• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Kurs angielskiego

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Kurs angielskiego

• Kurs angielskiego
  • Kurs angielskiego

Flower.Power.Diva > 10-08-2010, 12:28

Witam. Szukałam, szukałam, ale nie znalazłam takiego tematu, więc postanowiłam zapytać: jak wygląda taki kurs? Siedzą wszyscy w klasie jak na lekcji w szkole i tłumaczone są wszystkie słówka? A może są jakieś materiały do domu? Czy na końcu są jakieś egzaminy? Ludzie są o różnej narodowości? A po jakiemu mówi nauczycielka? Szczerze powiedziawszy nie potrafią sobie tego wyobrazić dlatego postanowiłam zapytać. Będę bardzo wdzięczna za bliższe z wizualizowanie mi tego. Dziękuję bardzo
  • Re: Kurs angielskiego

au pair_ala > 10-08-2010, 12:47

nie wiem gdzie się wybierasz ale u mnie w UK jest ok 10 osób z czego 6 jest z PL a reszta z Iraku,Indii, Afryki - nie wiem skąd dokładnie . Na początku zrobili mi test jezykowy, aby sprawdzić znajomośc ang i przydzieli mnie do grupy średnizawansowanej. Na naszej lekcji z reguły omawiamy czasy, czytamy, słychamy audycji w radiu itd.. dostajemy też pracę do domu np. ostatnio mieliśmy napisać scenariusz krótkiego filmu, wydarzenia które odbyło się w czasie przeszłym. Nauczyciele z reguły są Brytyjczykami. Na końcu kursy jest egzamin pisemny i ustyny i po zdaniu otrzymujesz certyfikat - oczywiście jak dobrze pójdzie

Ash > 10-08-2010, 12:52

Dokładnie ja w swojej grupie w UK miałam więcej ludzi bo koło 17, w tym 3 polaków. Angielskie podręczniki, ćwiczenia. Nauczyciel mówi słownictwem dopasowanym do poziomu na któym jesteś. Wcześniej masz exam który określa poziom

Ja zajęcia miałam 2xpo2h chyba ;p

Ogólnie wspominam to bardzo dobrze )

Co do egzaminu nie powinno być problemu aby zdać Nauczycielka powiedziała mi, że ze wszystkich poziomów które uczyła itp itd raz tylko nie zdał jeden uczeń.

WhiteDove > 10-08-2010, 14:02

Ja też się zastanawiałam jak to będzie wyglądało

A ile płaciłyście w UK za kurs? Bo ja znalazłam taki za 135 na 34 tygodnie i mi się to jakoś tanio wydaje...

au pair_ala > 10-08-2010, 14:27

w Lodynie ceny kursów zaczynają się ok. 150 f za 3 miesiące 2x2h tyg. Sa też darmowe kursy dla osób,które nie przekraczją jakiegoś zarobku. tj. napewno jako au pair nie przekraczasz. - Kursy organizowane są zazwyczaj przez City Council.

Ash > 10-08-2010, 16:05

Ja płaciłam 350 za cały rok resztę sponsoruje rząd i to były kursy ESOL.

To było 2 lata temu, nie wiem jak teraz to wygląda ale dostałam legitymacje ulgi w top shopie, kinie itp

Flower.Power.Diva > 10-08-2010, 18:27

Dziękuję wam bardzo za odpowiedzi, to bardzo pomogło wyobrazić to sobie i nawet uspokaja Wybieram się do UK, do Londynu. A te książki? Czy powinnam sobie z góry odłożyć na nie pieniążki?

Yoanna > 10-08-2010, 20:19

koszt ksiazki to okolo 20 funtow wiec z kieszonkowego bez problemu zaplacisz

Ash > 11-08-2010, 0:51

najpierw babka je zamawia zanim dojdą itp to sobie odłożysz spokojnie ))

poza tym my jeszcze na rok płaciliśmy 5 funtów za szkolną bibliotekę

Flower.Power.Diva > 11-08-2010, 1:06

No to już wszystko jasne. Dzięki bardzo za pomoc :wink:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna