-
-
Pieniadze i luksus, czy ciepła atmosfera?
WhiteDove > 07-06-2010, 0:09
Jestem nowa na forum, więc jeśli pytanie było to proszę o pouczenie
A więc w tym roku zamierzam wyjechać po raz pierwszy jako au- pair do Wielkiej Brytanii. Mam jednak mały dylemat dotyczący rodziny. Czy lepiej wybrać rodzinę zamożniejszą, która zapłaci mi więcej, mieszka w dużym będzie zabierać na wakacje itp, czy rodzinę, która wydaje się być naprawdę ciepła i serdeczna, mieszka w małej miejscowości i nie oferuje luksusów? Czym wy się kierowaliście przy wyborze ostatecznym? -
Re: Pieniadze i luksus, czy ciepła atmosfera?
Sake > 07-06-2010, 1:27
Wybierz tak, żebyś nie musiała wracać po tygodniu. -
dominikan@ > 07-06-2010, 2:12
Po pierwsze nie sugeruj sie tym ze ta "mniej zamozna"rodzina wydaje sie milsza bo na poczatku wszyscy sa mili . Po drugie dowiedz sie dokladnie jak daleko jest do najblizszej cywilizacji bo skoro mieszkaja w malej miejscowosci to moze sie okazac w ostatecznosci ze do najblizszego przystanku bedziesz musiala maszerowac 15 min polem bo rodzina nie oferuje luksusu w postaci samochodu -
nina15 > 07-06-2010, 3:43
wlasnie. ja wybralam rodzinke biedniejsza bo wydawala mi sie mila i ciepla a okazali sie chamami. nie dosc to mieszkaja 15 minut samochodem od cywilizacji, mam telefon ktory laduje codziennie chociaz nie gadam i gps ktory nie mowi bo byl najtanszy. to jeszcze mnie wkolko obgaduja. ja bym brala bogaczy :mrgreen: -
dominikan@ > 07-06-2010, 7:38
Nina jak tam rematch? Trzymam kciuki bo sama przez to przeszlam i wiek jakie to stresujace. Dzwnie sie potem mieszka przez te 2 tyg no nie? -
mloda > 07-06-2010, 9:58
A co to za roznica, czy bogata czy nie? :roll:
Wazne zebys sie tam dobrze czula! -
WhiteDove > 07-06-2010, 14:48
Jak co to za różnica?
Nie chciałabym wyjść na chciwą i pazerną, ale większość z nas jedzie tam nie tylko z miłości do dzieci, ale także, żeby wrócić z jakąś zaoszczędzoną sumką, więc zamożność, lub jej brak u Hostów to jednak dość ważna kwestia. -
nina15 > 07-06-2010, 15:26
[quote name="dominikan@"]Nina jak tam rematch? Trzymam kciuki bo sama przez to przeszlam i wiek jakie to stresujace. Dzwnie sie potem mieszka przez te 2 tyg no nie?[/quote]
no na razie nie za ciekawie. poza tym rodzinka na początku po tym jak postanowiłam ją zmienić chciała żebym została, a potem zmienili zdanie, dopiero dziś wieczorem lcc może mnie odebrać i powiem ci że to jest masakra mieszkac z nimi. na szczęscie jedna au pair przjezdza po mnie wiec jakos wytrzymalam weekend. teraz tylko modlę się o rodzinki na profilu -
sunkiss > 08-06-2010, 14:21
ja tez nie wiem co to za roznica? i tak beda placic Ci tyle samo, bogacze nie maja po to pieniedzy, zeby placic tysiace au pair -
ila > 08-06-2010, 14:28
Zresztą to że ktoś jest bogaty niekoniecznie musi znaczyć że będzie płacić więcej. Właśnie często ci co mają dużo kasy skąpią na wszystkim.