• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

AU PAIR dla par

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• AU PAIR dla par

• AU PAIR dla par
  • AU PAIR dla par

Mada-lena > 16-07-2010, 13:21

witajcie,

czytałam kilka postów na forum i coraz bardziej przekonuję się do wyjazdu w ramach programu AU PAIR.

Jak nie teraz to kiedy?, jak nie my to kto? i właściwie dlaczego nie ?!?!?!

Chciałabym bardzo wyjechać, ale z moim chłopakiem, bo rozłąka nam nie służy , a poza tym warto coś zobaczyć razem, zresztą zawsze to bliska osoba na obczyźnie przy boku

czy znacie jakieś organizacje, strony, gdzie jest info o takich wyjazdach, a może to odradzacie? lub macie może znajomych, którzy byli i coś polecają? jeśli tak bardzo proszę o info.

pozdrawiam wakacyjnie
  • Re: AU PAIR dla par

Katka > 16-07-2010, 13:23

na róznych portalach typu aupair-world.net itd mozna zamieścić samemu ogłoszenie i opisać się we dwójkę widziałam kilka takich.. czasmi dziewczyna się opiekuje, chłopak zajmuje się ogrodem itd..

au pair_ala > 16-07-2010, 14:24

Wydaje mi się, że jak jedziesz z chlopakiem to jest o wiele lepiej Znam jedną parę au pair przebywająca w UK i podoba im się w sumie, zostają drugi rok u tej samej rodziny. Ale właśnie zleży na jaką rodzinę traficie...

Jest kilka stron au pair world, great au pair ... gdzie możesz poszukać rodzin lub ogłosić się sama. Najlepiej poszperaj troszkę i zobacz ile takich ofert jest bo wydaje mi sie, że jest ich mało. Zawsze możesz zapytać sie w agencjach w Pl czy jest dużo takich ofert itd...

Madalena > 16-07-2010, 15:45

dzięki za pomocne info.

au pair_ala --> czy możesz mi dać znać skąd wyjechali twoi znajomi z polskiej agencji czy sami organizowali? i jak im wychodzi to finansowo, ale skoro zostają tam w UK na drugi rok chyba jest całkiem ok. może masz jakiś kontakt do nich? poproszę jeśli można

znalazłam fajny wyjazd z prowork właśnie do UK tylko teraz muszę porównać z innymi ofertami.

pozdr.

rafijusta2 > 25-07-2010, 23:32

hej

Ja wlasnie jestem z moim chlopakiem jako au pair para i powiem to jest super ze mozna wyjechac we dwoje, ale zalezy na jaka rodzine sie trafi, my juz jestesmy po raz 2 w tym charakterze w Anglii. Pierwszy raz bylo super mielismy okolo 500 funtow na tydzien oboje plus jeszcze zawsze jakas kaska za to ze moj chlopak zawozl gdzies hostow w weekend bo mielismy wolny, ale niestety musielismy wracac do PL bo sprawy rodzinne i sie skonczylo. W tym roku jestesmy poraz 2 i gorzej trafic nie moglismy, wyzysk, mielismy pracowac po 5 godzin dziennie a czasem jest 7 interweniowalismy w agencji ale nic z tego oni dalej swoje dlatego rezygnujemy, znalezlismy prace i przenosimy sie na swoje, przed wyjazdem musiscie stawiec warunki i przebierac dopoki nie bedziecie pewni ze to jest to, ale dopiero na miejscu okaze sie jak to jest naprawde, jak macie wiecej pytan to pisze na e-maila, chetnie odpowiemy

au pair_ala > 28-07-2010, 11:26

właściwie to oni wyjechali z polskiej agencji, ale nazwy nie pamiętam... finansowo wychodzą ok. 250 funtów razem na tydzień plus jakieś driving dla rodziny wieczorami. Tak jak pisałam oni są happy więc chyba można trafić na fajną rodzinkę, która zaakceptuje parę. Jak byś miała więcej pytań, pisz śmiało

Madalena > 22-08-2010, 8:22

serdecznie dziękuję za info.

pewnie bliżej wyjazdu będzie więcej pytań...

pozdr.
  • Starszy wątek Nowszy wątek