-
-
Pytanie na interview: czy bylas juz wczesniej w USA?
alycja > 26-07-2010, 16:47
Czesc wszystkim,
Mam pytanie jak myslicie ze fakt, ze bylam juz w USA dwa razy przez wakacje nieopodal tam gdzie mieszka przyszla rodzinka moze byc powodem tego, ze nie chcieliby mnie przyjac?
Gadalam z fajna rodzinka i bardzo chcialam u nich byc, a jak zapytali czy juz bylam w USA to powiedzialam zgodnie z prawda, ze tak i ze nawet raz w ich miejscowosci - wiec moze to byl jeden z powodow dla ktorych mnie nie wybrali?
Bo np. chcieliby zeby ktos inny mial szanse by zobaczyc ich okolice, czy cos innego?
Dlatego zastanawiam sie teraz, czy nie sklamac i nie mowic na przyszlosc, ze nie bylam w ich okolicy, tylko np. w innym stanie i tylko raz! Co myslicie? Problem jest teraz taki, ze nie pamietam co wpisywalam w aplikacji (moja agencja jest Prowork) - nie pamietam czy bylo tam pytanie w au pair room czy bylam kiedys w USA, albo pytanie o doswiadczenie zawodowe inne niz au pair, bo bylam w USA na work& travel...
Dzieki za odp! Pozdro -
Re: Pytanie na interview: czy bylas juz wczesniej w USA?
ell > 26-07-2010, 18:40
a jesteś pewna, że właśnie to było przyczyną odrzucenia Twojej kandydatury? może to chodziło o coś zupełnie innego? bo szczerze mówiąc nie wiem jaki to mogłoby mieć związek. No chyba, że boją się, że skoro już byłaś w USA to znasz tam ludzi i może będziesz chciała porzucić program i zostać tam nielegalnie, a au pair traktujesz tylko jako szansę na legalny wjazd do USA. -
mloda > 26-07-2010, 19:34
Tez mi sie wydaje, ze to nie bylo powodem odrzucenia Twojej aplkacji. :roll: -
karolinka > 26-07-2010, 20:50
mi tez sie wydaje, ze to nie byl powod.. -
WhiteDove > 27-07-2010, 0:12
Myślę, że to W ogóle związku nie miało, bo przecież oni nie są instytucją 'dająca szansę wyjazdu młodym osobom', ale rodziną, która szuka odpowiedniej kandydatki do opieki nad dziećmi, więc na pewno nie pasowało im coś innego