• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Która firma: Cultural Care czy Prowork?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Agencje Au Pair

• Która firma: Cultural Care czy Prowork?

alycja > 23-07-2010, 0:09

Witam,

Którą firmę polecacie?

O CC slyszalam wiele niepochlebnych opinii (na forum ale sprzed paru lat - wiec moze teraz jest juz lepiej?), ze jak juz sie wyjedzie, to wtedy oni nic nie pomagaja w razie problemow...

a o Prowork raczej same przychylne ale malo.

Wiem, ze zalezy od rodziny... ale chyba fajna znalazlam rodzinke z CC i nie wiem, czy decydowac sie jechac z nimi??
  • Re: Która firma: Cultural Care czy Prowork?

Ash > 23-07-2010, 12:13

To że znalazłaś na CC nie świadczy o tym, że oni Cie wezmą.

Ja wybrałam prowork ale póki co nie narzekam. Zresztą jest temat o proworku radzę poczytać

maria_kujpom > 23-07-2010, 13:40

w CC placisz dopiero przed wylotem, mozesz we kazdej chwili zrezygnowac, w proworku nie. taka uwaga z mojej strony

moniamj > 23-07-2010, 21:55

tyle ile ludzi tyle opini

Ja wybrałam prowork przez czysty przypadek

alycja > 26-07-2010, 1:37

Jak noe mozna zrezygnowac z Proworku?

Niby wplacilam im 300 zl zaliczki ale chyba jakby mi sie odmienilo to po prostu sie do nich przestaje odzywac i najwyzej trace zaliczke, tak?

Czytalam w umowie, ze dopiero jak sie zregygnuje po zaakceptowaniu z rodzna to trzeba placic za kare, ale zanim sie polaczy z rodzinka to nie, prawda?

89dzoana89 > 26-07-2010, 9:44

w Proworku jak i w Gawo tez mozna zrezygnowac...sama jestem tego przykladem po ponad roku wrocilam do nich i nie musze sie martwic piersza rata, bo wplacilam ja za pierwszym razem nie wiem ktory agencja jest lepsza, ja osobiscie jestem w Gawo i nie narzekam

maria_kujpom > 01-08-2010, 10:10

Tak dzoana nie musisz martwic sie pierwsza rata- gorze bylo by gdybys zrezygnowala na dobre, pieniazki przepadly by. Zreszta nie wiem, nigdy nie bylam w proworku. Zalety tez ma np. nizsza cenna i rodzinki nie blokuja profilu jak w CC. 8)

Victoria > 01-08-2010, 13:38

[quote name="89dzoana89"]w Proworku jak i w Gawo tez mozna zrezygnowac...sama jestem tego przykladem po ponad roku wrocilam do nich i nie musze sie martwic piersza rata, bo wplacilam ja za pierwszym razem nie wiem ktory agencja jest lepsza, ja osobiscie jestem w Gawo i nie narzekam[/quote]

A tam w Gawo jest wiele ofert?

karolinka > 01-08-2010, 13:41

[quote name="Victoria"]A tam w Gawo jest wiele ofert?[/quote]

Gawo i Prowork wspolpracuja z AuPairCare.. wiec pewnie maja ten sam wybor rodzin.. ;D a ktoras z tych polskich, posredniczacych agencji wspolpracuje z jeszcze jedna amerykanska agencja Interexchange

ell > 01-08-2010, 14:46

chyba obie z nimi pracują, ale w Gawo wysyłają aplikację do obu agencji na raz, a w Proworku tylko do jednej
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna
  • Ostatnia