• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Paczki z USA do PL

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Paczki z USA do PL

• Paczki z USA do PL
  • Paczki z USA do PL

dominikan@ > 19-06-2010, 21:46

Zna ktos jakis sprawdzony sposob zeby tanio wyslac paczke do Pl. Planuje wyslac troche ciuchow ktore nie mieszcza sie w walizce.W g moich obliczen taniej mnie wyniesie wyslanie ich w pacze do Pl niz kupno kolejnej walizki + oplata za nadbagaz .
  • Re: Paczki z USA do PL

dosiunia > 19-06-2010, 22:18

Samolotem jakies 2tyg, a statkiem chyb 4-6 jakos mi sie wydaje. Cenowo nie wiem. Ale kiedys paczka byla zle wyceniona i mielismy niemile przygody z urzedem celnym xp

julita883 > 19-06-2010, 22:41

Obecnie jestem na campie w USA i nam mowili ze najbardziej oplaca sie wyslac paczke droga morska a koszt tego to okolo 40$.

dominikan@ > 19-06-2010, 22:52

40$ za paczke?? Jak oni to przeliczaja? na wymiary, kilogramy???

Julita napisz cos wiecej. W jakim stanie jestes?? Droga morska ale jak to wyglada dokladniej przez poczte??

mloda > 19-06-2010, 23:20

Wysylalam wiele razy paczki droga morska i moge zapewnic, ze jest to bardzo oplacalne, bardziej jak poczta! Za paczke ok 20-25 funtow zaplacisz $40 na poczcie ponad 70! Wypelnia sie formularz, na ktorym wyspisjesz wszystko co jest w paczce. Nie piszcie czegos w styl "prezent" tylko konkretnie co to jest, wtedy jest pewne, ze nie otworza paczki- do czego maja prawo. Ja wyslalam kiedys aparat, ale paczka byla ciezka, wpisalam ksiazki, ubrania, zabawki dla dzieci, slodycze itp, i paczki nie otworzyli, bo gdyby sie tak stalo to musiala bym placic clo.

Nie wiem jak to wydada w innych miastach, ale jak ktos jest zainteresowany to moge podac szczegoly jak i skad wysylac z Bostonu.

dominikan@ > 19-06-2010, 23:23

Dziewczyny piszecie droga morska ale ja dalej nie wiem gdzie mam sie udac To jest jakas konkretna firma czy jak?

mloda > 20-06-2010, 0:05

w Bostonie nazwa firmy to Syrena Travel. Poszukaj w necie, moze zadzwon tam, moze mieli jakies informacje.

dominikan@ > 20-06-2010, 0:13

Dzieki mloda.

Jak ktos jeszcze cos wie o wysylaniu paczek to dajcie znac.

ell > 20-06-2010, 8:18

ta firma też się zajmuje przesyłkami, nie wiem, czy jest w Twoim mieście,ale podobno wysyłają z każdego miejsca (bo można nadać paczkę do ich biura i oni już nadadzą to drogą morską) : http://www.polamerusa.com/

o, sprawdziłam i faktycznie: http://www.polamerusa.com/NMGPages/Cz%C ... tania.aspx

PawelAuPair > 20-06-2010, 9:09

P.S. A ja słyszałem, że paczka z USA drogą morską idzie ok 3 mies ;-) hahaha
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Następna