• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Problemy z dziecmi

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Problemy z dziecmi

• Problemy z dziecmi
  • Problemy z dziecmi

as88 > 23-07-2010, 0:45

Mam problem z moimi dziećmi, chodzi głownie o usypianie. Jakie macie sposoby żeby dzieci grzecznie i szybko poszły spać?

Nie miałam problemów jak miały osobne pokoje, niestety teraz jak są razem, nie daję już z nimi rady. W dodatku rodziców wiecznie nie ma... Znacie jakieś sprawdzone sposoby? Mam już dosyć tej wiecznej walki z nimi...
  • Re: Problemy z dziecmi

Kajtka > 23-07-2010, 5:41

wprowadz regule ze czytasz im 3 ksiazki przed spaniem, mowisz dobranoc i wychodzisz

poplacza ok 10 min i zasna,a jak nie to dajesz im wode i musisz zastosowac cos innego ;p

Kajtka > 23-07-2010, 5:42

aaa wymecz je przed spaniem

as88 > 23-07-2010, 10:43

Szaleją cały dzień i nie są nigdy zmęczone, jak jakieś cyborgi

Ash > 23-07-2010, 12:03

mleczko ciepłe

ile mają lat?

Moja mała jak miała około 2-3 latka zasypiały na jakimś kanale dla dzieci gdzie po 19 była sama muzyczka i jakieś obrazy więc raz dwa zasypiała. Ze starszymi trzeba im dać się wyszaleć w ciągu dnia...

as88 > 23-07-2010, 15:11

Dziewczynka 7 lat, a chlopiec 10 lat. Cały dzień szaleją, wieczorem również. Chyba za dużo czekolady jedzą

catia > 23-07-2010, 16:10

No to masz rozwiązanie problemu! Nie dawaj im czekolady, moje nigdy nie chciały spać jak zjadły choć tafelkę czekolady przed snem! Hostka mówiła, że dzieciakom odwala jak mają za dużo magnezu

Metallinka > 24-07-2010, 12:42

U mnie jest problem z najmłodszym. Gówniarz ma 18 miesięcy... Wczoraj miałam baby sitting, jemu się chyba włączył program: Wkurzanie au pair, bo rodziców nie ma :/ Nie chciał zasnąć, wył, o 3 w nocy mnie zbudził, poszłam do niego, a ten czerwony od płaczu :/ W końcu przyszła mama i go uciszyła :/

Ash > 24-07-2010, 14:46

takie maleństwo? ojoj...

tosia_ > 24-07-2010, 15:04

Jak ja opiekowałam się 2-letnim Jasiem, to przed snem dawałam mu ciepłe mleko i starałam się, żeby chociaż troszkę wypił. Umówiłam się również z jego mamą, że czytam mu bajkę, daję buziaka i wychodzę z pokoju. Jeśli zaczął by płakać i wychodzić z łóżeczka (a często to robił) to bez słowa kładę go tam z powrotem, daję po raz kolejny buzi i wychodzę. Po 2-3 razach kładzenia go spać zazwyczaj był już spokojny i zasypiał.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia