• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

paczki

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Irlandia

• paczki

• paczki
  • paczki

dosiunia > 23-06-2010, 23:09

Wiecie cos na ten temat dziewczynki? Czym najlepiej i najstaniej? I wogole jakie stawki?
  • Re: paczki

ila > 23-06-2010, 23:53

Na pewno nie leć z nadmiarem bo straszną kasę biorą za nadbagaż. Pamiętam jak leciałam z Dublina do PL i kasowali za każdy kilogram 15 euro.

Wysyłałam paczkę z Dublina kurierem raz. W sumie była to duża walizka wypchana ciuchami LOL Ważyła jakieś 20 kilo i z tego co pamiętam to zapłaciłam za to jakieś 50 euro, po 2 tygodniach miałam paczkę w PL. Firma kurierska nazywała się chyba pack kurier czy jakoś tak. Gdzieś mam linka na kompie, jak chcesz to odkopię. Firma sprawdzona, w tym roku rodzice przysłali mi z nimi paczkę (czytaj: walizkę z ciuchami ) tylko tym razem do UK i też wszystko było ok.

dosiunia > 23-06-2010, 23:57

Spoko Wizzairem mozna 32kg bagaz miec + 10kg podreczny xd

Yoanna > 24-06-2010, 0:03

dosiunia ale sprecyzuj troche swoje pytanie chcesz nadmiar swoich rzeczy wyslac, wyslac komus cos drobnego czy jeszcze cos innego?

mloda > 24-06-2010, 10:03

[quote name="ila"]NFirma kurierska nazywała się chyba pack kurier czy jakoś tak. Gdzieś mam linka na kompie, jak chcesz to odkopię.[/quote]

Ja poprosze! Mnie jeszcze tam nie ma, ale znajac moja milosc do butów to pewnie te 32kg bedzie za malo lol

ila > 24-06-2010, 11:30

Młoda, there you go:

http://www.pack-kurier.pl/index.php?id=1&lang=pl

dosiunia > 24-06-2010, 11:43

Nie wiem, po prostu pytam, pewnie zadmiar ciuchow, chociaz jeszcze nie martwie sie o to

32kg swoja droga, mi sie 22 zmiescilo do walizki xd

mloda > 24-06-2010, 20:55

Thanks Ila!

Yoanna > 24-06-2010, 21:57

[quote name="dosiunia"]32kg swoja droga, mi sie 22 zmiescilo do walizki xd[/quote]

no wlasnie tyle zazwyczaj wchodzi ale i tak milo, ze wprowadzili 32, przynajmniej nie trzeba sie stresowac i wazyc walizki

sunkiss > 28-06-2010, 21:49

jak cos to w ryanairze dodatkowy kg kosztuje 20F, a ja mialam o 2k za duzo, ale ich chyba poj.ebalo ze bd tyle placic i wyjmowalam rzeczy na lotnisku....

a co do kuriera to nie polecam z uk transfelord czy cos takiego i kurierexpress.

za to polecam eagletrans !
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna