwa, ale lepiej na zimne dmuchać... -
Re: świadectwo zdrowia
melissa > 29-08-2010, 15:06
. -
ania86 > 29-08-2010, 20:40
Pytałam, to babka mi odpowiedziała, że prosiła o to każdą dziewczynę, która u niej byla, że to normalne. Problem w tym, że jej była au-pair, z którą mam kontakt nic takiego nie musiała robić. Czegoś tu w tym momencie nie rozumiem. -
Yoanna > 29-08-2010, 22:15
ale skoro tlumaczyc nie musisz to po co jej to? -
ania86 > 30-08-2010, 10:59
No właśnie tego nie rozumiem. Z jednej strony babka wydaje się w porządku, a z drugiej robi jakąś dziwną prosbę. Wiadomo, może to być dla bezpieczeństwa jej dzieci, a z drugiej strony nasuwają mi się od razu nie najlpesze skojarzenia. W sumie, sama teraz zauważyła, że się waham i dała mi jeszcze 2 czsu na upewnienie. -
mloda > 31-08-2010, 11:57
Rozumiem, ze chca swiadectwo zdrowia, ale nie rozmiem dlaczego nie chca tego przetlumaczyc :roll: