• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Miejsca szkoleń.

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Miejsca szkoleń.

• Miejsca szkoleń.
  • Miejsca szkoleń.

Joan > 29-07-2010, 21:55

Hej zakładam ten temat bo już nie mogę ogarnąć ogromu tego co tu piszecie, a chciałabym się dowiedzieć, gdzie konkretnie odbywają się szkolenia w Gawo, Proworku i CC. Czy któraś agencja ma szkolenia w Nowym Jorku ? Słyszałam, że Gawo swego czasu tam organizowało ale nie wiem czy to się nie zmieniło ?

I mógłby ktoś napisać czy agencje zapewniają transport z lotniska w usa na miejsce szkolenia ? Wszędzie są jakieś inne informacje podane, więc liczę że ktoś mi w końcu powie prawdę ) Jestem na etapie wybierania agencji i kompletnie nie wiem jaką wybrać.
  • Re: Miejsca szkoleń.

Emyska > 29-07-2010, 23:33

Hejko

Wszystkie te agencje mają szkolenia w NY i okolicach. CC ma swój kampus, ale nie pamiętam dokładnie w jakim miejscu (po głowie chodzi mi Long Island, ale to chyba nie to). Prowork i Gawo mają w hotelu Sheraton, dziewczyny znalazły informację, że Prowork od tego roku ma w Hiltonie, ale nie mam pojęcia czy tak jest. W każdym razie szkolenie Gawo i Proworku odbywa się w nowojorskim hotelu.

Wszystkie agencje zapewniają Ci transport z lotniska na szkolenie.

Życzę udanego wyboru agencji

Joan > 30-07-2010, 1:02

Dzięki za pomoc

Można się z tym nieźle zakręcić, jeszcze jakoś w styczniu, lutym te szkolenia proworku były w Hiltonie w New Jersey, a teraz już jest info o Sharatonie, ale pozostaje pytanie czy w mieście Nowy Jork czy w stanie Nowy Jork ? chyba muszę do nich napisać w tej sprawie.

Emyska > 30-07-2010, 2:06

No raczej na Manhattanie te hotele nie leżą, pewnie gdzieś dalej od centrum ale aż tak ważne jest dla Ciebie miejsce szkolenia, które potrwa tylko 4 dni? No i mam nadzieję, że nie wybierasz agencji z którą wyjedziesz do US ze względu na lokalizację/typ zakwaterowania w którym będą szkolenia

Joan > 30-07-2010, 2:48

No jasne, że nie z resztą z tego co wiem to we wszystkich agencjach za wycieczkę do NYC trzeba płacić, a podobno cały czas siedzi się w autobusie i prawie nic się nie zobaczy, dlatego się zastanawiam czy w ogóle to ma sens, lepiej sobie darować i pojechać do NYC na kilka dni już podczas au-pair'owania, chyba tak zrobię, a jakby takie szkolenie było własnie w nyc to już przecież co innego. Ważniejsze są inne aspekty

ell > 30-07-2010, 8:52

szkoła CC: http://www.aupairtrainingschool.com/

mloda > 30-07-2010, 11:47

Za wycieczke trzeba placic. Prawda, ze wiekszosc czasu jest sie w autobusie, ale "zwiedza sie z przewodnikiem", wiec to tez jest plus. Pozniej jest czas wolny i wznaczone miejsce zbiorki. Zalezy od dnia i pory roku, w mi w lipcu spokojnie udalo sie w tym czasie wejsc na ESB, albo po prostu polazic po sklepach

Joan > 30-07-2010, 13:49

mloda a z jakiej agencji Ty jechałaś ?

mloda > 30-07-2010, 23:28

CC

Ash > 31-07-2010, 12:03

ile to kosztuje?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna