• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Z Anglii prosto do USA

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Z Anglii prosto do USA

• Z Anglii prosto do USA
  • Z Anglii prosto do USA

WhiteDove > 25-07-2010, 1:11

Mam pytanie do trochę bardziej doświadczonych i obeznanych operek

Napaliłam się na Stany czytając forum i rożne artykuły na temat Au Pair w USA. To zawsze dużo większe przeżycie niż Europa Niestety zdecydowałam się na wyjazd w czerwcu i miałam za mało czasu, a poza tym tak daleko od razu się bałam... Dlatego wybrałam na początek UK, ale jak się sprawdzę i mi się spodoba, to planuję lecieć w przyszłym roku do Stanów. No i tu moje pytanie: Czy mogę załatwiać wszystkie formalności będąc jeszcze w Anglii? po powrocie zostanie mi tylko miesiąc przerwy, więc nie dalm rady załatwić tego w Polsce
  • Re: Z Anglii prosto do USA

Katka > 25-07-2010, 11:26

musiałabyś i tak do Polski pzyjechać po dokumenty, ale dlaczego nie?

najlepiej napisz do agencji i sie ich podpytaj ;]

mloda > 25-07-2010, 11:39

[quote name="Katka"]musiałabyś i tak do Polski pzyjechać po dokumenty, ale dlaczego nie?

najlepiej napisz do agencji i sie ich podpytaj ;][/quote]

ja nigdzie po dokumenty nie jezdzilam.... wszystko mi do domu wyslali, wiec czemu nie mieli by tego wyslac tam? :roll:

Katka > 25-07-2010, 13:00

ale zaświadczenei o niekaralności? jakieś spotkanie z konsulem?

tzn ok, ja się nie wtrącam bo w sumie mało wiem, tak tylko mi przyszło do głowy ;D już jestem cicho

ell > 25-07-2010, 13:37

to prawda, że wszystkiego na odległość nie załatwisz, ale chyba będziesz czasem wracała do PL? wtedy załatwisz zaświadczenia. Zastanów się nad agencją tylko (bo jeśli CC to o takie sprawy będziesz się martwiła po znalezieniu rodziny, a w innych musisz złożyć pełną aplikację już na początku). Po wizę możesz pójść jak już wrócisz do PL na dobre, w czasie tej miesięcznej przerwy

zlosnica > 25-07-2010, 13:51

89dzoana89 jest teraz w uk i wlasnie zalatwia papiery na wyjazd do usa, wiec przesledz jej posty

WhiteDove > 25-07-2010, 15:21

Dzięki za info Mam nadzieję, że dam radę, bo naprawdę się napaliłam na to USA

Ale jeszcze rozważam opcje studiów w UK, więc na razie tylko się chcę dowiedzieć czy i na ile to realne

Ash > 25-07-2010, 16:37

Ja też jestem obecnie w Anglii i planuję wyjazd do USA. wszystkie złatwiam tutaj. Tzn piszę listy, zdjęcia itp. W Polsce załatwię lekarza, wize, i info o niekaralności

Poza tym zawsze możesz do pl wcześniej wrócić... bo przecież mogło się coś 'stać' )

89dzoana89 > 25-07-2010, 18:31

A no ja jestem w UK i niestety wszystkiego to sie stad zalatwic nie da tzn ja bylam w gorszej sytuacji bo nawet stalego dostepu do neta nie mialam ale bedac w PL na urlopie w 1 dzien zalatwilam wszystko co mi bylo potrzebne tzn lekarza i zaswiadczenie o niekaralnosci no i wyslalam wszystkie dokumenty poczta do nich reszte zalatwialam przez maile no i pani zadzwonila zeby krotkie interview przeprowadzic :mrgreen: co do wizy to jak juz znajde rodzinke to bede sie martwila ale na szczescie zawsze moge sie z hostka dogadac zeby na kilka dni do PL wyskoczyc jesli to bedzie przez listopadem
  • Starszy wątek Nowszy wątek